Viktiga mjuka kompetens för arbetslivet framgång

Posted on

Viktiga mjuka kompetens för arbetslivet framgång


När du ansöker om ett jobb, många människor tenderar att betona sina hårda färdigheter – specifika kunskaper och färdigheter som krävs för ett visst jobb. Dessa är oftast färdigheter som klart kan definieras och mätas. Det är också nödvändigt att lyfta fram de viktigaste mjuka färdigheter du besitter, för att visa varför du är den bästa kandidaten för jobbet.

När du söker anställning eller en befordran kan dina mjuka färdigheter vara lika viktig som de hårda färdigheter som krävs för att nå framgång på jobbet.

Tips : Soft kompetens är mycket svårare att definiera och mäta – de är interpersonella eller ”folk” färdigheter som hjälper dig att lyckas interagera med andra på arbetsplatsen.

Oavsett jobbet måste du interagera effektivt med handledare och människor över och under dig på arbetsschemat, liksom andra, såsom kunder, leverantörer, patienter, studenter, etc.

Företag söker kandidater med båda typerna av kompetens när hyra för de flesta positioner. Det beror på om du har en negativ attityd, inte kan komma överens med andra, inte kommunicera väl, inte fungerar bra som en del av ett team, och inte har möjlighet att tänka kreativt och kritiskt kan det ingen roll hur välutbildade och kompetenta du är.

Du måste ha en viss uppsättning av människor färdigheter att komma överens i något jobb, inte bara de som arbetar direkt med allmänheten. Indeed.com, den ledande arbetsplatsen, har delat de mest värdefulla mjuka färdigheter för arbetssökande och anställda.

Top Soft Skills Arbetsgivare Vill

Här är de sju viktigaste mjuka färdigheter att ha både intervjuer och på arbetsplatsen, från själva verket s chef för rekrytering, Mike Steinerd:

 • Fungerar som en lagspelare – detta innebär inte bara att vara samarbetsvillig, men också att visa starkt ledarskap när det behövs.
 • Flexibilitet – det är en mycket värdefull tillgång för de anställda. De som kan anpassas till varje situation är pålitlig oavsett vad som kastas på dem.
 • Effektiv kommunikation – det är av största vikt att nästan alla jobb. Kommunikation innebär artikulera sig väl, vara en god lyssnare och med hjälp av lämpliga kroppsspråk.
 • Problemlösning och uppfinningsrikedom – oavsett vad ditt yrke, dessa färdigheter är avgörande när oväntade problem oundvikligen uppstår.
 • Acceptera återkoppling – inte bara acceptera återkoppling graciöst men också tillämpa denna feedback, främjar professionell utveckling.
 • Förtroende är nyckeln – som sagt, det är också viktigt att alltid ha de kunskaper och färdigheter för att stödja självsäkerhet. Genom att vara självsäker och kan, kommer din handledare, anställda och kunder tror på vad du säger.
 • Kreativt tänkande – att kunna komma med unika lösningar eller alternativ är ovärderlig; den driver innovation och ökar effektiviteten.

Arbets Skills skiljer sig med Job

När du söker en ledande position, antingen som en chef eller en medlem i ett team, du kommer att vilja lyfta fram olika tillgångar än om du söker en teknisk ställning, till exempel. De mjuka färdigheter du behöver för att vara en effektiv ledare kommer innehålla saker som att kunna delegera och ge konstruktiv kritik.

Information Technology positioner kräver mjuka färdigheter såsom kreativitet och förmåga att presentera idéer och lösningar till privatpersoner och grupper. Stark kommunikativ förmåga, både skriftlig och muntlig är en viktig tillgång i praktiskt taget alla områden, på alla nivåer.

Hur Låt Arbetsgivare Vet färdigheter du har

När du skriver CV och personliga brev, är det viktigt att referera den kompetens arbetsgivaren söker i din ansökan material. Detsamma gäller när du intervjuar. Granska platsannons och vara beredd att ge konkreta exempel på de kunskaper du har (både hårda och mjuka) som en match för jobbet krav.

Var noga med att presentera dina mjuka färdigheter till rekryteraren under intervjuer och fokusera på att hålla dina kunskaper top-notch på jobbet:

 • Visa upp din positiva attityd och entusiasm hela intervjun.
 • Inte bara säga att du har den kompetens företaget behöver – bevisa det för dem
 • Förbered noggrant för din intervju, och har några exempel på tillfällen då du använt dina mjuka färdigheter på ett effektivt sätt.
 • Vet tillräckligt om tjänsten och företaget att samtala bekvämt och kunnigt med intervjuaren. Åtgärder kan verkligen tala mer än ord, särskilt i en konkurrensutsatt arbetsplats.
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *