Hur man hanterar en jobbsökande under en pandemi

Posted on

Hur man hanterar en jobbsökande under en pandemi

Om du har förlorat ditt jobb på grund av COVID-19 eller var i mitten av ett jobb jaga när corona hit, inte panik, och inte ge upp jobbsökande.

Även om det kan vara en utmaning, det finns sätt du framgångsrikt kan söka arbete under en pandemi. Vissa branscher skär tillbaka, men andra anställer.

Obs : Vissa organisationer behöver fler arbetare än tidigare, och de kan behöva för att få dem ombord snabbt.

Sök faktiskt för ”skyndsamt anställa” och din plats för att visa omedelbara öppningar. Det kommer att ge dig en känsla av vilka jobb som efterfrågas i ditt område.

Nedan följer några tips för jobbet jakt under en pandemi.

Kontrollera dina fördelar

Innan du börjar leta efter arbete, vara säker på att du samlar några fördelar jobb förlust som du har rätt. Kontrollera med din personalavdelning eller chef för mer information om vad som finns tillgängligt.

Viktigt : Du kan vara berättigad till arbetslöshetsersättning. Om du har förlorat ditt jobb på grund av COVID-19 kan expand arbetslöshetsförsäkring vara tillgängliga.

Den federala regeringen, delstatsregeringar, och vissa arbetsgivare tillhandahåller ytterligare arbetslöshetsersättning för berörda medarbetare. Standard statliga arbetslöshetsersättning är redan på plats.

I de flesta stater, kan du ansöka om förmåner på nätet. Kontrollera med ditt tillstånd arbetsförmedlingen hemsida för behörighet och bidrags riktlinjer.

Gör dig redo att söka arbete

Uppdatera ditt CV och Linkedin-profil. Om du inte har haft för att söka arbete på ett tag, ta lite tid att uppdatera ditt CV och Linkedin. Var noga med att justera din CV för jobbet du vill att varje gång du använder.

Skriv ett personligt brev. Också ta tid att skriva ett brev varje gång du söker jobb. Det kommer att hjälpa din ansökan få uppmärksamhet. Inte skriva en kan skada dina chanser att bli anställd. Careerbuilder rapporterar att 10% av de tillfrågade arbetsgivarna inte sagt inklusive ett personligt brev var en omedelbar affär-breaker.

Var medveten om arbetsmarknaden

Inte varje yrke och industrin kommer att påverkas på samma sätt. The Washington Post rapporterar att de första uppsägningar i samband med coronavirus drabbade arbetsmarknaden förra veckan.

Företag i resor, matservice, gästfrihet och evenemang planering har varit särskilt hårt, liksom de med huvudkontor i områden som upplevt de första fallen, såsom staten Washington. Å andra sidan är det hälso- och sjukvårdsområdet att anställa, liksom livsmedelsbutiker och städtjänster.

Viktigt : Arbetare ska inte tro att deras bransch inte anställa.

Emellertid har branscher som online shopping och leverans ökade och grundläggande tjänster som hälsovård och lagerhållning anställer snabbt efterfrågan möts. Vissa jobb är högkonjunktur och arbetsgivare aktivt rekrytera kandidater för anställning.

Amazon anställer för 100.000 nya full och deltid positioner över hela USA i dess uppfyllelse centra och leverans nätverk för att möta efterfrågan från människor som förlitar sig på sin tjänst.

Walmart är anställa 150.000 nya medarbetare att arbeta i butik, klubbar, distributionscentraler och uppfyllelse centra. Dessa roller kommer att vara tillfälliga, men kan konvertera till permanenta roller över tiden.

Företaget genomför också en ny process Expedite hyra för nyckelroller, såsom kassa och stockers. Den typiska två-veckors appliceringscykel kommer att reduceras till en 24-timmars processen.

Sök jobb Online

Under en traditionell jobbsökning, kan det vara viktigt att söka arbete och nätverks personligen samt på nätet. I det nuvarande klimatet, men du vill fokusera på att söka och söka jobb på nätet på de bästa jobbsajter, sociala medier, och direkt på företagets webbplatser.

Hitta och hålla koll på nya platsannonser snabbt och enkelt genom att:

  • Att ta sig tid att organisera ditt jobbsökande. Det kommer att göra processen smidigare.
  • Ställa in jobbevakningar, så att du meddelas om nya inlägg så snart de är listade.
  • Använda hashtags att påskynda ditt jobbsökande.

Betrakta arbete från Home Alternativ

Med den allmänna osäkerheten av en pandemi, kan du finna dig i en situation där du absolut inte kan arbeta utanför hemmet. Kanske du plötsligt har småbarn hemma eftersom deras skolor har stängts på obestämd tid.

Eller kanske du själv har underliggande hälsoproblem som skulle göra dig mycket mottagliga för infektioner bör du lämna ditt hus.

Den goda nyheten är att om du har en Internet-anslutning, har du möjlighet att söka och mark arbete från hemmet jobb som åtminstone komplettera din inkomst (och beroende på din professionella skillset kan du även hitta en arbetsplats from-home jobb som är lika lukrativ som ditt gamla jobb).

Sök toppjobb platser

Kom igång genom att skriva sökord fraser som ”arbete hemma”, ”frilans” eller ”telecommute” i en av de översta arbetsplatser.

Sök Remote och Gig arbetsplatser

Läs också webbplatser som listan gig jobb och nischade webbplatser som FlexJobs som fokuserar på avlägsna uppställningsplatser. FlexJobs har en lista över 20 fulla fjärr företag som anställer nu, samt en lista över de 100 företag med fjärr jobb.

Var redo att erbjuda lösningar

Detta är en utmanande tid för arbetsgivare samt arbetstagare. Om du kan visa rekryteraren att du har vad som krävs för att hjälpa företaget att lyckas, kommer du att öka dina chanser att bli anställd.

Tänk på de problem som företagen står inför och förklara hur du löser dem. Oavsett om du söker rena offentliga utrymmen eller skriva kod, är ett sätt att få hyras för att visa potentiella arbetsgivare att du har den kompetens de behöver. Avkoda platsannons och betona dina mest värdefulla meriter i ditt personliga brev, i profilsektionen av ditt CV, och anställningsintervjuer.

Om du kan göra ditt jobb hemifrån, kan du ha en bättre chans än någonsin att få en rekryter uppmärksamhet. Många företag och professionella tjänster företag, särskilt i tech rymden, har sina anställda arbeta hemifrån. hatt sätt en hel del ögonglober är på en hel del inkorgar-och några av dem tillhör rekryterare. Om du har erfarenhet distansarbete, skulle detta vara bra att nämna på ditt CV.

Var beredd på att Ace intervjun

Se till att du är förberedd för videointervjuer. Öva intervjuer via kameran. Om du aldrig har intervjuat via Skype eller Zoom, det är lite av en inlärningskurva.

Bekanta dig med tekniken och gör en praxis intervju innan du talar med rekryteraren. Var uppmärksam på belysning och bakgrund samt hur din intervju dräkten dyker upp på kameran.

Spendera tid Networking

Kom ihåg att nätverk inte kräver möte personligen. I en tid präglad av Linkedin, Facebook-grupper och andra sociala nätverk, behöver du inte att kunna skaka någons hand för att göra ett gott intryck.

Viktigt : Nu är en särskilt bra tid att öva en av de viktigaste principerna i nätverk: Om du vill att folk för att hjälpa dig senare vara villiga att hjälpa dem just nu.

Skriv rekommendationer Linkedin för tidigare kollegor. Hänvisa vänner för öppna positioner på ditt företag. Erbjud dig att korrekturläsa din väns CV och personligt brev. Det kommer att ge dig en känsla av tillfredsställelse, och det kommer att bidra till att stärka ditt nätverk för framtiden.

Uppgradera dina kunskaper

Du kan ha extra tid, och om du gör, det är en möjlighet att uppgradera dina kunskaper. Det finns många möjligheter att arbeta på din skillset på nätet, inklusive Linkedin lärande, Coursera, och många andra platser där man kan lära sig nya färdigheter.

Ha tålamod och Kind

Det corona har påverkat många aspekter av det dagliga livet utöver arbetsplatsen. Om du inte höra tillbaka på jobb så snabbt som du vill, ha tålamod och snäll mot rekryterare och dina nätverksanslutningar. Alla har problem att ta itu med och gör det bästa de kan under en svår tid.

Anställningsprocessen kan bli längre och skiljer sig från vad du är van vid, men du kommer dit. När du gör, tar sig tid att tacka alla som hjälpt till med ditt jobbsökande.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *