Vad som ska ingå i en CV erfarenhet avsnitt

Posted on

Vad som ska ingå i en CV erfarenhet avsnitt

När du skriver ett CV, ger återuppta erfarenhet avsnitt detaljerad information om din anställning historia. Detta är den verkliga hjärtat av ditt CV, och ju fler år som du har använts, desto fler beslut som du kommer att behöva göra om vad som ska ingå och vad man ska lämna ut i det här avsnittet.

Vad ingår i den erfarenhet avsnitt av ett CV

Denna del av ditt CV är där arbetsgivare ska titta för att se vilka jobb och titlar som du har hållit i det förflutna, att ge dem en informativ bild av din karriär båge.

Helst vill du erfarenhet avsnitt av ditt CV att visa tillväxt. Under din karriär hittills, har du nästan säkert lagt kompetens, erfarenhet och ansvar. I detta avsnitt kommer att belysa hur du har utvecklats som en kandidat, samt att ge en känsla av att du är en ambitiös person som alltid lär sig.

Tips: Om din karriär har tagit några vändningar, kan det ge dig en paus, men oroa dig inte, även en sicksackbana kan visa tillväxt.

Några av de starkaste kandidaterna är de som har lagt kunskaper i andra, till synes oberoende fält. Det handlar om hur du presenterar informationen. Det är också bra att lämna ut jobb som inte passar historien du försöker tala om för rekryteraren.

Skriva erfarenhet avsnitt

Lista de företag du arbetade för, datum för anställning, de positioner du höll, och korta beskrivningar av ditt arbete ansvar, berikade med sökord och förbättrade med punktlistor av kvantifierbara resultat.

Detta arbete historia vanligtvis presenteras i omvänd kronologisk ordning, med början med ditt nuvarande jobb och arbeta bakåt i tiden. Praktikplatser, sommarjobb och tillfälliga jobb, utöver fasta tjänster, kan alla ingå i denna del av ditt CV.

Du behöver inte inkludera alla jobb som du har haft, särskilt om du har flera års erfarenhet eller har arbetat i orelaterade fält. Nybörjar anställda som inte har en hel del on-the-arbetslivserfarenhet, bör omfatta alla jobb som möjligt samtidigt som man betonar den kompetens som matchar jobbet notering.

Men när du har arbetat i mer än 10 år, kan det hända att en del av dina tidigare jobb är mindre relevanta för din karriär. Du kan lämna dessa positioner av, eller en grupp tillsammans tidigare erfarenheter i en mycket stympad format i slutet av ditt CV. Här är två exempel på hur tidigt jobb kan listas på ditt CV:

  • Ytterligare erfarenhet omfattar försäljning jobb detaljhandeln på Barrys Books (20XX-20xx), Cindy Kläder Store (20XX-20XX) och waitressing på Muffins och mer (20XX-20XX).
  • Ytterligare erfarenhet omfattar tidiga roller på ABC Company och XYZ företaget.

Hur mycket erfarenhet till listan

Vanligtvis kommer ett CV har information om dina senaste 10 till 15 års erfarenhet. Utöver detta tidsram, behöver du inte att innehålla uppgifter om positionerna är relevanta för din nuvarande karriär.

I vissa branscher, bland annat erfarenhet som går tillbaka mer än 10 eller 15 år kan faktiskt skada kandidater. Till exempel i tech, inklusive jobb som fokuserade på äldre, omoderna tekniker kan göra en kandidat ser fastnat i det förflutna, även om de har hållit sina färdigheter ström.

Skriva Resume arbetsbeskrivningar

För varje företag du har arbetat för, kommer du vill ge din titel, företagets namn och plats, åren du var anställda och en kort sammanfattning av ert ansvar och prestationer.

Undvik att göra misstaget att bara notering uppgifter. Du vill använda det här avsnittet för att markera dina förmågor och prestationer. Använd återuppta åtgärder ord och fokusera på att visa att du hjälpte företaget att lösa sina problem och nå sina mål; bonuspoäng om du kan göra det med ett dollartecken bifogas. Dessa markerade framgångar kommer att ”pop” på sidan om du skilja dem åt med hjälp av kulor från beskrivningarna av dina arbetsuppgifter. Det är också en smart strategi till fetstil dollar siffror, procentsatser tillväxt eller andra viktiga prestationer.

Återuppta erfarenhet avsnitt Exempel

Här är två exempel på hur man skriver CV erfarenhet sektioner.

Prov One : Detta är för ett entry-level jobb kandidat. Här, i stället för att använda rubriken ”Yrkeserfarenhet”, kan man använda de bredare rubriken ”Experience Highlights” – vilket gör införandet av en beskrivning av den senaste tidens college utbildning:

erfarenhet Höjdpunkter

University of Washington, Seattle, WA
Student  ~ miljövetenskap (9 / 20XX till 6 / 20XX)
slutförts omfattande studier i miljövetenskap, lägger fast grunden för karriär i återställande av miljön. Key kurser ingår: Environmental Biology, geologi och jordar, luftföroreningar meteorologi, Avfallshantering Technology och ekologi. praktik :

  • Acme Environmental Consulting  (Spring 20XX): finslipat expertis inom markprovtagning, dokumentation och kundrelationer under praktik med etablerade miljökonsultföretaget.
  • Hamilton Mine Rehabilitation Project  (Fall 20XX, vinter 20XX): Under ledning av fakultet rådgivare Dr. Sarah Rose, deltog i $ 1.400.000 återvinning projekt för att återvinna kvicksilver kontaminerat gruvfält.

Sequoia och Kings Canyon National Park Service, Kalifornien
Park Guide / Trail Arbetare  (Summers 20XX och 20XX)
tillgänglig Nature verkstäder anrikning och ledde park turer för Park besökare; säkerställas i tid underhåll av spår och parkanläggningar.

  • Rehired bygger på beprövad lagarbete, arbetsmoral och kvalitet kundservice.
  • Spelat nyckelroll i att återställa 18 mil Leden förstördes under bränder.

Prov Två : Det här är ett exempel arbetslivserfarenhet avsnitt skriven för en teknisk professionell. Observera att det är förstärkt med hjälp av en kort beskrivning av den sökandes tekniska färdigheter. Du kommer också att se hur den sökandes aktuella positionen är skriven med hjälp av presens, medan hennes tidigare position sysselsätter imperfekt.

Professionell erfarenhet

ABC Tech Innovation, Syracuse, NY
programmerare  (9 / 20XX presenterar)
Kärn Technologies : Clarion, C ++, Visual Basic, Windows Server operativsystem
Servera som laget ledningen program utveckling i Clarion. Installera och konfigurera testmiljöer, felsöka design frågor och mentor kunder att installera system uppgraderingar. Ge fortsatt utvärdering av funktionalitet. Nyckel Resultat :

  • Samordnade och ledde utvecklingsteam i tid slutförandet av ny programvara lansering inom utmanande  tre månader
  • Utformas och presenteras väl mottagna klient workshops i ny mjukvara används.

XYZ Tech Solutions, Syracuse, NY
C ++ Programmerare  (7 / 20XX till 8 / 20XX)
Kärn teknik : Python, C ++, Java, PHP
Förde ombord för att förbättra plattformen prestanda och responsivitet och skalsystem för klient användning inom agile programmeringsmiljö. Nyckel Resultat :

  • Utvecklat nya testprocessen som  minskad tid till programvara utbyggnaden med 35%.
  • Utvald av utvecklingsdirektör för att utbilda nyanställda i företagsspecifika arbetssätt.

Detta är bara två exempel på effektiva strategier för att strukturera ”Experience” i ditt CV: det finns många sätt du kan presentera information om varje jobb. En CV mall kan hjälpa dig mot att välja en design som fungerar för dig.

Oavsett stil och format du väljer, se till att vara konsekvent. Om du använder punktlistor för att beskriva din senaste position bör du använda punkter för att beskriva varje position du har hållits. Om du har åren du arbetat vänsterjusterad för ett jobb, se till att du följer samma inriktning för varje läge anges i avsnitt.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *