Topp 5 distraktioner för Distans att undvika

Posted on

Topp 5 distraktioner för Distans att undvika

Vi måste undvika distraktioner i arbetet. Och några av oss är bättre på det än andra. Men få distans orättvist belastas med ett rykte om att få sidospår när i själva verket är kontor fyllda med människor och saker att dra uppmärksamheten från uppgiften.

Mycket beror på individens förmåga att undvika distraktioner, inte nödvändigtvis arbetsinställning. Så är fallet, är det ännu viktigare att undvika distraktioner när du arbetar hemma som telecommuter, om du vill ditt arbete-at-home arrangemang för att fortsätta.

Och för dem som är oberoende entreprenörer som arbetar hemma, kan distraktioner sänka produktiviteten och skär i din vinst. Och med bara dig själv att svar på, kan det vara lättare att ge i frestelse.

Så hur man ska hantera distraktioner? Det beror egentligen på vad som distraherar dig, men här är några tips om hur man undviker dessa typiska distraktioner.

Det kan tyckas ovänlig att säga, men jag slår vad om du kan gissa vad (eller vem) den första distraktion för att undvika är.

Vänner och familj

Det verkar inte trevligt att ringa vänner och familj distraktioner, men om de inte förstår att när du är “arbetar hemifrån” som innebär att du arbetar, då de är en distraktion. Och det är inte bara barn, makar, vänner och grannar kan alla ställa krav på din tid som de inte skulle om du arbetat i ett kontor. Det är viktigt att sätta rätt mängd barnomsorg på plats och ställa arbete-at-home spelregler.

Hushållsarbete

Denna speciella en är unik för distansarbetare. I ett kontor inställning, du är inte troligt att försöka köra en tvätt mellan möten, även om många kontorsarbetare kan göra personliga telefonsamtal, surfa på Internet efter information eller köra några ärenden på företagets tid. Och så samma sätt kan det vara OK i ditt arbete arrangemang för att få lite hushållsarbete gjort under arbetstid, men du kan inte låta det ta över. Beroende på ditt jobb, det kan vara bra om det schema innebär att du diska frukost rätter under din morgonkaffe paus, men du måste stanna där.

Och det bästa sättet att hålla det under kontroll är att ha en plan. Inställning (och hålla sig till) ett hushållsarbete schema för hela familjen, inklusive sysslor för barnen, innebär att hushållsarbetet inte blir uppgiften delegeras till den person som arbetar hemifrån.

E-post och snabbmeddelanden

Inte alla distraktioner är personliga karaktär. Ibland distraktioner kan faktiskt vara en del av de väsentliga funktionerna i våra jobb. Till exempel, även om dessa typer av kommunikation är avgörande för telecommuter kan de äter upp en hel del tid. När allt kommer omkring, vanligtvis tar det längre tid att skriva ett mail än att förklara något personligen.

Att lära sig att skriva effektiva e-post kan hjälpa för om du är tydlig i din e-post, kan du undvika en hel del back-och-tillbaka frågor. Men ibland har vi bara att sätta dessa verktyg bort för att fokusera på uppgiften. Stäng din e-post eller snabbmeddelanden program när du behöver en paus. Eller kanske bara öppna dem på ett schema, kolla e-post på morgonen, efter lunch och innan sluta för dagen.

Telefon och texter

Som e-post, är telefonen väsentlig för telecommuter. Det är dock en ännu mer omedelbar avbrott vad du arbetar med när det rings.Both personliga och arbetsrelaterade telefonsamtal kan ta dig bort uppgiften. Dra nytta av nummerpresentation och släppa samtal gå in telefonsvarare när du är upptagen. Begränsa personliga samtal under arbetstid.

Sociala medier och webbsurfning

Naturligtvis är dessa saker distrahera våra medarbetare på kontoret, men det här är en plats där brist på tillsyn kan göra det värre för en telecommuter eller oberoende entreprenör. Om dessa problem för dig, kan du behöva gå cold turkey och helt stänga dem under arbetstid. Om de är bara små frestelser, helt enkelt begränsa dem till vissa tider kan vara effektiva. Hursomhelst, men du förmodligen inte vill ha dem att köra hela tiden på din dator.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *