Hur man skriver ett CV Skills avsnitt

Posted on

Hur man skriver ett CV Skills avsnitt

Vad är det bästa sättet att skriva ett avsnitt färdigheter för ditt CV, och markera dina kvalifikationer för jobbet? Den del av ditt CV färdigheter inkluderar dina förmågor som är relaterade till de jobb du söker. I det här avsnittet bör du lista färdigheter som är relevanta för positionen eller karriär område som du är intresserad av, såsom datakunskaper, programvaru färdigheter och / eller språkkunskaper.

Anpassa din CV Skills avsnitt

Anpassa avsnittet färdigheter i ditt CV för att matcha så mycket som möjligt, de krav som anges i platsannonsen. Ju närmare en match dina kunskaper är till arbetets krav, desto större chans är för att vara ut för en intervju.

Till exempel, om du söker en administrativ ställning, bland annat i avsnittet färdigheter Microsoft Office färdigheter, Quickbooks kompetens (om du har dem) och andra program som du kan använda. Om du är en programmerare, lista programmeringsspråk, programvara, plattformar och andra IT kunskaper du har.

Tips: Med en sektion färdigheter gör det enkelt för en rekryteraren att sätta fingret på om du har en viss färdighet som krävs för en position. Det är också ett enkelt sätt att få återuppta sökord på ditt CV.

Många arbetsgivare använder automatiserade Sökande Tracking System (ATS) för att skanna kandidat återupptas; dessa system är programmerade att söka efter specifika sökord.

Ju fler sökord ditt CV kan ”matcha”, desto mer sannolikt är det att ditt CV kommer att väljas ut för granskning av mänskliga ögon.

Kompetens

  • Behärskning av Microsoft Office-program (Word, Excel, PowerPoint)
  • Erfarenhet av SPCS och med att upprätthålla kontorsbudget
  • Förmåga att arbeta med flera operativsystem, inklusive Windows, Mac OSX och Linux

Flera Resume Färdigheter Sektioner

Om det finns flera typer av kunskaper som är viktiga för det jobb du söker, kan du inkludera mer än en lista färdigheter i ditt CV.

Till exempel, om du söker ett jobb i utbildning, kan du inkludera en ”Datorkunskaper” -listan och en ”språkkunskaper” -listan.

Listor att granska

Inte säker på vilken kompetens att innehålla? Här är en lista över CV och personliga brev sökord du kan använda för att beskriva dina kunskaper samt listor återupptar kompetens för olika yrken och typer av jobb.

Färdigheter: Hard vs. Soft

Ämneskategorier omfattar både hårda färdigheter och mjuka färdigheter. Hårda färdigheter är läraktiga förmågor eller färdigheter som kan kvantifieras. Mjuka färdigheter är subjektiva social kompetens (t.ex. ”kommunikation”, ”ledarskap”, ”teambuilding” eller ”motiverande” färdigheter) som är mycket svårare att kvantifiera.

Båda typerna av kompetens kan ingå på ett CV och personliga brev. Här finns mer information om skillnaden mellan hårda färdigheter och mjuka färdigheter, och en lista över mjuka färdigheter.

Job Specifikt vs. överförbar

Jobbspecifika kunskaper är de förmågor som tillåter en kandidat för anställning att utmärka sig i ett visst jobb. Vissa färdigheter uppnås genom att delta i skolan eller utbildningsprogram. Andra kan förvärvas genom erfarenhet lärande på jobbet.

Jobbspecifika kompetens varierar beroende på läget. Till exempel behöver en IT-helpdesk arbetstagaren datorkunskaper, lärare behöver lektion planeringsförmåga och snickare behöver färdigheter som arbetar med elverktyg.

Jobbspecifika kompetens kan jämföras med överförbara färdigheter som kommunikation, organisation, presentation, lagarbete, planering och time management, som krävs i ett brett spektrum av jobb.

Överförbara färdigheter är de som du använder i nästan varje jobb. Båda typerna av kompetens kan ingå i ett CV.

Inte varje färdighet bör ingå i ditt CV 

Medan lista dina kunskaper är en bra sak, inte varje färdighet som du har måste – eller borde vara – ingår.

Viktigt: inte lista färdigheter som du egentligen inte har. Utelämna föråldrade kunskaper (det program du lärt sig att använda i början av datorteknik, till exempel).

Dessutom finns det ingen anledning att inkludera färdigheter som inte relaterar till jobbet till hands. Såvida du söker att underhålla på barnkalas, bör din förmåga att göra ballongdjur inte ingå.

Återuppta Förmåga Avsnitt Exempel

JasonApplicant
6739 Blossom Street
Kingsport, TN 37617
(000) 123-4567
email@email.com

SOCIALA MEDIER SPECIALIST

Expert i skärper organisatoriska erkännande och nå över sociala medier.

Mycket kreativ och optimistisk Social Media Specialist med 6 års erfarenhet av att bygga närvaro i sociala medier för fastighetsmäklare och småföretagare. Väl insatt i sociala medier marknadsföring och analys, innehåll skrift, videoredigering och digital fotografering.

Viktiga färdigheter inkluderar:

Social Media : Facebook, Twitter, Instagram, snapchat, Pinterest, Google+, YouTube

Innehåll redigering : Microsoft Office Suite (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook), WordPress

Grafisk design : Adobe Creative Cloud (Photoshop, Illustrator, InDesign, Dreamweaver, Premiere Pro)

PROFESSIONELL ERFARENHET

Homefront fastighetsförmedling, Kingsport, TN
SOCIALA MEDIER SPECIALIST (08/2014 – Present)
tas ombord för att stödja team av 18 fastighetsmäklare för att skapa en dynamisk närvaro i sociala medier över Facebook, Google+, Twitter, Instagram, Pinterest, YouTube, och snapchat kanaler. Noter prestationer:

  • Ökad Facebook anhängare med 74% genom flitiga och lyhörda sociala medier analytics.
  • Assisterad medlemmar fastighetsgrupp att engagera sig i en gemensam fastighets ad utstationering strategi på Craigslist.
  • Skapat och byggt företagets första YouTube-kanal, lägga bildspel genomgångar av hem listor.

Frilansuppdrag, Kingsport, TN
SOCIALA MEDIER SPECIALIST (06/2012 – Present)

Genererade ett nätverk av pågående små företagskunder i behov av småskaliga sociala medier och webbplats hanteringstjänster. Etablerade sociala medier konton, utformade webbplatser och skrivit inlägg och bloggar. Noter prestationer:

  • Byggd varaktiga relationer med företag, inklusive Jane Matthews, fastighetsmäklare, line-torr tvätt, trädgård Foods och Spring Hill Farms.
  • Utbildade kunder i WordPress och andra digitala verktyg så att de kan hantera sina egna webbsidor.

ALLMÄN OCH REFERENSER

University of Tennessee , Knoxville, TN
Bachelor of Arts i Media Management, 2012
Dean: s lista; School of Journalism och elektroniska medier stipendium; Junior Utomlands i Frankrike

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *