Top Big Data jobb

Posted on

Top Big Data jobb

Organisationer i de flesta sektorer av ekonomin har börjat att samla in, organisera, lagra och tolka stora mängder data som rör deras verksamhet. I en färsk undersökning från NewVantage Partners, 91,6% av chefer frågas sade att de ökar sina investeringar i Big Data. 91,7% av dessa svarande sade att de kände sina investeringar var nödvändiga för att omvandla sin verksamhet till mer flexibla och konkurrenskraftiga företag.

Detta är goda nyheter för kandidater som söker anställning inom en av de stora fälten jobbdata.

Om Big Data jobb är

På grund av den snabba expansionen av stora dataapplikationer, har efterfrågan på arbetskraft ökat dramatiskt under de senaste åren. Linkedin redovisar en betydande brist på uppgifter vetenskap arbetare nationellt och i större städer i deras 2018 Workforce Rapport: ”Nationellt har vi en brist på 151,717 personer med uppgifter vetenskap färdigheter, med särskilt akut brist i New York City (34,032 personer), San Francisco Bay Area (31,798 personer) och Los Angeles (12,251 personer).”
Top 7 Big Data jobb

1. Data Scientist

Enligt PayScale finns rikliga möjligheter för begåvade informationsteknik (IT) dataforskare kan gruv- och tolka komplexa data för stora företag. Partnerskap med tvärfunktionella IT-team, de sammanställa och skapa olika modeller av statistiska uppgifter för att informera sin utveckling av systemrelaterade rekommendationer och åtgärdsplaner.

Preferred Kvalifikationer – IT-data forskare bör ha fördjupade kunskaper om olika data mining-tekniker såsom klustring, regressionsanalys, beslutsträd och stödvektormaskin. En avancerad examen (t.ex. en magisterexamen eller doktorsexamen) i datavetenskap är vanligtvis krävs för denna typ av position, förutom tidigare års arbetslivserfarenhet i ett närliggande område.

Lön : Citerat av glasdörr som # 1 i deras 50 bästa jobb i Amerika 2019 listan kan dataforskare kräver en genomsnittlig lön på $ 108.000. En övergripande arbetstillfredsställelse poäng 4,3 / 5 var en viktig faktor i detta högsta betyg.

2. Data Engineer

Data ingenjörer, som PayScale påpekar utnyttja sina datateknik styrkor för att aggregat, analysera och manipulera stora datamängder. Vanliga uppgifter ingår att skapa och översätta datoralgoritmer i prototyp-kod, utveckla tekniska processer för att förbättra data tillgänglighet och utforma rapporter, instrumentpaneler och verktyg för slutanvändare.

Preferred Kvalifikationer – Arbetsgivare kräver normalt att kandidater för datatekniska positioner har framgångsrikt slutfört en college examen i datavetenskap, teknik eller ett närliggande område. De föredrar också sökande som har tre till fem års erfarenhet inom området. Önskade tekniska färdigheter inkluderar Linux-system kunskap, färdighet i SQL-databas design och en solid kunskaper i kodning språk som Java, Python, Kafka, Hive eller Storm. Mjuka färdigheter inkluderar utmärkta skriftlig och muntlig kommunikation förmåga samt förmågan att arbeta både självständigt och i team.

Lön : Glasdörr 50 bästa jobb i Amerika 2019 rankad uppgifter ingenjörer i 8: e plats med en genomsnittlig lön på $ 106.000 och arbetstillfredsställelse poäng 3,9 / 5.

3. Data Analyst

PayScale beskriver hur dataanalytiker samlar värdefull information om olika ämnen genom att utforma och genomföra storskaliga undersökningar. Det är deras jobb att rekrytera deltagarna i undersökningen, sammanställa och tolka inlämnade data och relä sina resultat i traditionella diagram och rapporter samt digitala format.

Preferred Kvalifikationer – individer som söker efter data analytiker jobb måste vara kunnig i datorprogram som Microsoft Excel, Microsoft Access, Sharepoint och SQL-databaser. Data analytiker behöver också god kommunikation och presentationsteknik, med förmåga att effektivt omsätta ofta komplicerade uppgifter till företagets intressenter.

Lön : Data Analytiker, rankad 31 på 50 Bästa jobb i Amerika 2019, ta hem en genomsnittlig lön på $ 60.000, och har ett jobb tillfredsställelse poäng av 3,9 / 5.

4. Security Engineer

Ingenjörer säkerhet spelar en viktig roll i IT katastrofplanering, motvilja, och lindring. De minska riskexponeringen corporate genom att inrätta dator brandväggar, upptäcka och reagera på intrång och forensically precisera system säkerhetsfrågor. De skapar också och genomföra testplaner för nya eller uppdaterade mjukvara och hårdvara och etablera flera lager försvar protokoll för datornätverk. (Källa: PayScale).

Föredragna Kvalifikationer – En kandidatexamen inom teknik, datavetenskap eller ett närliggande område behövs för denna position, tillsammans med flera års relevant arbetslivserfarenhet och helst certifieringar industrin säkerhet. Förutom deras tekniska kunskaper om datorspråk och operativsystem, bör ingenjörer säkerhet också ha fast problemlösning och matematiska förmåga och förmåga att arbeta självständigt.

Lön : Säkerhet ingenjörer rankas 17: e på 50 Bästa jobb i Amerika 2019, med en genomsnittlig lön på $ 102.000 och ett jobb tillfredsställelse poäng av 3,8 / 5.

5. Database Manager

Databas chefer, utbildade och kompetenta inom projektledning och multitasking, utför diagnostik och reparation av avancerade databaser. De går också igenom affärs begäran om uppgifter och dataanvändning, utvärdera datakällor för att förbättra dataflöden och bidra till att utforma och installera lagring hårdvara. (Källa: PayScale)

Föredragna Kvalifikationer – Jobb reklam för databashanterare lista i allmänhet en kandidatexamen i informationsteknologi och minst fem år i en databas ledande ställning som lämpliga kvalifikationer. Kandidater för databashantering roller bör också vara väl insatt i olika databasprogram som MySQL och Oracle.

Lön : Databas chefer tjänade i genomsnitt $ 73.545 enligt glasdörr.

6. Data arkitekt

Data arkitekter använder sin kunskap om dataorienterade datorspråk för att organisera och underhålla data i relationsdatabaser och företagsarkiv, utveckla uppgifter arkitektur strategier för varje ämnesområde företagets datamodellen. (Källa: PayScale)

Föredragna kvalifikationer – Gemensamt yrkeskunskaper och sökord attribut som arbetsgivarna söker i data arkitekter inkluderar avancerad teknisk kompetens (särskilt i språk som SQL och XML), utmärkt analytisk mannaskap, kreativ visualisering och problemlösningsförmåga och stark detalj läggning. De flesta uppgifter arkitekter har tjänat minst en kandidatexamen (och ofta en avancerad examen) i en datavetenskap relaterad fält.

Lön : Data arkitekter tjänade några av de högsta lönerna i den stora datasektor, i genomsnitt $ 113.078 enligt PayScale.

7. Teknisk Rekryterare

Tekniska rekryterare är specialiserade på sourcing och screening begåvade stora data, IT och andra tekniska specialister för kandidat pooler. De arbetar i nära samarbete med företag att bedöma deras hyra behov, och sedan söka på marknaden för de starkaste kandidaterna för specifika lediga jobb. De stöder också professionella kandidater de rekryterar hela jobbansökan, intervjuer, uthyrning och onboarding processer. (Källa: PayScale).

Föredragna kvalifikationer – Tekniska rekryterare måste ha fördjupade kunskaper om den tekniska kompetens som arbetsgivarna söker i deras framtida personal. Bra ”människor färdigheter” är också viktigt, eftersom framgångsrika tekniska rekryterare behöver bygga upp en positiv rapport med kandidater under screening och intervjua steg.

Lön : Glasdörr rankas tekniska rekryterare som # 28 på sin lista över de 50 bästa jobb i Amerika, med ett jobb tillfredsställelse poäng av 4,1 / 5 och en genomsnittlig lön på $ 48.000.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *