Om en Paralegal Gå till Law School?

Posted on

Om en Paralegal Gå till Law School?

Som en paralegal, har du en inre bild av rättslig praxis. Vid något tillfälle, är det naturligt att undra om du skulle vara bättre som advokat. När allt kommer omkring, har du mycket mer on-the-marken erfarenhet än inkommande medarbetare, varav många har aldrig satt sin fot i en rättssal eller sett en uppsättning M & A-dokument. Kan du inte tillämpa vad du har lärt sig att flytta upp leden som advokat? Innan du gör det stora drag, här är några saker att tänka på.

Kommer du verkligen att få en lön uppgradering?

Paralegals som vill bli advokater ofta frestas av de högre baslöner advokater vanligtvis gör. Men denna siffra kan vara missvisande. Advokater avlönade och inte får mer betalt om de arbetar övertid. Däremot får paralegals mer betalt ju mer de arbetar. När du pratar om en provsituation, där alla i laget arbetar 20 timmar om dagen (inte så ovanligt, tyvärr), kan det hända att paralegals att göra mer per timme än många av de advokater! Innan du bestämmer dig för att investera $ 100.000 eller mer i lag skola för en högre lön, gör matten och se till att det kommer att resultera i en högre timtaxa (med hänsyn till varje student lån betalningar du kan vara kvar med).

Hur kommer din livskvalitet påverkas?

Även om det kanske inte verkar som om du är en in-demand paralegal, har du förmodligen mer kontroll över din balans i livet än en advokat gör. Eftersom du får betalt övertid, advokater ger åtminstone någon uppmärksamhet till det antal timmar du blir ombedd att arbetet. Som en advokat, kommer du i huvudsak att vara på samtal hela tiden, något som många människor finner djupt obehaglig.

Vilken typ av arbete Vill du göra?

En annan främsta drivkraft för att pröva en övergång från paralegal till en advokat är att göra mer intressant eller mer utmanande arbete. Här är det viktigt att titta noga på arbets advokater, särskilt unga jurister, faktiskt gör.

Livslängden för en senior partner kan se glamorös medan du lämna upp dokument för korsförhör i domstol, kom ihåg att det tar många år att komma till denna punkt. Som en ny advokat, har du fortfarande att betala dina skulder i skyttegravarna, gör rote arbete som kan vara mindre intressant än att organisera alla handlingar för ett fall som en paralegal.

Innan du bestämmer dig för att gå till juridisk fakultet, göra några informativa intervjuer med advokater på ditt företag (om du är bekväm att låta dem veta att du kan fullfölja denna väg) eller med andra advokater du känner. Få en bra känsla för vad de gör hela dagen, så att du kommer att vara i stånd att bedöma huruvida ”advokat arbete” är verkligen vad du vill göra.

Vilken typ av jobb du kommer att kunna få?

Paralegals som går till juridisk fakultet förvänta ibland de kommer att ha ett ben upp i anställningsprocessen, men även när du har relaterat arbete erfarenhet, är det rättsliga området en mycket hierarkisk plats. Om du arbetar för en AmLaw företaget som en paralegal, är det troligt att du kommer att hyras där som en advokat om du inte hamna på en topp law school. Personliga kontakter är viktiga, naturligtvis, men de bara gå så långt. I slutändan bär stamtavla fortfarande dagen på många ställen.

Om du väljer att gå för det och gäller för juridisk fakultet, överväga sätt att hålla din skuld ner och du har fler alternativ när du uppgraderar. Om du siktar på en prydlig BigLaw jobb, gå till Law School deltid samtidigt som man fortsätter att arbeta kan vara ett bra alternativ.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *