Hur man skriver ett tackbrev efter en intervju

Posted on

Hur man skriver ett tackbrev efter en intervju

Innan andas en suck av lättnad efter en anställningsintervju, det finns en sak att göra: Skriv en tackbrev. Denna enkla steg kan sätta dig framför andra kandidater och ju förr du gör det, desto bättre. Det sista steget är att betrakta som en del av din rutin jobbsökningsprocessen för varje intervju där du deltar.

Vid slutet av intervjun, säkra kontaktinformationen för alla de människor som intervjuade dig. Om de inte erbjuda dig sina visitkort begära sina kontaktuppgifter i slutet av varje möte.

Anledningar att skicka ett tackkort efter en intervju

Att skicka ett tack brev till en potentiell arbetsgivare kommer definitivt inte att garantera ett jobberbjudande, men det kommer att ge dig ett försprång om konkurrensen är tät. Även om en rekryteraren kanske inte förolämpad om du inte skickar ett meddelande, kommer de att märka när du gör. Alltid skicka en del av ditt jobbsökande strategi.

Åtminstone, skicka ett meddelande att uttrycka tacksamhet är artig. Precis som du inte skulle besöka någons hem och lämna utan att uttrycka tacksamhet, inte lämnar en intervju utan att säga tack till intervjuaren. Att vara nådig och professionella är viktigt när de interagerar med potentiella arbetsgivare.

Bortsett från etikett till en annan viktig orsak skicka ett tack brev är att det är en möjlighet, kanske din bara en för att följa upp efter din intervju. Använd den för att låta blivande arbetsgivare vet att du vill jobbet. Det kan kännas besvärligt att säga dessa ord högt under intervjun, men det är mycket lättare att skriva dem.

Oavsett hur förberedd du är, kan stressen av intervjun orsaka en kort förlopp minne. Din tackkort är ett perfekt tillfälle att kommunicera en punkt som du glömt att diskutera. Det gör också att du kan upprepa något du vill intervjuaren att ha i åtanke när de fattar beslutet hyra.

Att tänka på innan skriva ett tackbrev

Precis som det är viktigt att noga komponera ditt CV och personliga brev och förbereda sig för att svara på intervjufrågor, är det lika viktigt att ge en hel del tankar om hur man hantverk din tackbrev. Överväganden såsom timing, brev mottagare och innehåll är viktiga för att främja dina chanser att få jobbet.

timing

Skicka ett tackkort så snart efter intervjun som möjligt. Några timmar senare är bäst, men inte vänta mer än en arbetsdag att skicka det. Det är viktigt att arbetsgivaren läsa den när intervjun är fortfarande färskt i sitt sinne.

Papper eller E-post

Eftersom aktualitet är allt, är e-post det bästa alternativet för att få ditt brev i en potentiell arbetsgivare händer så snabbt som möjligt. Det är också, troligen, på det sätt du har att kommunicera med arbetsgivaren som leder fram till intervjun. Mötet kanske har även varit en virtuell, sker via videochatt eller via telefon.

Tack brev Mottagare

Om fler än en person i en organisation var närvarande vid din intervju, tacka var och en skriftligen. Se till att anpassa notering för varje mottagare, kanske genom att hänvisa till en fråga de frågade.

Letter Style

Din e bör inte vara mer än tre stycken. Använd en formell titel som Ms eller Mr att ta itu med mottagaren om intervju sade att använda deras förnamn. Till att börja med tacka intervjuaren för att ta sig tid att möta och ange datum du träffade.

Om det fanns något du ville säga i intervjun, men inte, ta upp det nu. Använd även tillfället i akt att upprepa en punkt som du vill att intervjuaren att komma ihåg när de gör en anställningsbeslutet.

Kom ihåg att säga att du skulle välkomna ett jobberbjudande. Oroa dig inte om det låter alltför framåt. Mottagaren kommer att beundra ditt direkthet och förtroende.

Snabba tips för att skriva din tack-mail

Här är några tips för att komponera ett tackbrev:

  • Använd en formell hälsning som innehåller mottagarens titel (Mr, Ms, eller Dr.) och efternamn om de anvisningar annars.
  • Inkludera datum för intervjun och jobbtitel som du är en kandidat.
  • Upprepa något om dig själv som är mycket kvalificerar dig för denna position.
  • Uttryck ditt intresse för jobbet.
  • Använd en formell stängning som “Yours verkligen”, “hälsningar” eller “Tack.”

Tack du maila Sample

Kära Ms Diaz,

Tack för att du träffa mig på måndag juni 4. Jag uppskattar möjligheten att diskutera mina kvalifikationer för paralegal position vid Diaz, Klein, och Brown. Jag fick lära sig om jobbet och den roll jag kunde spela på ditt företag.

Min erfarenhet av att arbeta på brottmål på mitt nuvarande jobb, liksom min paralegal utbildning, gör mig en utmärkt passform för denna position. Under min intervju, försummade jag nämna att jag också har arbetat med flera hyresvärd / hyresgäst tvister. Jag förstår Smith, Klein, och Brown kommer att expandera in i detta område och jag tror att min erfarenhet kommer att vara ovärderlig.

Jag ser fram emot att bli en del av ditt team.

 

Högaktningsfullt

Barry Allen

Innan du skicka brevet

korrekturläsa noggrant din tackkort. Kontrollera om stavfel, stavfel och grammatiska fel. Skriv en anpassad brev för varje arbetsgivare att använda deras och sitt företags namn. Var försiktig när du klipper och klistrar delar från bokstäver du har skickats till andra arbetsgivare, som vissa arbetssökande vill göra. Göra lämpliga förändringar, såsom att ta bort namnet på en annan organisation eller manager.

Misstag i din tackbrev gör att du ser slarvig. Spara e-post som ett utkast och gå tillbaka för att titta på det efter en viss tid har gått. Ge det en sista gång över innan du skickar det. Om möjligt, ha någon annan recension det också.

Poängen

Det är viktigt att skriva ett tackkort efter en anställningsintervju. Skicka den till varje person som deltog. Upprepa dina kvalifikationer för jobbet och uttrycka ditt intresse för tjänsten. Införliva detta steg i ditt jobbsökande kommer att öka dina chanser att få ett jobb, eftersom det kommer att skilja dig från andra kandidater på en konkurrensutsatt arbetsmarknad.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *