Hur man hittar jobb från hemmet som anställer nu

Posted on

Hur man hittar jobb från hemmet som anställer nu

Eftersom omfattningen av 2020-pandemin förlängs, med skolor och företag som stänger sina dörrar över hela landet, upptäcker många anställda (och deras arbetsgivare) hur man använder teknik för att göra sina jobb hemifrån.

Detta är naturligtvis inte möjligt för alla – om du har sagt upp ett service- eller “praktiskt jobb” i restaurangen, gästfriheten, tillverkningen eller andra branscher, kanske du oroar dig för hur du kommer att göra slut träffa. Detta gäller särskilt för människor som har skolbarn hemma.

Medan stora företag som Amazon, Walmart och Target nu anställer tusentals nya arbetare och ökar lön, kan människor som måste ta hand om sina barn inte dra nytta av dessa möjligheter.

Viktigt : Den goda nyheten är dock att jobb hemifrån nu finns i överflöd – och du har förmodligen kompetens att anställas för en.

I själva verket rapporterar en FlexJobs- studie om fjärrarbetet att “Under de senaste fem åren växte den 44% och under de senaste 10 åren växte den 91%.”

Så här hittar du jobb hemifrån som kommer att komplettera din inkomst när pandemin spelar sig själv.

Vem anställer?

En av de mest spännande trenderna för rekrytering har varit att företag inom flera branscher har omstrukturerat sin verksamhet till att omfatta en avlägsen arbetskraft. Detta gäller särskilt inom hälso- och sjukvård, IT, kundtjänst, redovisning, försäljning och utbildning.

Eftersom onlineteknologier har blivit mer robusta är det nu också möjligt för dem med starka administrativa färdigheter att arbeta hemifrån i dessa fjärrdator / administrationsroller.

Det finns verkligen “något för alla” på arbetsmarknaden. Några av de bästa jobben att arbeta på distans inkluderar callcenter- och datorjobb, datainmatning, kodning och transkription jobb, kundservicejobb, marknadsföringsroller och handledning / undervisningsjobb.

Tips : Titta på dessa insidertips för att hitta de bästa fjärrjobb och råd om hur du hittar ditt första jobb-från-hem-jobb för att lära dig mer om dina jobb-från-hem-alternativ.

Gör dig redo att jobbsökning

Uppdatera din LinkedIn-profil och ditt CV . LinkedIn är ett fantastiskt verktyg för att söka efter jobb hemifrån. Det tillåter dig också att nätverket i stor utsträckning med arbetsgivare som specifikt försöker anställa en virtuell arbetskraft. Uppdatera ditt CV där, med fokus på att justera det för att nämna färdigheter som är mycket värderade hos avlägsna anställda.

Obs : De mest värdefulla färdigheterna som sökts för kandidater för fjärrarbete inkluderar bra tangentbordstalenter, kunskap om datorprogramvara, flexibilitet och organisation. Jobbannonsen är din bästa källa för att bestämma vilka sökordsfraser du ska använda i ditt CV.

Borsta upp dina tekniska färdigheter . Det allmänna kravet för fjärrarbetare är att de har goda kunskaper om datorkunskaper som att använda Microsoft Office, e-posthantering, datainmatning, digital kalenderhantering, videokonferenser och snabbmeddelanden.

Gratis datorklasser online eller låg kostnad erbjuds av leverantörer inklusive LinkedIn Learning, Udemy och Microsoft 365 Fundamentals.

Sök på fjärrjobbtavlor

Det finns onlineanställningstavlor som är helt fokuserade på att lista över möjligheter att arbeta hemifrån. Vissa, som FlexJobs, kräver prenumeration, men andra är gratis att använda.

FlexJobs

FlexJobs tillhandahåller inte bara noggrant kuraterade listor över avlägsna och flexibla jobb, utan erbjuder också information om företag som anställer, färdighetstester och andra resurser för jobbsökning. (Kostnad: $ 14,95 / månad med tillfälliga 50% rabatt på prenumerationer.)

WeWorkRemotely

WeWorkRemotely erbjuder uppdaterade listor för jobb hemifrån i fält inklusive Dev. Ops. och Sysadmin, produkt- och UX-design, programmering, administration och företag och ledning. (Kostnad: gratis.)

Avlägsen

Remote tjänar sina vinster genom att ladda arbetsgivare att lista upp jobb på sin webbplats. Det erbjuder en enkel jobbsökmotor; skriv bara in en jobb som du är intresserad av för att se vad som finns där ute. (Kostnad: gratis.)

Rat Race Rebellion

Rat Race Rebellion erbjuder listor över “hemjobb” och “sidor spelningar.” Klicka bara på det jobb du är intresserad av så kommer du att omdirigeras till anställningsföretagets online-jobbannons. (Kostnad: gratis.)

Odesk

Liksom Fiverr är Upwork ett populärt fordon för frilansare som författare, fotografer, redaktörer, grafiska konstnärer och webbdesigners för att hitta spelningar. Det erbjuder också möjligheter att arbeta hemifrån för frilansare inom teknik och arkitektur, datavetenskap och analys, juridisk, översättning, administrativ support, kundservice / teknisk support, försäljning och marknadsföring och redovisning.

Sök i allmänna jobbstyrelser

Glassdoor har en lista över företag som nu anställer för helt avlägsna jobb. Jobb från hemmet annonseras också på toppjobbsajter som Monster, Faktiskt och CareerBuilder – sök med termer som “fjärr” och “virtuell” för att hitta öppna positioner.

Tips : Har faktiskt lagt till ett sökfilter så att arbetssökande enkelt kan hitta roller som har identifierats som fjärrkontroll. Klicka på “Remote” överst på sökresultatsidan för att få tillgång till listor.

Bästa söktermer att använda

För att se vad som finns där, ange sökordsfraser som “jobba hemma”, “jobba hemma”, “arbeta hemifrån”, “fjärrkontroll”, “telekommunikation” och “online” i sökfönstret. Du kan begränsa din sökning genom att också ange den jobbtitel som du skulle vara intresserad av (exempel: “fjärradministrativ assistent”).

Tips : Du kanske måste arbeta hårdare när du använder dessa webbplatser för att fastställa om ett annonserat jobb i själva verket är ett arbete hemifrån. Läs varje arbetsbeskrivning noggrant.

Använd LinkedIn-jobb

En annan underbar resurs är LinkedIns gratis jobbsökmotor . Ange din jobbtitel i fältet “Sökjobb” och ordet “Fjärrkontroll” i fältet “Plats”. Följ instruktionerna i jobbet för att enkelt kunna tillämpa.

Sök också på LinkedIn med hashtags som #hiring nu, #remote, #remotejobs och #remotework. Du kan följa hashtags för att granska de senaste inläggen.

Besök företagets webbplatser

Efter att ha lärt sig att ha en virtuell arbetskraft kan det spara mycket pengar, har vissa företag implementerat aktiva anställningsprogram för jobb hemma. FlexJobs erbjuder en värdefull lista över de 100 bästa företagen med fjärrjobb; dessa inkluderar Appen, Lionbridge, VIPKID, Williams-Sonoma, UnitedHealth Group, Aetna och Amazon. FlexJobs har också en lista över 20 helt avlägsna företag som anställer nu.

Om det finns ett företag som du är särskilt intresserad av att arbeta för, till exempel Amazon, bör du också ta en titt på avsnittet “anställning” eller “jobb” på företagets webbplats.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *