Kako napisati poglavje življenjepis Skills

Posted on

Kako napisati poglavje življenjepis Skills

Kaj je najboljši način, da napišete poglavje spretnosti za svoj življenjepis in izpostaviti svoje kvalifikacije za delo? Odsek spretnosti za svoj življenjepis vsebuje svoje sposobnosti, ki se nanašajo na delovna mesta, ki ga prosijo za. V tem poglavju, morate seznam spretnosti, ki so pomembne za položaj ali kariere področju, ki vas zanima, kot so računalniško znanje, spretnosti programske opreme in / ali jezikovnih spretnosti.

Prilagodite svoj življenjepis Skills oddelek

Prilagodite del znanja in spretnosti svoj življenjepis, da ustrezajo, kolikor je lahko, zahteve, navedene v objavo dela. Bližje tekmo svoje veščine z zahtevami delovnih mest, boljše so vaše možnosti so za izbran za intervju.

Na primer, če se uporabljajo za upravni položaj, v oddelku spretnosti vključuje Microsoft Office spretnosti, QuickBooks spretnosti (če jih imate), in druge programske opreme, ki jih lahko uporabite. Če ste računalniški programer, seznam programskih jezikov, programske opreme, platform in drugih veščin informacijske tehnologije, ki jih imate.

Nasvet: Ob odsek spretnosti omogoča preprosto za najem manager natančno določiti, če imate posebno znanje, potrebno za položaj. Prav tako je preprost način, da bi dobili življenjepis ključne besede na svoj življenjepis.

Mnogi delodajalci uporabljajo avtomatizirane sisteme prosilk za sledenje (ATS) za skeniranje kandidata se nadaljuje; Ti sistemi so programirani za iskanje določene ključne besede.

Več ključnih besed svoj življenjepis lahko “ustrezajo”, bolj verjetno je, da bo svoj življenjepis izbrane za pregled, ki ga človeško oko.

spretnosti

  • Obvladovanje programov sistema Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint)
  • Izkušnje z QuickBooks in vzdrževanje pisarniških proračuna
  • Sposobnost za delo z več operacijskih sistemov, vključno z Windows, Mac OSX in Linux

Več Nadaljuj spretnosti oddelki

Če obstaja več vrst znanja, ki so pomembna za delo ste, ki se uporablja za, lahko vključujejo več kot en seznam spretnosti v svoj življenjepis.

Na primer, če se prijavljate za delo v izobraževanju, lahko vključite “Računalniška znanja” seznam in seznam “jezikovnih spretnosti«.

Seznami za pregled

Ne veste, kaj veščine vključiti? Tukaj je seznam življenjepis in spremno pismo ključne besede, ki jih lahko uporabite za opis svoje sposobnosti, kot tudi sezname življenjepise spretnosti za različne poklice in vrste delovnih mest.

Spretnosti: Hard vs Soft

Spretnost določa vključujejo tako trdih veščin in spretnosti. Hard spretnosti so učljiv sposobnosti ali spretnosti, ki jih je mogoče količinsko. Mehke veščine so subjektivni medosebne spretnosti (kot so “komunikacije”, “vodenja”, “teambuilding,” ali “motivacijske” veščin), ki so veliko težje kvantificirati.

Obe vrsti veščin se lahko vključijo na življenjepis in zajemajo črkami. Tu je več informacij o razliki med trdih znanj in mehkih veščin ter seznam mehkih veščin.

Job Posebna vs. Prenesljive

Prosta delovna specifične spretnosti so tiste sposobnosti, ki omogočajo kandidata za zaposlitev, da excel v določenem delovnem mestu. Nekatere sposobnosti so doseženi z udeležbo programe šolske ali usposabljanja. Drugi je mogoče pridobiti s pomočjo izkustveno učenje na delovnem mestu.

Prosta delovna specifične spretnosti razlikujejo glede na položaj. Na primer, IT help desk delavec potrebuje računalniškega znanja, učitelji potrebujejo znanje za načrtovanje lekcijo, in tesarji potrebujejo znanje dela z orodja.

Prosta delovna specifične spretnosti lahko primerjamo z prenosljivih spretnosti, kot so komunikacije, organizacije, predstavitve, timsko delo, načrtovanje in upravljanje časa, ki se zahtevajo v široko paleto delovnih mest.

Prenosljive spretnosti so tiste, ki jih uporabljajo v skoraj vseh delovnih mest. Obe vrsti veščin je mogoče vključiti v življenjepis.

Ni vsaka spretnost je treba vključiti v svojo Nadaljuj 

Čeprav seznam svoje sposobnosti, je dobra stvar, ne vsak spretnost si imeti mora biti – ali bi morala biti – vključen.

Pomembno: Ne seznama spretnosti, ki se jih v resnici nimajo. Pusti off zastarelih znanj (da program, ki ga naučili uporabljati v zori računalniške tehnologije, na primer).

Plus, ni treba vključiti znanje, ki se ne nanašajo na delo pri roki. Razen če ste se uporablja za zabavo na otroške zabave, ne bi bilo treba vključiti na vašo sposobnost, da bi balon živali.

Nadaljuj spretnosti Poglavju s primeri

JasonApplicant
6739 Blossom Street
Kingsport, TN 37617
(000) 123-4567
email@email.com

Socialni mediji SPECIALIST

Strokovnjak za poglabljati organizacijsko priznanje in doseže preko socialnih medijskih kanalov.

Zelo ustvarjalni in optimistično Social Media Specialist s 6 let izkušenj gradi socialnih medijev prisotnost za nepremičninski strokovnjaki in lastniki malih podjetij. Dobro podkovanega v social media marketing in analitike, pisanje vsebine, video urejanje in digitalne fotografije.

Zahtevana znanja:

Social Media : Facebook, Twitter, Instagram, SnapChat, Pinterest, Google+, YouTube

Vsebina Urejanje : Microsoft Office Suite (Word, Excel, PowerPoint, Access, Outlook), WordPress

Grafično oblikovanje : Adobe Creative Cloud (Photoshop, Illustrator, InDesign, Dreamweaver, Premiere Pro)

PROFESIONALNE IZKUŠNJE

HOMEFRONT NEPREMIČNINE AGENCIJA, Kingsport, TN
SOCIAL MEDIA SPECIALIST (08/2014 – Present)
prinesel na krovu podpreti ekipo 18 nepremičninskih posrednikov pri ustvarjanju dinamičnega medijsko prisotnost socialne prek Facebook, Google+, Twitter, Instagram, Pinterest, YouTube, in SnapChat kanalov. Pomembnejši dosežki:

  • Povečana Facebook spremljevalce za 74% do pridnih in odzivnih socialnih medijev analitike.
  • Assisted člani skupine nepremičnin, da se vključijo v skupnem nepremičnin strategije ad objavljate na Craigslist.
  • Ustvarili in zgradili prvo YouTube kanal podjetju, objavljate Slideshow sprehod-kanale za domače seznamov.

Svobodni ODSTOPI, Kingsport, TN
SOCIAL MEDIA SPECIALIST (06/2012 – Present)

Ustvarila mrežo tekočih poslovnih strank malih, ki potrebujejo majhnih družbenih medijev in storitev za upravljanje spletne strani. Uveljavljeni social media račune, izdelane spletne strani in avtorji prispevkov in blogov. Pomembnejši Dosežki:

  • Vgrajene trajne odnose s podjetji, vključno z Jane Matthews, Realtor, Line-sušiti, Home Garden Foods in Spring Hill Farms.
  • Usposobljeni stranke v WordPress in drugih digitalnih orodij, ki jim omogočajo, da upravljajo svoje lastne spletne lastnosti.

IZOBRAŽEVANJE IN poverilnice

UNIVERZA V Tennessee , Knoxville, TN
Bachelor of Arts v Media Management, 2012
Seznam Dean; Šola za novinarstvo in elektronske medije štipendijo; Junior leto v tujini, v Franciji

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *