6 Potentiella nackdelar att arbeta hemma

Posted on

6 Potentiella nackdelar att arbeta hemma

OK, nu när du har läst 8 skäl att vara ett verk-at-Home förälder är alla redo att ge upp rat race (eller kanske ansluta sig om du har varit en stay-at-home förälder). Men här är några andra frågor till mull.

Inte alla kommer att hitta alla dessa faktiskt vara problem; det beror på din karriär, personlighet och familj. Men erkänna potentiella nackdelar kan du ta itu med dem lättare. Och kan behandlas med de flesta av dessa genom att sätta spelregler för din familj.

Obekväma blandning av arbete och hem

Ja, det är för en del hela poängen, men inte alla kan samtidigt förhandla krav affärer och barn. Om du tycker att det är svårt att säga ”nej” till antingen (eller båda), kan du finna dig sträckt tunn. Du vill inte hamna på efterkälken på jobbet eftersom familjeansvar inkräkta på arbetstiden eller på baksidan, att känna att du ska arbeta hela tiden.

distraktioner

Även om du har heltid barnomsorg i hemmet, som handlar om distraktioner är en nödvändig färdighet för arbete-at-home föräldrar. Även vanliga kontor har sin andel av distraktioner, är de sällan så personligt som de du möter hemma. Även med ditt kontor dörren stängd, hörs en snyftande barn. Dina moderliga instinkter kan uppmana er att ge tröst, även om du vet att din barnomsorg leverantör kan och bör hantera det.

Möjlig negativ effekt på avancemang

Utom synhåll, out of mind. Distansarbetare riskerar att bli förbigången vid befordran. Detta kan inträffa på grund av en unsupportive attityd på övre ledningens del som kan uppfatta valet att arbeta hemifrån som brist på karriär engagemang. Men det är också sant att inte alla jobb, särskilt högre upp på företagens stege du går, framgångsrikt telecommuted (även om vilka jobb kan effektivt telecommuted ibland en bedömningsfråga). Så det kunde komma ner till ett val mellan att arbeta hemma och en befordran.

Antal kontra kvalitet tid med familj

Om du och ditt barn är vana vid att din tid tillsammans vara oavbruten lek, arbetar hemma kommer att bli en justering för båda. Det faktum att du är runt behöver inte betyda att du är tillgänglig. När din son upphetsat ger dig sin senaste konstnärligt skapande, är det bra att vara där för att dela hans entusiasm. Men när hans konstnärliga produktion börjar likna Picassos, du kanske inte att kunna ge varje mäster den uppmärksamhet som du eller han skulle vilja.

Isolering

Detta är en potentiell nackdel för alla hem-baserade arbetare. Och även om du inte är ensam hemma, ibland behöver lite vuxen företag för din egen personliga välbefinnande. Dessutom riskerar du att bli isolerade professionellt genom miste om viktig kontakt med medarbetare.

Dåliga matvanor

En fullständig kylskåp precis utanför dörren till ditt hemmakontor lockar. Ställa ditt eget schema kan innebära fler avbrott för snacks. Och eftersom många barn äter hela dagen, det tar en medveten ansträngning för att upprätthålla sunda matvanor.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *