Meritförteckning (CV) Prover och Skriva tips

Posted on

Meritförteckning (CV) Prover och Skriva tips

Vid ansökan om vissa positioner i USA, liksom jobb internationellt, kan du lämna in en meritförteckning snarare än ett CV. En meritförteckning eller CV, innehåller mer information än din typiska CV , inklusive uppgifter om din utbildning och akademiska prestationer, forskning, publikationer, utmärkelser, tillhörighet och mycket mer.

Här kan du läsa Curriculum Vitae prover, lära sig om  skillnaden mellan ett CV och ett CV , och plocka tips och råd om hur man skriver ett CV.

Vad som ska ingå i en CV

En meritförteckning, som vanligtvis kallas en ”CV”, är en längre (två eller flera sidor), mer detaljerad synopsis än ett CV. Din CV bör vara tydlig, koncis, fullständig och up-to-date med nuvarande anställning och pedagogisk information.

Följande är exempel på information som kan ingå i din meritförteckning. De element som du inkluderar beror på vad du söker, så se till att införliva den mest relevanta informationen för att stödja din kandidatur i ditt CV.

 • Personuppgifter och kontaktuppgifter.  De flesta CV börjar med kontaktuppgifter och personuppgifter, men noga med att undvika onödiga detaljer, såsom religiös tillhörighet, barns namn, och så vidare.
 • Utbildning och kvalifikationer . Var noga med att inkludera namn på institutioner och datum deltog i omvänd  ordning: Ph.D., Masters, Grundutbildning.
 • Arbetslivserfarenhet / sysselsättning historia . Den mest accepterade stil anställnings post är den  kronologiska meritförteckning . Din  karriär historia  presenteras i omvänd datumordning som börjar med det senaste mötet. Mer betoning / information bör läggas på dina senaste jobb.
 • Färdigheter . Inkludera datorkunskaper, kunskaper i främmande språk, och alla andra nyligen utbildning som är relevant för rollen ansökt om.
 • Träning / Graduate Fältarbete / Studera utomlands
 • Avhandlingar / Theses
 • Forskningserfarenhet
 • erfarenhet av undervisning
 • publikationer
 • Presentationer, föreläsningar och utställningar
 • Stipendier stipendier och assistent
 • Pris och ära
 • Tekniska, färdigheter dator, och språk
 • Professionella licenser, certifieringar och medlemskap

Vad inte inkludera

Det finns ingen anledning att ta med ditt foto, din  lön historia , anledningen till att du lämnade din tidigare position eller referenser i ett CV lämnas för jobb i USA. Referenser bör anges separat och ges till arbetsgivare på begäran.

OBS : Kraven på internationella CV skiljer sig och beror på det land som du söker.

I andra länder kan privat information som din födelsedatum, nationalitet, civilstånd, hur många barn du har, och ett fotografi krävas.

Hur länge ska en CV vara?

En bra, entry-level meritförteckning bör helst omfatta två till tre sidor (CVS för yrkesverksamma mitten-nivå, särskilt i den akademiska världen och medicinsk forskning roller kan köra längre). Syftar till att säkerställa innehållet klar, strukturerad, kortfattad och relevant. Använda punkt snarare än hela meningar kan hjälpa till att minimera ordvalet.

CV Prov

Följande är en meritförteckning exempel för ett entry-level kandidat för en fakultet position i USA. Detta CV omfattar arbetshistoria, utbildning, kompetens, utmärkelser, färdigheter och personliga intressen.

Gloria Gonzalez
3204 Windover Way
Houston, TX 77.204
ggonzalez@email.com
000.123.4567 (cell)

Forskningsintressen

Latinsk litteratur, latinamerikansk litteratur, Peninsular litteratur

UTBILDNING

Ph.D. på spanska (US Hispanic litteratur) , 2016 – University of Houston.
Disputation: Quixote Reborn: The Wanderer i US Hispanic litteratur . Sancho Rodriguez, ordförande

MA i spanska, juni 2013 – University of Houston

BA i spanska, juni 2011 – University of Houston

UTNÄMNINGAR

Adjungerad lektor: University of Houston, Institutionen för latinamerikanska studier, September 2016 för att presentera.

PUBLIKATIONER

bok

Gonzalez, Gloria. Quixote Reborn: The Wanderer i US Hispanic Litteratur. New Haven: Yale University Press (kommande)

Vetenskapliga tidskrifter

Gonzalez, Gloria. ”Mexikanska Invandrar Berättelser från Central Valley,” Lady Liberty Journal, 6 (1): 24-41.

Gonzalez, Gloria. ”Jämföra den spansktalande och europeiska Immigrant Experience genom Story”, spansktalande Litteratur Idag 12 (3): 25-35.

Gonzalez, Gloria. ”Längtan att vara fri: 3 spansktalande kvinnor dagböcker” Latinsk litteratur idag: 11 (2): 18-31.

konferenspresentationer

 1. Gonzalez, Gloria. ”Storytelling metoder i Central Valley.” Hispanic Storytelling Association Annual Conference, San Francisco, Kalifornien
 2. Gonzalez, Gloria. ”När Cultures Merge. Teman för utslagning i mexikansk-amerikansk litteratur” US Hispanic Litteratur Annual Conference, Tucson, AZ.

undervisningserfarenhet

Adjungerad lektor, University of Houston

 • Mexikansk-amerikansk litteratur, spanska 3331
 • Kvinnor i latinamerikansk litteratur, spanska 3350
 • Spansk-amerikanska novell, spanska 4339

Graduate Teaching Assistant, Northwestern University

 • Elementary spanska 1501, 1502, 1505
 • Intermediate spanska 2301, 2302, 2610

HONORS / UTMÄRKELSER

Mexiko Study Abroad Sommar Grant, 2016
UH Undervisning Awards 2015, 2016, 2018
Avhandling Fellowship 2015

SPRÅK

English (native)
spanska (tvåspråkig muntlig och skriftlig flyt)
Classical Latin (skriftlig)

Medlemskap / anknytningar

National Association of Latino Arts och kulturer
Asociación Internacional de Literatura y Cultura Femenina Hispánica
moderna språk Association

Curriculum Vitae Skriva tips

Har flera versioner av ditt CV
inte bara skriva en CV och använda den för varje position du söker.

Viktigt : Har målinriktad och fokuserad versioner av din meritförteckning och använda dem därefter.

Håll det kort 
Om möjligt, försök att hålla ditt CV kort och koncis. Inkludera sammanfattningar av din anställning och utbildning, snarare än massor av detaljer. Använd formella (ingen slang eller förkortningar) språk, skriva enkelt och tydligt.

Säg sanningen 
Det kan vara frestande att över polera ett CV och göra våra pedagogiska kvalifikationer eller arbete historia låter lite bättre än de är. Om du är frestad att sträcka sanningen om ditt arbete historia – gör det inte. Det kommer att komma tillbaka för att hemsöka dig.

De flesta arbetsgivare bedriva referens- och bakgrundskontroller, och om din meritförteckning inte matchar din faktiska arbete historia eller utbildning, kommer du troligen fastna någon gång – antingen du kommer att skäras som kandidat eller om du kommer att få sparken om du har redan anställts.

Kontrollera formatet
Titta på formatet på din meritförteckning. Finns det gott om blank? Är det rörigt? Är din formatering konsekvent (fet, kursiv, avstånd, etc.) och är den samlade bilden att ditt CV ger en professionell och polerad ett?

Proof Din CV
Dubbelkolla din meritförteckning för stavfel och grammatiska fel. Sedan be någon annan att granska den för dig – det är ofta svårt att fånga våra misstag.

När man använder en CV I stället för ett CV

I USA, är en meritförteckning som används vid ansökan om akademisk utbildning, vetenskaplig eller forskartjänster. En meritförteckning kan också användas för att ansöka om stipendier eller bidrag. I Europa, Mellanöstern, Afrika eller Asien, kan arbetsgivaren räkna med att få en meritförteckning snarare än ett CV.

Välj en lämplig Curriculum Vitae Format

Se till att du väljer en meritförteckning format som är lämpligt för den tjänst du söker. Om du ansöker om ett stipendium, till exempel, behöver du inte inkludera personlig information som kan ingå i ett internationellt CV.

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *