Flight Attendant Job Description: Lön, kompetens & More

Posted on

Flight Attendant Job Description: Lön, kompetens & More


Även flygvärdinnor, tidigare känd som flygvärdinnor och stewards, göra passagerarna bekväm på flygplan, det är inte deras primära ansvar. Passagerarnas säkerhet och cockpit säkerhet är deras främsta bekymmer.

De bistå passagerare i nödsituationer, hålla dem lugn och trygg. De tjänar även drycker, snacks och ibland måltider. Denna karriär innebär både säkerhet och gästfrihet och erbjuder en möjlighet för personer som vill ge säkerhet och service till personer samtidigt se världen.

Flight Attendant Arbetsuppgifter och ansvar

Det här jobbet kräver kandidater att kunna utföra arbetsuppgifter som inkluderar följande:

 • Kontinuerligt övervaka alla säkerhetsvillkor och nödutrustning för våra flygplan samtidigt på marken och under flygning
 • Förklara all säkerhetsutrustning och kontrollera att passagerare följer säkerhetsskyltar och förfaranden
 • Ge gästfrihet och kundservice till passagerare
 • Hälsa passagerare övervaka handbagage, och direkta passagerare till tilldelade platser
 • Bistå passagerare i stuvning handbagage som väger upp till och med 50 pounds
 • Delta till individer som behöver särskilt stöd (t.ex. ensamkommande barn, personer med funktionshinder och äldre) i hela flygplansverksamhet
 • Svara på Ombord medicinska situationer

Flight Attendant Lön

En flygvärdinna lön varierar beroende på individens nivå av erfarenhet. Dessutom flygbolaget, geografiskt läge, och förmågan att tala andra språk kan också påverka lönenivåerna.

 • Median Årslön: $ 50.500 ($ 24,28 / timme)
 • Topp 10% Årslön: mer än $ 79.520 ($ 38,23 / timme)
 • Under 10% Årslön: mindre än $ 26.860 ($ 12,91 / timme)

Källa: US Bureau of Labor Statistics, 2018

Utbildning, utbildning och certifiering

Medan en gymnasieexamen är ett minimikrav för alla som vill bli en flygvärdinna, många arbetsgivare föredrar att anställa kandidater som har en högskoleexamen.

Som en ny flygvärdinna, när du har avslutat formell utbildning, kommer en arbetsgivare placera dig på reservstatus. Detta innebär att du kommer bara att fungera när uppmanas att fylla i för frånvarande eller semestrande anställda eller extra flygningar. Räkna med att stanna kvar på reservstatus under minst ett år eller längre. Beroende på bemanning, kan det ta upp till sju år. Så småningom kommer du att tillåtas att bjuda på månatliga uppgifter.

 • Säkerhet kontroll: Sökande måste klara en 10-årig bakgrund och kreditkontroll, FBI fingeravtryck kontroll, liksom före anställning och slumpmässig drog- och alkoholtestning.
 • Ålder: Trots att Federal Aviation Administration (FAA) mandat som flygvärdinnor vara minst 18 år gammal, vissa arbetsgivare har högre åldersgränser. Många flygbolag föredrar att anställa kandidater som har erfarenhet av att arbeta med allmänheten.
 • Fysiska krav: Arbetsgivare kräver att du träffa en viss höjd krav för att nå overhead lagringsbehållare, mellan 5’0 och 5’11 (utan skor). Din vision måste korrigeras 20/40 eller bättre. Du måste också ha god fysisk kondition och träna bra grooming, hygien och etikett.
 • Utbildning: Alla nyanställda flygvärdinnor får tre till sex veckor formella on-the-job training från sina arbetsgivare. Efter att ha avslutat en arbetsgivare inledande utbildningsprogram individer behöver för att få intyg från FAA. Flyga på andra typer av flygplan kräver ytterligare utbildning och certifiering.

Flight Attendant Skills & Kompetens

Din formell utbildning förbereder dig för att utföra dina arbetsuppgifter, men specifika mjuka kompetens personliga egenskaper att du var född med eller förvärvats genom livserfarenheter-behövs också.

 • Tjänsteorientering: Flygvärdinnor måste vara uppmärksam på passagerarnas behov.
 • Social kompetens: Du måste ha god kommunikationsförmåga och har ett professionellt och konservativ utseende. Dessutom kommer din förmåga att känna empati med och övertyga och samordna dina handlingar med andra, kan du interagera väl med kunder, kolleger flygvärdinnor, piloter och annan flygpersonal. Du kommer att ha fler arbetstillfällen utsikterna om du har minst två års kundservice erfarenhet.
 • Aktivt lyssnande: Din förmåga att förstå och svara på dina kunder gör att du kan utföra ditt jobb väl.
 • Verbal kommunikation: Eftersom säkerhet är din primära oro, måste du tydligt kunna förmedla instruktioner till dina passagerare och besättning.
 • Kritiskt tänkande: Möjligheten att använda logik för att lösa problem och fatta beslut, särskilt i stressiga situationer, är viktigt.
 • Möjlighet att flytta: Flygvärdinnor måste ha en vilja och förmåga att flytta enligt operativa behov.

Job Outlook

Enligt den amerikanska Bureau of Labor Statistics, är tillväxtutsikterna för flygvärdinnor under nästa årtionde i förhållande till andra yrken och branscher är högre än genomsnittet för alla yrken, som drivs av nya, större flygplan som kan ta fler passagerare och kräver fler flygvärdinnor .

Sysselsättningen inom detta yrke förväntas växa med cirka 10% under de närmaste 10 åren, vilket är snabbare än den genomsnittliga tillväxten beräknas för alla yrken mellan 2016 och 2026. Tillväxten för andra lufttransportarbetare beräknas vara 7% under de närmaste 10 år.

Dessa tillväxttakten jämfört med den förväntade 7% tillväxt för alla yrken. Konkurrensen är stark på grund av antalet kandidater som i jämförelse med antalet arbetstillfällen. En högskoleexamen kan öka dina framtidsutsikter och jobb kommer att fortsätta att vara tillgängliga på grund av behovet av att ersätta flygvärdinnor som lämnar yrket.

Eftersom många flygvärdinnor kvar i sina jobb längre än de gjorde i det förflutna, är konkurrensen om de nya till fältet hård. Din avancemang från reservstatus att ha möjlighet att välja uppdrag kommer att vara långsam.

Arbetsmiljö

Även flygbolagen använder majoriteten av flygvärdinnor, en del arbete för företag eller företag som charterflyg. Flygvärdinnor tillbringar större delen av sin tid arbetar i kabinen på ett flygplan, och de måste interagera med besvärliga kunder, hantera luftturbulens, följa och genomdriva en rad säkerhetsåtgärder, och servera mat och dryck.

När du först börjar, och möjligen under en längre tid, kommer du inte att kunna välja de mest eftertraktade linjer. Med alla de resor förmåner, har du en kompromiss för att behöva arbeta oregelbundna tider och helger, kvällar, övernattningar och helgdagar.

Som företrädare för flygbolaget, måste flygvärdinnor presentera sig i en välpreparerade och professionellt sätt. Tatueringar och piercing får inte vara synlig när i sällskap utfärdade uniform och får inte tillfälligt täckas med bandage eller make-up; tatueringar på alla områden i handen, fingrar, handleder, nacke och huvud är inte tillåtna.

Arbetsschema

Arbetsscheman varierar ofta, och flygvärdinnor måste arbeta nätter, helger och helgdagar som många flygningar sker under dessa tider. Nya flygvärdinnor kan behöva vara i beredskap och redo att arbeta med kort varsel.

Flygvärdinnor spenderar vanligtvis mellan 75 och 100 timmar under flygning varje månad, och ca 50 extra timmar på marken, förbereder sig för flygningar och utföra andra arbetsuppgifter. Beroende på flygrutten, kan vissa flygvärdinnor vara borta från hemmet under flera dagar varje vecka.

Hur får jobbet

SKRIV A RIKTAD FORTSÄTT

Skriv ditt CV för att markera relevant erfarenhet och kvalifikationer. Läs mer om hur man skriver en effektiv följebrev. Du kan också fräscha upp dina intervjuer kompetens genom att granska den här listan med flygvärdinna intervjufrågor.

TILLÄMPA

Titta på jobbsökande resurser som Indeed.com, Monster.com och Glassdoor.com för tillgängliga flygvärdinna positioner . Du kan också besöka webbplatserna för flygbolagen direkt att ansöka om att skapa befattningar. Spela upp någon nyttig erfarenhet som kan hjälpa skiljer dig, såsom flyt på ytterligare språk.

HITTA en praktikplats

Få erfarenhet och värdefulla kontakter genom inter med ett flygbolag. Börja med att besöka företagets hemsida för att se om de erbjuder praktikplatser. Du kan tillbringa all din tid på marken eftersom du förmodligen kommer att arbeta i en administrativ avdelning inom flygbolaget. Men företag som Southwest Airlines erbjuder förmåner såsom gratis flygningar inom USA för personer som går med sin praktikant program, och du kanske kan knyta kontakter som kan hjälpa dig att landa en flygvärdinna jobb.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *