Tech jobb: Jobb i informationsteknik (IT)

Posted on

Tech jobb: Jobb i informationsteknik (IT)

Den explosiva jobbtillväxt i IT-branschen började nästan två decennier sedan, och det har knappt avtagit sedan. Medan ” dot bomb era ” i slutet av 1990-talet genom 2000-talets början gjorde sin beskärda del av skador, desto senaste lågkonjunkturen som började i december 2007 och avslutades i juni 2009 knappt ens saktade ner.

Lika intressant som det är att titta på det förflutna, men att lära sig om framtida hälsa i denna bransch är mycket viktigare att människor som överväger en IT-jobb.

Det finns mycket goda nyheter på den fronten om du är bland dem, eller om du redan arbetar inom detta område. US Bureau of Labor Statistics förutspår fortsatt över genomsnittet jobbtillväxt för den tekniska sektorn under de kommande åren.

Ansvarig för denna tillväxt förändras teknik och organisationers anpassning av dem. Till exempel kommer den ökade anpassning av cloud computing och cybersäkerhet leder till ökad sysselsättning och en ökning av andra tekniker, inklusive hälso- och sjukvård IT, mobila nätverk, och datahantering kommer också att bidra till en stark utsikterna för IT-området.

Grundläggande fakta om IT-branschen

 • Från och med 2014 fanns det 3,9 miljoner människor som arbetar inom IT-yrken. Detta inkluderade de anställda i datorsystem design och tillhörande tjänster industrin – det vi kallar vanligen kallas IT-branschen – liksom individer gör teknikrelaterade arbetstillfällen inom andra områden.
 • Anställning av personer som arbetar inom IT-yrken väntas växa 12 procent från 2014 till 2024. 488.500 jobb kommer att läggas under denna period.
 • Traditionellt har det funnits en brist på mångfald i detta område. Kvinnor och minoriteter allvarligt underrepresenterade. Ett överflöd av vita, asiater och män arbetar i branschen, medan relativt få afroamerikaner, latinamerikaner och kvinnor gör, jämfört med andra privata industrier ( ” Mångfald i High Tech “, US Equal Employment Opportunity Commission).
 • Företag som ingår i IT-branschen är enheter som erbjuder anpassade datorprogrammering, datorsystem design, dator facilities management och andra IT-relaterade tjänster. IT-jobb kan hittas utanför denna industri också. Branscher som hyra tech arbetare innehålla information, utbildningstjänster, administrativa och stödtjänster, trådbunden telekommunikation, regering, finans och försäkring, programvara publicering och hantering av företag och företag.
 • Även om det finns IT-jobb runt om i landet, är majoriteten av möjligheter centrerad kring vissa områden. Den bästa amerikanska staden för tech sysselsättningen Raleigh-Durham, North Carolina. Andra platser som du kan överväga att flytta för att förbättra dina chanser att hitta en teknisk jobb är Nashville, Tennessee; Austin, Texas; och Fort Collins, Colorado.

Tech Karriär

Om du vill gå med i IT-branschen, har du många alternativ.

Låt oss först ta en titt på datorer och IT-yrken. Medan många människor i dessa yrken arbetar i IT-branschen, många också arbete i andra sektorer. Vad som gör dessa yrken tilltalande, förutom deras utmärkta arbete utsikter, är de potentiella intäkter. IT-personal tjänat en median årslön på $ 82.860 maj 2016. Jämför detta med median årslön på $ 37.040 för alla yrken.

Data- och IT-yrken är tekniska jobb som innebär att göra saker som att genomföra teknik, design datanät, kodning, och utveckling av programvara och webbplatser.

De nio yrken nedan har utmärkta utsikter.

 • Data- och systemforskare
 • Computer Network Architect
 • Datorstöd Specialist
 • Computer Systems Analyst
 • Databasadministratör
 • Information Security Analyst
 • Nätverk och datorsystemadministratör
 • Mjukvaruutvecklare
 • Webbutvecklare

US Bureau of Labor Statistics förutspår ökad sysselsättning som antingen är snabbare än eller mycket snabbare än genomsnittet för samtliga yrken för perioden som inleddes 2014 och kommer att avslutas under 2024. Det finns ingen anledning att vi inte förväntar oss att denna trend fortsätter långt in i framtiden som tekniken fortsätter att utvecklas och experter som vet hur man skapar och genomför det behövs. Noterbart saknas i listan är programmerare, ett yrke som kommer att uppleva en 8 procentig minskning av 2024.

IT-personal är anställda i alla branscher du kan tänka på, men de är inte överraskande, de flesta väl representerade i IT-branschen. De utgör 56 procent av alla anställda i denna industri, dock.

Hur är det med andra 44 procent? De är chefer, revisorer , administrativa arbetare, grossist och tillverknings säljare , reklam säljare , kundtjänstrepresentanter och andra arbetare som företagen behöver för att fungera.

Om du inte är i en dator orienterad karriär, varför ska du överväga att arbeta i IT-branschen? Att detta val kommer du att kunna njuta av de fördelar som kommer med dess framgång. Icke-tech arbetare, som de som arbetar med datorer, får också njuta av en hög grad av sysselsättning och löner.

Top Tech Arbetsgivare

Om du vill ha en karriär inom IT-branschen, varför inte ställa in siktet högt? Du kan ha en bättre chans att få ett jobb med ett mindre företag, men ditt slutmål kan vara ett jobb med en av de stora branschaktörer. Här är några av dem.

Betrakta första företagen med de högsta intäkterna. Dessa är de översta tech företag i Fortune 500:

 1. Äpple
 2. Hewlett-Packard Company
 3. IBM
 4. Amazon
 5. Microsoft
 6. Google

( ” Top Teknikföretag av Fortune 500 .” Fortune .

2015)

Därefter här är en lista över de snabbast växande teknikföretagen – för om du ska ha en karriär inom ett snabbt växande bransch som IT, varför inte sikta på ett jobb med ett företag som har en mycket lovande framtid? De snabbast växande teknikföretag, enligt Forbes, är:

 1. Linkedin
 2. Äpple
 3. Qlik Technologies
 4. athenahealth
 5. Equinix
 6. Ebix

( ” Snabb Tech 25 .” Forbes. 2017)

Tech anställdas dagar är oftast lång. Att ha en arbetsgivare som behandlar sina anställda väl kan göra den här gången trevlig. Enligt de anställdas åsikter, det är de bästa teknikföretag att arbeta för:

 1. Facebook
 2. Google
 3. World Wide Technology
 4. snabba Enterprises
 5. Linkedin
 6. Adobe

( ” 25 Bästa tech företag att arbeta för år 2016, enligt anställda .” Business Insider . December 6, 2016)

Hur vet jag om en Information Technology karriär är rätt för dig

Om du vill ha en karriär inom informationsteknik, dina val är många: du kan driva en IT yrke inom IT-branschen, en IT yrke i en annan bransch, eller en icke-tech ockupationen i IT-branschen. Det bör finnas något för dig här, oavsett vad karriär är mest lämplig utifrån dina färdigheter, intressen och andra personliga egenskaper.

Finns det något att tycka illa? Om en enkel 9-5 jobb är vad du är ute efter, bör du överväga ett annat fält. IT-arbetare arbetar ofta långa timmar. Cirka 20 till 25 procent av arbetstagarna i yrken noterade arbetar mer än 40 timmar i veckan. Och beroende på din specifika yrke, kan du behöva spendera tid på jour om en nödsituation uppstår som bara din expertis kan lösa.

Utbildning och träning

Hur du förbereder för en IT-karriär spelar en stor roll i din framgång. Som med alla karriär, måste du skaffa de hårda färdigheter som gör att du kan göra ditt jobb. För många yrken innebär detta att tjäna en kandidatexamen. Du bör delta i en stark teknisk högskoleutbildning .

I en ständigt föränderlig fält som denna, kommer du ständigt måste uppgradera dina kunskaper. Med de långa arbetstider kan du behöva lite tid att göra detta. Att ta online-kurser kan hjälpa dig att hålla dina kunskaper up-to-date.

Certifieringar är ganska värdefulla i IT-branschen. De tjänar som bevis för arbetsgivare att du är kvalificerad att utföra ett visst arbete. Vanligtvis branschorganisationer och programvaruföretag övervaka certifieringsprocessen, som kräver kandidater att klara ett prov efter att lära en färdighet, datorspråk eller program. Att ha rätt referenser kan göra dig mer konkurrenskraftig som arbetssökande eller som en professionell försöka att gå vidare till en bättre betalande och mer ansvarsfull position.

Vilka certifieringar ska du få? Tid och pengar kommer att tvinga dig att begränsa dina alternativ. Det är bäst att gå efter de som kommer att göra dig mest konkurrenskraftiga i de hetaste teknikerna. Till exempel, om du vill bygga din karriär i stora uppgifter , kan du följa dessa certifieringar:

 • Cloudera Certified administratör Apache Hadoop (CCAH)
 • Cloudera Certified Professional: Data Scientist (CCP: DS)
 • Cloudera Certified Professional Data Engineer

Vilka färdigheter behöver du?

Som en IT-tekniker, kan du behöva ha kunskap om utvecklingsverktyg, programmeringsspråk och operativsystem. Det är omöjligt att veta allt, men ett bra ställe att börja är med hög efterfrågan färdigheter som Unix operativsystem, Linux operativsystem och programspråket Java.

Att känna en mängd olika programmeringsspråk kan hjälpa Garner du höga inkomster. Börja med de bäst betalande språk , inklusive Ruby, Objective C och Python.

Komma Anställd: Hur hitta en IT jobb

När du söker efter en IT-jobb kan du använda allmänna jobbs webbplatser som Indeed.com . Där hittar du jobbannonser gallrats från olika källor, bland annat andra platsannons platser och företagets webbplatser. Arbetsgivarna också bokföra lediga direkt till faktiskt. Dessutom kan du dela ditt CV där så arbetsgivare som söker någon med dina kvalifikationer kan hitta dig.

Du kan också använda nischade webbplatser som är specifikt för arbetstillfällen i IT-branschen. Fördelen med att använda sajter som detta är att det tillåter dig att begränsa ditt fokus och spendera din tid mer effektivt.

Nätverk är viktigt när det gäller att hitta öppna positioner. Om du inte är på Linkedin , bör du vara. Det gör att du kan ansluta med människor i ditt område eller de som känner folk som är.

En finstämd CV eller meritförteckning , även om det inte kommer att få du hyrt, kommer att få en potentiell arbetsgivare att lägga märke till dig. Online portföljer är ett måste för webbdesigners och utvecklare som behöver visa upp sitt arbete. Om du försöker bygga en frilansande karriär, bör du få klient vittnesmål .

Medan en CV eller portfölj kommer du till en potentiell arbetsgivare uppmärksamhet, dina prestationer på en anställningsintervju kan få dig jobbet du önskar. Som med något yrke, bör du alltid förbereda sig för en anställningsintervju och fundera på hur du kommer att svara på eventuella frågor – inklusive illegala .

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *