Internationell Curriculum Vitae Exempel och Skriva tips

Posted on

Internationell Curriculum Vitae Exempel och Skriva tips

Om du söker ett jobb utanför USA, vara medvetna om att många arbetsgivare kommer att be dig om en meritförteckning (eller ”CV”), kanske med en tillhörande profil, snarare än för en ”CV.” Detta kan vara förvirrande, eftersom den amerikanska meritförteckning används nästan uteslutande för jobb i den akademiska världen , vetenskapliga forskningsområden, och medicinska yrken .

Amerikanska CV är referens-baserade, med hjälp av funktionella kategorier till listan ens utbildning, publikationer, utmärkelser och priser, forskningserfarenhet, utbildning och professionella möten. Internationell meritförteckning, men är strukturerade mer som meritförteckningar , med några viktiga skillnader.

Internationell Curriculum Vitae Krav

Beroende på land som du ansöker kan du bli skyldig att lämna personuppgifter som det skulle vara olagligt (på grund av åldersdiskriminering och andra EEOC anställningslagar ) för arbetsgivare att värva i USA.

De typer av information som du kan behöva ge inkludera ditt födelsedatum och födelseort, nationalitet, kön, ditt civilstånd / antal barn och deras ålder, dina språkkunskaper, religion, hälsotillstånd och / eller ditt passnummer. Många internationella arbetsgivare kräver också kandidater att ta bilder på sina meritförteckningar.

Tips för att skriva en internationell Curriculum Vitae

Förbered en internationell meritförteckning kommer att ta mer forskning och ansträngning än att utarbeta ett amerikanskt CV eller CV. Lyckligtvis finns det resurser som kan hjälpa dig. Här är viktiga steg att följa.

Gör din forskning : Innan du börjar skriva din internationella CV, ta reda på vad de särskilda krav som gäller för det land du riktar. En bra källa är VisualCV , som listar elementen inte krävs endast för regioner (Nordamerika, Australien och Storbritannien, Europa, Mellanöstern och Afrika, Asien och Sydamerika), men också för några av de enskilda länderna inom dessa regioner.

För visst land information kan din bästa insats vara att helt enkelt ”Google” en fras som ”Portugal CV krav.”

Bestäm Optimal Page Längd : Olika länder har olika förväntningar på längden på CV. I Tyskland och Grekland, fem sidor CV är vanliga; i Storbritannien, två är normen.

Besluta om formatet : De flesta internationella CV, som USA återupptar, är strukturerade med hjälp av en omvänd kronologisk format , börjar med din senaste jobb. Det kan dock också vara effektivt att använda en funktionell format när du vill framhäva dina kunskaper och expertis (antingen för att du saknar verklig arbetslivserfarenhet eller för att du gör en betydande förändring i karriären fält).

Tänk på tonen: I västvärlden, meritförteckningar är vanligtvis personliga marknadsföringsdokument där du förväntas ”toot ditt eget horn,” visa upp de yrkesmässiga och personliga styrkor och landvinningar som gör att du kan höja sig över dina konkurrenter. I vissa östra länder som Kina, dock kandidater förväntas skriva mer blygsamt.

Översätta ditt CV: Även om inte alla internationella jobb kräver att du talar språket i det land där du kommer att arbeta och bor, många gör. Det bästa sättet att bevisa din språkliga kompetens är att översätta ditt CV till det språk som talas av arbetsgivaren. Om du tvivlar på dina kunskaper, har en naturlig avancerad talare korrekturläsa din översatta CV för fel.

Spring för en professionell headshot : Om du skickar in din CV till en arbetsgivare som kräver ett fotografi, ha en professionell en vidtas.

Prov International CV

Detta är ett exempel på en internationell CV. S ee nedan för fler exempel.

Barry Sökande
Rua Main, Porto, Portugal
barry.applicant@email.com
000.123.4567 (cell)
Kön: M
Född: 13 augusti, 1990, Porto, Portugal
Nationalitet: Portuguese
Gift

PROFIL

Min kosmopolitiska bakgrund och analytisk intressen i andra kulturer tillsammans med ett kommando av flera europeiska språk tillåter mig att hantera multinationella arbetskraft som kräver att förena olika nationella strategier för prestanda Arts. En beprövad ledare med djup kompetens i verksamheten, produktion och personalledningsmetoder, anpassa jag snabbt till nya utmaningar och lätt motivera produktionsprojekt konsensus, godkännande, samordning, finansiering, iscensättning och lansering.

UTBILDNING

Examen i historia, Lusíada universitetet i Lissabon, Lissabon, Portugal
Key kurser : portugisiska historia, medeltida historia, renässans historia, portugisiska Explorers, spanska historia, italienska Historia, påvedömet

Utbildning i allmänmedicin musikstudier, Gregorian INSTITUTE OF LISSABON, Lissabon, Portugal
Ämnesområden : Musikhistoria, Gregorian Chants, komposition, notskrift, Musical Theater, Symphonic Kompositörer, orkestermusik

PROFESSIONELL ERFARENHET

Casa da Musica Concert-Hall, Porto, Portugal
chef för allmänna och Building Services  (September 2017-present)

  • Samordnad och förvaltas 500 front-of-house, back-of-house, administration, underhåll och marknadsföring personal.
  • Initierat nya digitala marknadsföringskampanj som ökade genomsnittliga publikstorlekar med 40%.
  • Övervakad planering för € 1,5 M renovering av historiska byggnad lokaler.

Casa da Musica Concert-Hall, Porto, Portugal
Produktion och Operational Director  (April 2015-augusti 2017)

  • Samordnade Contemporary Music uppträdanden av högprofilerade grupper från Storbritannien, Japan, Afrika och Sydamerika.
  • Förhandlade kostnadseffektiva kontrakt för nya scenbelysning och ljudutrustning.
  • Samarbetade effektivt med stora medier och sociala medier påverkare för att öka allmänhetens medvetenhet om konserthall händelser.

HONORS / UTMÄRKELSER

RIBA europeiska Award 2018
Europeiska unionens pris för samtida arkitektur, 2017
Musiker Föreningen Award 2017

SPRÅK

Portugisiska, engelska, spanska, franska och italienska

DATORFÄRDIGHETER

Microsoft Office Suite (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook) och Adobe Creative Suite

Kulturella intressen OCH Idrottsplatser

Historia, musik, sociologi, psykologi, teater, symfonisk musik, tennis och simning

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *