Topp 10 Strategier för en framgångsrik jobbsökande

Posted on

Topp 10 Strategier för en framgångsrik jobbsökande

Jobbsökande handlar inte bara om att söka jobb och hoppas att få kallas för en intervju längre. Få människor har möjlighet att helt enkelt sätta i ett program, få en intervju, och landa ett jobb i dagens konkurrensutsatta, nätverksdriven arbetsmarknaden. De mest framgångsrika arbetssökande använda en mängd olika strategier, från att etablera en social närvaro till inriktade företag, för att hjälpa dem att stå ut från mängden.

Prova dessa jobbsökande strategier för att påskynda sökningen hitta kopplingar som kan låna ut en hand, få ditt CV märkt, och besegra din intervjuer så att du får jobberbjudanden.

1. få märkt av din dröm Company

Arbetsmarknaden är trångt och en av de viktigaste jobb sökstrategier du kan använda är att se till att du sticker ut från mängden och visar rekryteraren att du är en kandidat som definitivt bör väljas för en intervju.

2. Sök efter rätt jobb

Använd motorer jobbsökande att hitta jobb med hjälp av nyckelord som matchar dina intressen och den plats där du vill arbeta. Förträngning dina sökkriterier kommer att spara tid, hjälpa dig att fokusera ditt jobbsökande och ger dig mycket relevanta platsannonser att granska (och färre icke-relevanta listor att sålla igenom).

3. Anpassa din CV och personliga brev

Det är viktigt att ta sig tid att skriva riktade meritförteckningar och följebrev som specifikt länka dina kvalifikationer kriterierna hyra för de jobb du söker. Rekryteraren kommer att kunna se på ett ögonblick, varför och hur, är du kvalificerad för jobbet. Du har en mycket bättre chans att få en intervju med en riktad CV än om du skickar en generisk brev och CV.

4. Använd ditt nätverk

Nätverk är fortfarande de flesta människor att hitta jobb och sökstrategier jobb du använder måste inkludera nätverk. Anslut med alla du känner, eftersom du aldrig vet vilken kontakt kanske kan hjälpa dig med ditt jobbsökande eller sätta dig i kontakt med någon som kan.  Edin grupper  så att du har tillgång till platsannonser postat för gruppens medlemmar och fler människor att nätverka med.

5. ranka bra på Google

Skapa profiler på Linkedin och andra  professionella nätverkssajter . Använd ditt namn för URL, om möjligt. När potentiella arbetsgivare söker efter dig på nätet, dessa profiler rankas vanligtvis hög, så att du kommer att ge rekryterare, arbetsgivare och kontakter med ett starkt positivt och professionellt intryck av dig som kandidat de ska vara intresserad av.

6. Jobbsökning där företag anställer

Om du är medveten om där företag söker sökande, kan du placera dig själv för att öka dina chanser att få hittas genom att anställa chefer. En av dessa viktiga jobbsökande strategier du kan använda är att fokusera dina ansträngningar på samma arbetsplatser som företag använder för att rekrytera.

7. Kontrollera företag kan hitta dig

När du genomför en jobbsökning, måste du göra det lätt för arbetsgivare att hitta dig på nätet. Arbetsgivare, som kan översvämmas med återupptas när de lägger jobb, söker ofta passiva kandidater (kvalificerade kandidater som inte nödvändigtvis söker arbete, men som kan vara intresserade om rätt jobb dyker upp). Här är hur man kan säkerställa företag kan hitta dig.

8. Ace den anställningsintervju

En anställningsintervju, naturligtvis, är vad som kommer att få dig ett jobberbjudande – eller inte. Ta dig tid att förbereda sig. Forskning företaget innan du går till intervjun, klä på lämpligt sätt, praktik svarare och frågar intervjufrågor och göra en samlad insats för att imponera på intervjuaren med din kompetens, erfarenhet, förtroende och kompetens.

9. uppföljning efter intervjun

Det är verkligen viktigt att följa upp efter en intervju med att tacka alla du intervjuade med. Kandidater som skickar tackkort få hyras oftare än de som inte gör det. Använd din tackkort som en möjlighet att upprepa varför du är den bästa kandidaten för tjänsten. Om du flubbed ett svar under intervjun, kan du också använda din tackkort för att klargöra.

10. Användning Jobbsökning Strategier för äldre arbetstagare i förekommande fall

Det finns strategier äldre arbetssökande kan genomföra för att påskynda en jobbsökande och hitta förvärvs och meningsfull sysselsättning. Från ålders proofing ditt CV och personliga brev för att markera dina år av erfarenhet på ett positivt sätt, granska dessa tips inriktade på att hjälpa mogna arbetssökande mark intervjuer och få hyras.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *