Praktik Framgång Guide: Hur kan man vara den perfekta Intern

Posted on

Praktik Framgång Guide: Hur kan man vara den perfekta Intern

Arbetsgivare söker vanligtvis kandidater som besitter tidigare erfarenhet inom området, men du behöver inte vänta tills du är helt används för att få värdefulla kunskaper. Med tre somrar och åtta college terminer tillgängliga under din college karriär, är det fullt möjligt att slutföra två eller tre praktikplatser innan examen. För dem som är inställda på en viss karriär, slutföra en eller två praktikplatser med olika företag eller organisationer kan stelna ett yrke. För dem som har ingen aning om i vilken riktning de vill gå, kan exponering mot olika branscher hjälpa beslutet.

Eftersom ett av de viktigaste målen för att slutföra en praktikplats säkrar ett jobb, är det viktigt att veta hur man lysa på arbetsplatsen. Första intrycket är avgörande, men det är att upprätthålla hög professionell standard genom konsekvent hårt arbete, ett starkt engagemang och undvika att fastna i kontoret skvaller. Här är några tips för en lyckad praktik.

Överväg Arbetsplatsbesök

Jobbskuggning är en verksamhet högskolestudenter kan engagera sig i att ta reda på mer om specifika yrken. Job skuggning innebär observera en annan professionell på jobbet, och skuggning uppdrag vanligtvis varar en dag till flera veckor.

Starta din sökning Early

Att hitta den perfekta praktik är inte alltid lätt. Det finns en stark konkurrens om sommarjobb. Ett av de bästa sätten att se till att du får en sommar praktik inom ditt område är att börja leta tidigt. Möjligheter inom finans, journalistik, och regeringen har ofta deadlines ansökan så tidigt som i oktober. Genom att förbereda ditt CV och personliga brev i förväg, kommer du att vara redo att skicka din ansökan så praktikplatser publiceras.

Forskning din bransch och bolaget

Innan du delta i en intervju, lära sig så mycket om företaget som du kan genom att besöka företagets hemsida och dess Linkedin sida. Också forskning företagets anställda. Genom att använda knappen Avancerat längst upp till höger på Linkedin sida, kan du även hitta alumner från din college som du kan ansluta med tidigare intervjua eller starta din praktik eller jobb.

Att vara engagerad

Genom att visa upp för arbete i tid och inte bult ut genom dörren i slutet av dagen, du visar ditt engagemang för att göra ett bra jobb i stället för att bara stansning en tid kort. Njut av ditt jobb, och hitta bättre sätt att utföra uppgifter. Detta kommer att få dig att märka av handledare.

Eftersom praktikplatser är ett utmärkt sätt att träna och utvärdera potentiella framtida anställda, är det viktigt att du ber om feedback för att mäta prestandan. Informationen samlat kommer att hjälpa dig att göra förbättringar. Som praktikant, förväntas du ställa frågor. Genom att göra så, du visar din arbetsgivare att du är motiverad och redo att ta initiativ och tillämpa denna kunskap.

Vara en lagspelare

Även arbetsgivare vill se hårt arbete och en stark arbetsmoral, de kräver också människor som får tillsammans med sina handledare och medarbetare. Det är under lunch och andra mer sociala upplevelser där man kan börja utveckla relationer som gör för en gladare och roligare arbetsplats. Vid anställning, chefer leta efter personer som de anser en bra passform aswell som de som har de kunskaper och färdigheter för att göra jobbet.

Bygga starka professionella relationer och hitta dig själv en Mentor

Att bygga ett starkt professionellt nätverk är nyckeln till att få fram i din karriär. Någon du tidigare arbetat kan vid något tillfälle ge stöd och information om din potentiella nästa jobb. Hitta dig själv en mentor som kan hjälpa dig att flytta framåt i ditt nuvarande eller framtida jobb. Att hitta en bra mentor kan göra dina första år på jobbet mindre stressigt och låter dig utnyttja den visdom och erfarenhet av någon redan framgångsrik inom området.

Undvik Office Politics and Gossip

Undvik skvallra antingen i eller utanför kontoret. Justera själv med en utvald grupp av medarbetare ställer du upp för potentiella problem med andra medlemmar i gruppen. Som en mogen anställd som vill komma framåt, förblir opartisk och ut ur politiken.

Håll kontakten När din praktik är över

Det första en praktikant ska göra när deras praktik är över är att skicka ett tackkort till sin handledare och någon annan som spelade en nyckelroll i att göra sin praktik till en framgång. Hålla kontakten med dessa kontakter när du återvänder till college är också en bra idé för att upprätthålla viktiga kontakter och hålla sig à jour med framtida öppningar.

Praktik Success Guide ger ytterligare information om saker du kan göra för att se till att din praktik är framgångsrik.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *