Hur man gör ett jobbljud superimponerande på din CV

Posted on

Hur man gör ett jobbljud superimponerande på din CV

När det gäller att söka jobb är det viktigt att se bra ut på papper. När allt kommer omkring kommer du bara till nästa steg – en intervju – om ditt CV tar upp anställningschefer. Om du redan har gjort grunderna för att skapa ditt CV är det dags att gå vidare till nästa fas: få varje enskild position att lysa med avsnittet om arbetslivserfarenhet .

Men hur? Vi har samlat tips och tricks som hjälper till att göra jobb låta imponerande på din CV – utan att gå för långt och få dig att vara skrymmande eller dum.

Använd siffror

Vilket låter bättre? Alternativ 1: “Serverade bord på upptagen restaurang” eller alternativ 2: “Serveras 15 bord samtidigt på upptagen restaurang.”

Du väljer förmodligen alternativ nummer två, vilket bara är lite mer beskrivande tack vare användningen av siffror. Det är förvånande hur meningsfulla mätvärden kan vara – och det är sant även för positioner som är engelska-stora vänliga. Om din position är personalförfattare kan din CV lista hur många artiklar du skriver varje månad eller hur många sidvisningar du får online, till exempel.

Gå vidare och kvantifiera dina jobbbeskrivningar med siffror , oavsett om det serveras tabeller, kunder hjälpte eller procent av försäljningstillväxten.

Prioritera läsbarhet

Du funderade troligtvis på formatering, från teckensnittsval till marginalstorlek, vid någon tidpunkt under ditt CV. Men titta igen på varje arbetsbeskrivning som du har listat med ett öga på hur lätt varje beskrivning kan absorberas. Tänk på läsbarheten från både en kopia och ett designperspektiv.

Om det är lite för att ta in, överväga att klippa lite kopia eller använda mindre jargong. (Vissa jargong är bra, men med hjälp av alla slagord och akronymer kan göra en meritförteckning svår att läsa.) Och se till att det finns gott om blank, du kan lägga till detta genom att använda punktlistor eller styckebrytningar.

Naturligtvis säger det sig självt att skrivfel eller grammatiska fel i din arbetsbeskrivning är skadligt för deras läsbarhet. Använd den här checklistan för att återuppta korrekturläsning för att garantera att ditt dokument är felfritt.

Samtalsledningar, inte uppgifter

Det är frestande när du beskriver ett jobb på ditt CV för att skapa en punktlista med uppgifter, i huvudsak skriva ner din dag (eller veckans) för att göra listan när du var på jobbet. Men troligtvis är det information som anställer chefer redan vet om att titta på jobbet. Istället för en att göra-lista, dela prestationer och prestationer.

Istället för att skriva “Designad fönstervisning på månadsvis”, kan du skriva, “Ökad kundinmatningsgrad med 10% med temafönstret som uppdateras varje månad.”

Om du ledde ett möte, prata om vad som hände under det mötet, hur du styrde det eller vad som fick till följd av ditt ledarskap. Eller, om du skapar en månadsrapport, prata om varför rapporten är viktig – hjälpte det att hålla budgeten på rätt spår, prioritera försäljningsinsatser eller engagera kunder? Se fler tips för hur du delar resultat på din CV .

Välj kraftfulla ord

Varning: Gå inte över med ditt val av ord. Inget behov av att bryta ut tesaurusen på en jakt efter sällsynta, ovanliga ord! Men var medveten om att vissa ord är bara mer spännande än andra – här är några rekommenderade kraftord att använda på din CV .

Granska dina jobbbeskrivningar för ord som används igenom hela dokumentet. Försök att variera dem mer. I stället för “hanteras”, till exempel, prova “övervakad” eller “samordnad.”

Det finns några ord som ofta kommer upp på CV. Tänk: “lagspelare” eller “detaljorienterad.” Dessa ord och fraser kan känna sig inaktuella för att anställa chefer. Överväg sätt du kan visa upp att du har dessa färdigheter snarare än att säga att du besitter dem. I stället för att säga “detaljorienterad” kan du till exempel ha en punkt om “Släpp ren kod och hjälpa andra att hitta små kodfel.”

En varning: Det gör ditt jobb att låta imponerande och meningsfullt – och sedan skryter det. Om du puffar upp igenkännbara positioner med överspråkigt språk, kan det verkligen backa och få dig att bli dum. Anställningschefen vet vad det betyder om din jobb är “assistent” eller “chef” och att aggrandize positionens ansvar med uppblåst språk kommer inte att hjälpa dig att landa en intervju.

Och definitivt, var inte bedräglig eller oärlig. Att ligga på ditt CV kan kosta dig ett jobbmöjlighet och är till och med grund för uppsägning om lögnen upptäcks efter att du har anställts – här är mer om varför det är viktigt att hålla ditt CV ärligt .

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *