Če postane Paralegal Pojdi na pravni fakulteti?

Posted on

Če postane Paralegal Pojdi na pravni fakulteti?

Kot paralegal, imaš notranji pogled na pravno prakso. Na neki točki, da je naravno, da se sprašujem, ali bi jo bilo bolje kot odvetnik. Konec koncev, imaš veliko več izkušenj na kraju terenu kot dohodne sodelavcev, od katerih so mnogi še nikoli stopil v dvorani ali videli niz M & A dokumentov. ne moreš uporabiti, kaj ste se naučili, da se premaknete v vrstah kot odvetnik? Preden naredite velik korak, tukaj je nekaj stvari, da razmisli.

Bo res lahko dobili plače nadgradnjo?

Paralegali, ki želijo postati odvetniki pogosto premami višje osnovne plače odvetnikov običajno narediti. Vendar bi ta številka lahko zavajajoče. Odvetniki so plačani, in da se ne izplača več, če delajo nadure. V nasprotju s tem, paralegals plačani več več delajo. Ko govorimo o poskusnem situaciji, kjer so vsi v ekipi se delovne 20-urne dni (ne da nič nenavadnega, na žalost), se paralegals bi se kar na uro več kot mnogi od odvetnikov! Preden se odločite za vlaganje 100.000 $ ali več v pravo šolo za višjo plačo, math in se prepričajte, da gre za posledico višjo urno postavko (ob upoštevanju vseh študentov plačila posojila, vas bo morda ostalo).

Kako bo kakovost življenja udari?

Čeprav se morda ne zdi, kot da če ste Paralegal na zahtevo, boste verjetno imeli večji nadzor nad vaše stanje delom in zasebnim življenjem kot odvetnik ne. Ker si dobil plačano nadurno delo, odvetniki dati vsaj nekaj pozornosti na število ur, ste se zahteva, da delajo. Kot odvetnik, boste v bistvu se na poziv vsem času, nekaj, kar veliko ljudi našli zelo neprijetno.

Kaj Vrsta delovnega Ali želite, da se delaš?

Še en odličen motivator za razmišlja prehod iz paralegal do odvetnika je, da to bolj zanimivo in bolj zahtevno delo. Pri tem je pomembno, da skrbno paziti na delo odvetnikov, zlasti mladih pravnikov, dejansko storiti.

Življenje višjega partnerja lahko videti glamurozno, medtem ko ste manipulacijo do dokumentov za navzkrižnim zaslišanjem na sodišču, imejte v mislih, da je potrebno veliko let, da pridete do te točke. Kot novi odvetnik, boste še vedno morali plačati svoje dolgove v jarkih, delaš Rote delo, ki bi bilo manj zanimivo kot organizaciji vse dokumente, za primer kot paralegal.

Preden se odločite, da gredo študirat pravo, naredite nekaj informativnih razgovorov z odvetnikom v vašem podjetju (če jih znate najemnin veš, da lahko nadaljuje to pot) ali z drugimi odvetniki, ki jih poznate. Dobili dober občutek za to, kaj počnejo ves dan, tako da boste v položaju, da bi ocenili, ali je “odvetnik delo” res kaj želite storiti.

Kakšne vrste Job ne boste mogli priti?

Paralegali, ki gredo v pravo šolo, včasih pričakujejo, da bom nogo v najem procesu, ampak tudi, če imate s tem povezane delovne izkušnje, pravno področje je zelo hierarchal mesto. Če delate za AmLaw podjetja kot paralegal, da je verjetno, da se bo tam zaposlil kot odvetnik, če boste na koncu na vrhu pravo šolo. Osebni povezave so pomembne, seveda, vendar gredo le tako daleč. Konec koncev, rodovnik še vedno nosi dan v številnih krajih.

Če ste se odločili, da gredo za to in veljajo za pravo šolo, preučiti načine za ohranitev svojega dolga navzdol in boste imeli več možnosti, ko ste diplomirali. Razen, če si prizadevajo za fancy BigLaw delo, bo pravo šolo s skrajšanim delovnim časom, medtem ko bi lahko še naprej dela, je dobra izbira.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *