Hur att hitta rätt Internship med strategisk planering

Posted on

Hur att hitta rätt Internship med strategisk planering

Att få en betald praktik under sommaren är drömmen för många studenter, men det behöver inte vara bara önsketänkande om man tar rätt strategi, engagera sig i något nätverk och starta en sökning tidigt.

Utöver betalda praktikplatser, kanske du vill titta på sätt att finansiera din praktik (kolla din college karriär kontorsservice, olika organisationer och stiftelser). En del elever har möjlighet att göra en obetald praktik inom sitt intresse genom att komplettera sin praktik med ett deltidsjobb.

Definiera en bra praktik

Bra, framgångsrika praktikplatser erbjuder ofta fördelar såsom följande:

 1. Lär grundläggande kunskaper och färdigheter som krävs för att få hyras för ett heltidsarbete (antingen i företag där du internerade eller av en av dess konkurrenter)
 2. Ger erfarenheter som positivt kommer att förbättra ditt CV
 3. Hjälper dig att utveckla professionella nätverk kontakter som kan hjälpa dig i din framtid jobbsökande

Tala med akademiska rådgivare, skola yrkesvägledare, och professorer att upptäcka vilka företag i din målgrupp industrin erbjuder värdefulla praktikplatser där du kommer att få verklig, mervärde erfarenhet.

Prospektering för Praktik

Några av de bästa praktik landas som ett resultat av prospektering. Detta innebär att identifiera företag eller organisationer som du vill arbeta för och kontakta dem direkt vilket kan resultera i några av de bästa praktikplatser runt för ett antal skäl:

 • Genom att identifiera företag som inte faktiskt marknadsföra sina praktikplatser, kommer du att undvika att konkurrera med tusentals andra sökande som också finns praktik notering på nätet.
 • När du kontaktar ett företag direkt, kommer du ofta få en möjlighet att bidra till att skapa den typ av erfarenhet du söker och kan tillåtas att ha lite input om vad praktiken innebär.

För studenter från mindre städer är prospektering ofta det enda sättet att hitta potentiella praktikplatser. Det är viktigt att följa några enkla strategier för att öka dina chanser att landa på praktikplatser i dina drömmar. Naturligtvis karriär område eller bransch du bedriver kommer till stor del avgöra om betalda praktikplatser finns tillgängliga.

Även med prospektering, det finns ingen garanti för att studenterna ska kunna landa en betald praktik. Arbetsgivarna har sett en betydande ökning av antalet studenter som söker praktikplatser. En del av denna ökning beror på att fler studenter inser att arbetsgivare söker studenter med relevant erfarenhet som krävs för att hyra på framtida heltidsjobb.

En annan anledning ett antal pensionärer (och doktorander) är också intresserad av att hitta en praktikplats är att de för närvarande inte kan hitta ett jobb inom sitt intresse.

I en 2018 studie som analyserat återupptar fyra miljoner akademiker, resultaten visade att över 40 procent av nyutexaminerade hade tagit nybörjar jobb som inte kräver en högskoleexamen och en av fem elever arbetade fortfarande icke- grad krävande jobb 10 år later.Employers har blivit alltmer krävande, och de förväntar sig akademiker att komma ombord med specifika färdigheter och erfarenheter som kandidaterna har förvärvats under praktik eller på andra sätt.

Betald praktik och program

Enligt National Association of Högskolor och Arbetsgivarnas (SNI) ‘s 2019 Praktik & Co-op rapporten den genomsnittliga timlönen för en praktikant är $ 19,05 2019. Många företag anställa praktikanter som ett sätt att förhandsgranska dem för att se om de skulle passa som heltidsanställda och cirka 56 procent av AT omvandlades till heltids hyr. De goda nyheterna för arbetsgivare är att över 70 procent av praktikanter som anställdes på som heltidsarbetande var fortfarande på företaget ett år senare.

Oavsett om du tar en betald eller obetald praktik frågor till potentiella arbetsgivare. Enligt SNI 2019 studien 66,4 procent av 2019 studenter som arbetat betalda praktikplatser fått minst ett jobberbjudande. Detta står i kontrast med endast 43,7 procent av obetalda praktikanter emot åtminstone ett jobberbjudande.

Om du letar efter en praktikplats som betalar bra, har du den bästa lycka med företag inom teknologiindustrin. Glassdoor.com årliga undersökning av högsta betalande praktik visar att 2019 är Facebook betalar praktikanter den högsta lönen på $ 8000 per månad, och Amazon är näst på $ 7725. Andra företag högt på listan inkluderar Google, Microsoft, Bloomberg, Capital One och Apple.

Du kan också betala en avgift för att delta i ett praktikprogram som innehåller en intervju och återuppta coaching, garanterat placering, och ett urval av inhemska eller internationella platser. Några av dessa praktikprogram erbjuder också utmärkta löner, även om de initiala avgifter är ofta dyra och krävs för att delta i programmet.

I allmänhet lönar det sig att vara försiktig med program med avgifter, men för rätt student som har råd att betala en avgift för sin praktik, finns några utmärkta möjligheter inom specifika branscher och områden karriär, och du kan hitta dem genom bolag som matchar du med praktik möjligheter baserade på vissa egenskaper.

Avgiften du betalar betraktas som en sorts undervisning, och programmet liknar en termin-utomlands typ av program. Välj staden och bransch där du vill ha din praktik, och företagets garanterar placering i en högklassig praktik.

NOTERA:

 1. Institutet för internationell utbildning av studenter ( IES utomlands ) har funnits i över 60 år, vilket den första gruppen av studenter att studera utomlands i Wien, Österrike 1950. Idag erbjuder företaget praktikplatser utomlands heltid sommar placering, heltids termin praktik eller deltid program. Även om dessa praktikplatser komma med garanterad placering i din bransch av intresse, de är icke betalda. Vissa program kan vara berättigade till ekonomiskt stöd eller stipendier för att täcka kostnaderna för programmet avgifter, kost och logi.
 2. Dröm Karriärer bildades i februari 2000 för att hjälpa eleverna förbättra sin akademisk erfarenhet genom att erbjuda konkurrenskraftiga praktik både högskola och gymnasiet nivåer. Företaget är verksamt i 11 städer över hela världen, som arbetar med ca 5000 olika arbetsgivare, och har tjänat mer än 17.000 studenter som vill utveckla sina karriärmål.
 3. En annan liknande företag är Washington Centrum för praktikplatser , som är en oberoende, ideell organisation som ger uppslukande praktikplatser och seminarier på college-nivå studenter och unga yrkesverksamma. Företaget är verksamt i USA och har kontor i 25 andra länder. Det hjälper eleverna att hitta praktikplatser i offentliga, privata och ideella sektorn, i en mängd olika områden, inklusive lag, medicin, journalistik, affärer och politik, bland annat.

Användbara tips för studenter

Lite statistik säger att upp till 80 procent av arbetstillfällen, inklusive praktik, aldrig annonseras, och i stället få fylld genom personliga nätverk och referenser. Det lönar sig att prata med vem som helst och alla som kan ha någon form av koppling till ditt mål bransch eller praktik. Du kan också vidta andra åtgärder för att avslöja leder till potentiella praktikplatser:

 1. Nätverk med familj, vänner, bekanta, tidigare arbetsgivare, lärare och din college alumner att söka upp människor som för närvarande gör den typ av arbete du vill göra. Du vet aldrig vem dina föräldrar veta förrän du frågar, eller om du har bra förbindelser grannar i mål industrin.
 2. Frivilliga erfarenheter och deltidsjobb kan ofta förvandlas till heltidsjobb efter examen.
 3. Forskningsorganisationer så att du kan inkludera informationen i ditt personliga brev eller introduktion e-post som du når ut till arbetsgivare via webbplatser eller när prospektering för praktikplatser på nätet.
 4. Skapa väl utformad, riktade meritförteckningar och följebrev som fokuserar på organisationen och position som du söker. Tänk på att bara ett skrivfel kan sätta dig ur spel.
 5. Ha en metodisk process för att logga dina intervjuer och ange datum för att följa upp med arbetsgivarna via e-post eller telefon. Glöm inte vikten av tackar anteckningar i intervjuprocessen. Ofta eleverna känner att de blir en pest men många företag ser detta beteende som mäta en motiverad elev samt någon som verkligen vill komma och arbeta för deras särskilda företag.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *