Vad gör en specialpedagogik lärare göra? Lön, nödvändig kompetens, & More

Posted on

Vad gör en specialpedagogik lärare göra? Lön, nödvändig kompetens, & More


Specialpedagoger övervaka utbildning av elever med fysiska, känslomässiga, mentala och inlärningssvårigheter. De designar och levererar lektioner inriktade individuella behov och möjligheter för studenterna under deras tillsyn. Specialundervisning lärare undervisar på förskola, elementära, mellersta och gymnasiet nivåer.

Cirka 439.300 specialpedagoger anställda i USA under 2016.

Speciallärare Arbetsuppgifter och ansvar

Specialpedagoger ansvar kan variera beroende på grad de undervisar och där de är anställda, men några vanliga uppgifter hör:

 • Samarbeta med andra klasslärarna, skolpsykologer, inlärningssvårigheter specialister, tal / hörselspecialister, och skol socialarbetare för att ge en integrerad plan för att utveckla kapaciteten i sina elever.
 • Ställ lärande mål för varje elev, bedöma deras framsteg och spela in sina utvärderingar.
 • Uppdatera föräldrar på utvecklingen av sina elever och värva föräldrastöd med kontroll av beteendet och inrikes aktiviteter för att komplettera sina lektioner.
 • Övervaka och utbilda lärarassistenter.
 • Hjälp plan för övergången av sina elever att produktiva liv efter avslutad sin gymnasieutbildning.

Speciallärare Lön

Specialpedagoger tjänar i nivå med andra lärare, trots de ytterligare utmaningar och ansvar.

 • Median Årslön: $ 59.780 ($ 28,74 / timme)
 • Topp 10% Årslön: mer än $ 97.070 ($ 46,67 / timme)
 • Under 10% Årslön: mindre än $ 39.680 ($ 19,08 / timme)

Källa: US Bureau of Labor Statistics , 2018

Utbildning, utbildning och certifiering

Denna karriär kräver både utbildning och ibland certifiering.

 • Utbildning: specialpedagoger i offentliga skolor behöver minst en kandidatexamen. Vissa lärare får en kandidatexamen specifikt i utbildning, eller till och med specialundervisning. Vissa stater kräver kandidater för certifiering för att ha en magisterexamen i specialpedagogik. Många skoldistrikt anger en preferens för sökande med magisterexamen.
 • Utbildning och erfarenhet: Många specialpedagoger måste fylla ett visst antal timmar student undervisning innan bli certifierade. Specialpedagoger kan lära sig att planera lektioner och hantera ett klassrum under överinseende av en ledande lärare medan elev undervisning.
 • Certifiering: De flesta stater kräver individer att klara en examen. Privata lärare behöver en kandidatexamen, men behöver inte nödvändigtvis vara certifierade. Vissa lärare får sina licenser i specifika handikapp kategorier, till exempel beteendestörningar eller autism.

Speciallärare Skills & Kompetens

Det finns många färdigheter som är specifika för specialpedagoger, inklusive empati, tålamod och organisation.

 • Kritiskt tänkande: En särskild utbildning måste noggrant bedöma elevernas framsteg och anpassa lektionerna till deras behov.
 • Tålamod: Dessa studenter kräver ofta olika metoder för undervisning och är inte alltid omedelbart mottaglig för att ta emot den. Det kan vara en svår uppgift, och möjligheten att gå tillbaka en kort stund och ta ett djupt andetag kan vara avgörande.
 • Kommunikationsförmåga: Dessa lärare måste kunna kommunicera med föräldrar, andra lärare och administratörer, förutom barnen under deras tillsyn.
 • Innovation: Inte var och en av dessa barn kan läras på samma sätt. En bra speciallärare kommer att kunna föreställa sig olika sätt att nå studenter och vägleda dem att utvecklas.

Job Outlook

Anställning av speciallärare förväntas växa i en takt av cirka 8% 2016-2026, så snabbt som genomsnittet för samtliga yrken. Detta beror på att mer effektivt och tidigare screening och identifiering av olika fysiska, känslomässiga, mentala och inlärningssvårigheter.

Viktigt : Federal och statliga regleringar kräver skoldistrikt att ge gratis utbildning för funktionshindrade studenter, så det finns ett pågående behov av dessa lärare.

Arbetsmiljö

Många specialpedagoger arbetar i offentliga eller privata skolor på elementära, mellersta och höga skolnivåer, men de kan också undervisar på barnomsorg servicecenter. Andra arbetar för bostäder och dag program som tillgodoser behoven hos funktionshindrade eller särskilda elever, eller åtminsamhällsbaserade organ som kompletterar instruktionen från skolor.

I alla miljöer kan detta yrke upplyftande och givande, men det kan också vara känslomässigt krävande och stressigt. Det kan vara fysiskt krävande såväl när det handlar om barn med rörelsehinder.

Arbetsschema

De flesta specialpedagoger arbetar med skoldagar och under skoltid, men de kan arbeta efter skoltid samt till klass papper och ta hand om administrativa uppgifter. Specialpedagoger har normalt somrar av, även om vissa skolor har sommarskolprogram som kan kräva ytterligare månader på jobbet. Lärarna är vanligtvis ut i mitten av vintern raster och våren raster också.

Jämföra liknande jobb

Några liknande jobb och deras median årslön inkluderar:

 • Barnomsorg arbetare : $ 23.240
 • Gymnasielärare : $ 60.320
 • Arbetsterapeut : $ 84.270

Källa: US Bureau of Labor Statistics , 2018

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *