Så att välja rätt typsnitt och storlek för Cover Letters

Posted on

Så att välja rätt typsnitt och storlek för Cover Letters

När du skriver ett personligt brev, är det viktigt att använda en font-eller typ stil, det är tydlig och lätt att läsa. Tänk på att rekryterare måste granska dussintals, om inte hundratals, av sökande till en position. De kan omedelbart passera över ett personligt brev och CV som inte är direkt läsbar.

Tips : Var noga med att göra din font tillräckligt stor så att läsaren inte behöver kisa för att läsa ditt brev, men inte så stor att brevet inte passar väl på sidan.

Håll det enkelt

När det gäller att välja ett typsnitt att använda i ditt brev, är din bästa insats för att hålla det enkelt och professionellt. Du vill att dina ord och budskap för att sticka ut, inte teckensnitt val. Undvik att använda oprofessionellt nyhet stil typsnitt som Comic Sans, handskrift eller script-stil typsnitt.

Helst ska det teckensnitt som används i följebrevet vara både samma storlek och stil som den som används inom ditt CV för att hjälpa dig att presentera en sammanhängande paket. Granska dessa tips för att bestämma rätt typsnitt för ditt personliga brev, liksom vilken storlek det ska vara, och vilka stilar är och inte är lämpligt att använda i ett personligt brev.

Välj ett enkelt typsnitt

Med hjälp av en enkel typsnitt kommer att se till att ditt personliga brev är lätt att läsa. Grundläggande typsnitt som Arial, Courier New, Calibri, Verdana och Times New Roman fungerar bra. De flesta ordbehandlings- och e-postprogram som standard till en professionell och lättläst val.

Begränsa sig till ett typsnitt i ditt personliga brev; Det är bäst att inte blanda flera typsnitt i ett dokument.

Det finns ingen anledning att använda olika stilar i ett personligt brev. Undvik understrykning eller italicizing och använda fet text endast när betonar kvantifierbara resultat som behöver ”pop” på sidan.

Välj en lämplig storlek

Beroende på hur mycket innehåll du har i ditt brev, välja 10- eller 12-punkters teckenstorlek.

Det är bäst om du kan formatera ditt personliga brev så det passar på en sida, med marginaler som är större än 1” och inte mindre än 0,7” .

Om ditt brev har en rubrik med ditt namn och kontaktinformation, kan du välja att göra detta teckensnitt något större.

Hur man gör ditt val

  • Välj ett teckensnitt från listan längst upp i dokumentet innan du börjar skriva ditt brev, eller:
  • Skriv ditt personliga brev.
  • Markera innehållet i brevet.
  • Antingen välja typsnitt från pop-up fönster eller välja typsnitt från listan längst upp i dokumentet.
  • Välj teckenstorlek du vill använda på samma sätt.
  • Korrekturläsa ditt personliga brev.
  • Skriv ditt personliga brev, även om du ska ladda upp den på nätet, för att se till att den är formaterad, väl fördelade, och ser ut som du vill.

Inkludera överflöd av vitutrymme

Oavsett vilken teckenstorlek du väljer, det måste finnas utrymme på toppen av brevet och mellan varje punkt och varje avsnitt i ditt personliga brev. Så här utrymme ditt personliga brev.

När du använder Microsoft Word, välj en mall för ditt brev. Om du använder ett annat ordbehandlingsprogram, är processen liknande. Välj innehållet i ditt personliga brev och välj sedan ett teckensnitt och en teckenstorlek.

Du kan behöva prova ett par olika storlekar för att se till att din personliga brev passar på en enda sida. Granska dessa formaterings tips för att vara säker på att ditt brev kommer att göra det bästa intrycket.

E-post Cover Letters

Ovanstående information gäller främst fall där du skickar ett traditionellt brev med snigelpost eller när du skickar en formell brev som Word eller PDF bilaga till ett e-postmeddelande. Vara varnat att kopiera och klistra in ett personligt brev i kroppen av ett e-postmeddelande kan förstöra formateringen, vilket gör det svårt att läsa för en arbetsgivare som kan ha en annan dator.

Det säkraste man kan göra när du är kopiera och klistra in ditt personliga brev till e-post är att ta bort all formatering och HTML och skicka den som vanlig text.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *