Riktlinjer för vad som ska ingå i en CV

Posted on

 Riktlinjer för vad som ska ingå i en CV


När du skriver en meritförteckning, det finns ett antal återuppta format som du kan välja, inklusive kronologisk, funktionella, och riktade återupptas. Men oavsett formatet på CV du väljer, det finns vissa riktlinjer som de flesta återupptar bör följa.

Här är information om vad som ska ingå i ditt CV, liksom vad som inte bör anges på ditt CV. Det finns också riktlinjer för CV längd, typsnitt och sidmarginaler.

Här är våra CV Riktlinjer

Återuppta Längd

Ditt CV ska vara så kortfattad som möjligt; två sidor är den maximala längden, men en sida är att föredra. Här är mer om CV längd och hur länge ditt CV ska vara. Om du behöver för att få ditt CV på en enda sida, här gör du för att dra åt den upp och få extra utrymme.

Teckensnitt och storlek

Använd inte utsmyckade typsnitt som är svåra att läsa. Times New Roman, Arial, Calibri, eller liknande typsnitt är bäst. Din teckenstorlek bör vara mellan 10 och 12 poäng trots att ditt namn och Rubrikerna kan vara lite större och / eller fet. Här är hur man väljer ett typsnitt för ditt CV.

sidmarginaler

Standard sidmarginaler i ordbehandlingsprogram (1″ marginaler på toppen, botten och vänster och höger sida på sidan) fungerar för de flesta meritförteckningar. Men om du behöver för att dra marginalerna för att minska längden på ditt CV, det är bra för att minska marginalerna till en 1/2″ på sidorna och topp och botten.

Layout

Men du väljer att organisera delar av ditt CV, se till att hålla varje avsnitt uniform. Till exempel, om du sätter namnet på ett företag i kursiv stil, måste varje företag namn vara i kursiv stil. Om du fet en jobbtitel, fet dem alla.

Information för att undvika

Inkludera inte personlig information såsom födelsedag, längd, vikt, civilstånd, barn, etc., om inte läget kräver det.

Noggrannhet

Var noga med att redigera ditt CV innan du skickar det. Kontrollera stavning, grammatik, tempus, namn på företag och personer, etc. har en vän eller karriärtjänster rådgivare kontroll över ditt CV samt. Använd denna korrekturläsning checklista för att se till att ditt CV är perfekt.

Vad som ska ingå i ditt CV

Här är lite information som du bör vara noga med att inkludera på ditt CV:

Identifiering

 • Inkludera ditt namn, adress, telefonnummer och e-postadress i identifieringssektionen högst upp i ditt CV, eller överväga en av dessa andra alternativ för att ta itu med ditt CV.
 • Använd en professionell e-postadress (dvs johnsmith@gmail.com snarare än soccerlover@hotmail.com).

Mål

 • Detta avsnitt är valfritt. Om du väljer att inkludera en meritförteckning mål hålla det kortfattat och specifikt; ange önskad jobb eller fält, och vad du hoppas uppnå inom detta område.

Profil

 • En annan valfritt avsnitt är en meritförteckning profil som innehåller en sammanfattning av dina kunskaper, erfarenheter och mål har skrivits speciellt för en platsannons.

Utbildning

Här finns mer information om vad som ska ingå och hur du formaterar ett avsnitt återuppta utbildning.

 • Inkludera grader du har fått i omvänd kronologisk ordning (med det senaste grad visas först).
 • Var noga med att inkludera namnet på varje institution sin plats, och ditt födelse examen (eller beräknat datum för examen).
 • I förekommande fall inkludera din stora / små fält, liksom din GPA och eventuella utmärkelser, publikationer och projekt.
 • Såvida du inte är en aktuell high school student, inkluderar inte din high school examen.

Erfarenhet

Här finns mer information om de erfarenheter delen av ett CV, inklusive vad som ska listas och hur du formaterar det.

 • Inkludera din arbetslivserfarenhet i omvänd kronologisk ordning (med det senaste grad visas först).
 • Detta avsnitt kan innehålla jobb, praktik och volontärarbete. Gymnasieelever kan också innehålla klubbar och idrottslag i förekommande fall.
 • Innehålla namnet på företaget, position och datum för anställning.
 • Lista ungefär tre viktiga uppgifter, prestationer eller färdigheter som erhållits vid varje jobb. Använd handlingsverb att beskriva dina prestationer; undvika passiva fraser som ansvarar för och uppgifter hör.

Färdigheter (Valfritt)

Här är information om avsnittet färdigheter ett CV.

 • Inkludera alla datorsystem som du är kunnig, särskilt om de är relaterade till den position som du söker.
 • Inkludera främmande språk som du känner; tillstånd både språket och din nivå av förtrogenhet (början, mellanliggande, kunnig, flytande).
 • Lista alla andra färdigheter du har som relaterar till jobbet men ingår inte någon annanstans i ditt CV.

Frivilligt arbete (tillval)

 • Du kan inkludera en volontär erfarenhet avsnitt för att förmedla ditt ledarskap, kommunikation, etc. Lista namnet på organisationen i datumen för din volontärarbete och dina prestationer.

Hobbies och intressen (tillval)

 • Du kan också innehålla ett avsnitt om dina hobbies och intressen, om de hänför sig till positionen. Till exempel, om du söker att arbeta på en sportaffär, kan du inkludera din passion för basket.

CV Prov

Detta är ett exempel på ett CV.

Ahmad Faishal
1234 Outback Ridge
Jackson, WY 83002
(123) 456-7890
faishal@email.com

automatisk tekniker

Högutbildade Automotive Tekniker med 7 års erfarenhet av reparation och underhåll av inhemska och utländska bilar.

 • Meritlista ge bra service till fordonsverkstadskunder.
 • Enastående arbete etik och teambuilding färdigheter; villiga att arbeta övertid och flexibla skift.
 • ASE certifierad mekaniker.

ARBETSLIVSERFARENHET
Ace Auto Repair, Jackson, WY
Automotive Tekniker / mekaniker , januari 2017-Present
Skickligt diagnostisera och reparera problem med inhemska och japanska import bilar. Återuppbygga och reparera motorer, radiatorer, och vattenpumpar; utföra kraftsystem riva och reparera.

 • Skapade en process checklista för att hjälpa till att utbilda nyanställda och säkerställa konsekvens inom fordonsdiagnostik och reparation.
 • Säker operativa uppfyller alla fordonskrav statliga och kontrollnormer utsläpp.

Johnsons Bilverkstad, Idaho Falls, ID
Auto mekaniker , juni 2013 till december 2016
till inspekterade fordon identifiera, lösa och åtgärda skador och fel. Installerat nya delar och system; drivs pneumatiska och luft pressverktyg.

 • Eftersträvas fortbildning stigande motor säkerhet och utsläpp kontrollföreskrifter och teknologier.

Howard Brothers Construction, Idaho Falls, ID

Arbetare juni 2011-juni 2013
Samtidigt med utbildning, arbetat med bostads byggprojekt som framer. Utnyttjade handen och elverktyg; drivs grävutrustning och minigrävare.

 • Bibehållen perfekt publikrekord.

UTBILDNING

Advanced Technical Certificate i Automotive Technology, 2013
College of Eastern Idaho, Idaho Falls, ID
ASE (National Institute for Automotive Service Excellence) Certified

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *