Anledningar till att du inte hör tillbaka om jobb

Posted on

Anledningar till varför du ska inte Hörsel Tillbaka Om Jobs

Det finns många olika anledningar till varför du inte kan höra tillbaka från arbetsgivare när du söker jobb. Du får inte heller höra från en rekryteraren efter att du har tillbringat tid att intervjua för en ny position, vilket kan vara ännu värre. Att inte veta var du står kan vara svårt och stressande.

Det kan vara svårt att veta om du bör hålla söker fler jobb eller vänta tills du får ett definitivt svar om den aktuella tjänsten. När du är i den zonen där man inte har en aning om vad som händer med en potentiell läge kan det vara bäst att hålla ditt jobbsökande framåt tills du har en fast arbetserbjudande. Saker och ting kan förändras snabbt, och tills du har en formell överenskommelse att börja arbeta, det är inte en färdig uppgörelse.

Varför inte företag tar sig tid att informera de sökande var de står i intervjun? Och vad kan man göra när det händer dig? Gå igenom några av de anledningar till varför du inte är höra tillbaka från jobb och vad du kan göra för att få en statusuppdatering på din ansökan.

Varför Arbetsgivare Låt inte sökande vet

Även om det är artigt (och höger) sak att göra, är företagen inte skyldiga att anmäla sökande som lämnar in en jobbansökan eller ett CV för ett öppet läge. 1

Vissa arbetsgivare gör en punkt att anmäla alla som gäller. Andra inte. Stora företag kan ha program som automatiserar processen och skickar en bekräftelse bekräftar att ansökan mottogs. Dessa system kan också ge statusuppdateringar på var du står i ansökningsprocessen.

Obs: Mindre företag kanske inte har tillräckliga resurser för att följa upp med varje kandidat, särskilt när det finns en stor pool av sökande till ett jobb. I så fall kommer endast de människor företaget vill intervju sannolikt att meddelas.

Anledningar sökande inte höra tillbaka

Det kan finnas andra faktorer som påverkar anställningsprocessen. Det är ofta inte så strömlinjeformat som man kan tro, och det kan ta tid att granska ansökningar besluta vem som ska intervjun, och som kandidat att anställa.

Efter att ha lämnat en jobbansökan eller CV

Förutom företaget inte har en förfarande för att meddela de sökande, här är några av de andra skäl till varför din ansökan inte har fått ett svar:

  • Du saknar de nödvändiga referenser.  Om du inte har attribut rekryteraren söker du förmodligen inte kommer att övervägas för jobbet.
  • Ditt CV matchar inte arbetets krav. Du kunde ha de kvalifikationer, men arbetsgivaren kanske inte kan berätta att du är en match. Det är viktigt att se till att ditt CV visar varför du är en stark kandidat för den specifika position.
  • Ditt CV är en enda röra.  Om du inte skicka in en väl formaterad CV, utan stavfel eller grammatiska fel, kan du slå dig ute ur leken.
  • Du lämnade inte in de dokument som krävs.  Om ett företag frågar efter ett personligt brev, skriva prov, referenser, eller något annat material för att stödja din ansökan måste du lämna in den när du ansöker.
  • Företaget anlitade någon annan.  Det kan vara något så enkelt som positionen har fyllts, men företaget ännu inte ta bort platsannons.
  • Bolagets anställningsplaner har ändrats.  Företaget kan ha beslutat att inte fylla positionen eller kan ha ändrat arbetets krav för tjänsten. Budgetfrågor kan ha kört på anställningsprocessen. Ledning kan ha ändrats, vilket orsakar en tillfällig anställning frysa. En intern kandidat kunde ha hyrt eller främjas.
  • Anställningsprocessen kan vara längre än du kanske tror.  Företaget kan vänta att samla ett parti återupptas innan intervjun.

Efter en anställningsintervju

Några av anledningarna till varför du inte valdes ut till intervju med ett företag kan också förklara varför du inte fick uppföljande kommunikationen efter en anställningsintervju. Det kan vara en annan kandidat som är en bättre passform för rollen, eller företaget kan ha beslutat att lägga ett grepp om att fylla positionen.

En annan anledning till varför du inte får höra om ett jobb efter din intervju kan vara att rekryteraren inte kan ha ansett dig vara en bra passform för företagets kultur efter att ha talat med dig direkt. Det kan också vara så att en annan kandidat kan ha ställts av en nuvarande anställd och fick en fördel i urvalsprocessen. Förhoppningsvis dina referenser hade bra saker att säga om dig. Men om de inte kan du inte längre i beaktande.

Det finns också faktorer som kan anses ”Deal brytare” -De som garanterar att du inte kommer att få ett jobberbjudande. En JazzHR undersökningsrapporter vad anställa personal säga tar en sökande av hänsyn till jobbet. De två översta deal-brytare var en slips: 90% av de tillfrågade uppgav att de inte skulle anställa någon som ljög om sin meritförteckning eller använde sin mobiltelefon under intervjun. Dessa följdes av inte tillstånd att arbeta i USA (86%) och dåligt munnen tidigare arbetsgivare (81%). Uppfattas som arrogant kan kosta dig ett jobberbjudande också, eftersom 76% av rekryterare sa att de inte skulle anställa någon de ansåg arrogant. 2

Sociala medier är en annan anledning till varför du inte kan höra tillbaka från en potentiell arbetsgivare. A Careerbuilder undersökning rapporterar att 57% av de tillfrågade hittade innehåll på nätet som skulle få dem att inte anställa en kandidat. 3

När ett jobberbjudande är försenad

Om du inte hör tillbaka direkt, inte förutsätta att du inte får ett erbjudande. Du kan fortfarande få ett svar, men det kan försenas. Till exempel kan arbetsgivaren har gjort ett erbjudande till en annan kandidat och väntar på att höra tillbaka. Företaget kan träna detaljerna för Onboarding den person de anställer eller det kan finnas logistiska eller budgetfrågor som saktar ner saker.

Vad göra när du inte hör tillbaka

Vad ska du göra om du inte får ett svar från en arbetsgivare? Det första alternativet är att göra ingenting, ha tålamod och vänta. Om du skickar flera jobbansökningar och delta i en massa intervjuer, kan det vara den lättaste vägen att ta. Detta kan vara särskilt klokt om du inte är 100% säker på att detta är det bästa nästa jobb för dig.

Det andra alternativet, och det är inte alltid lätt att följa upp med arbetsgivaren för att se var du står. Processen kommer att vara olika beroende på om du följer upp ett program eller en intervju.

Hur man följa upp ett program

Det är bäst att vänta minst en vecka eller två innan du följa upp status för en jobbansökan, eftersom det kan ta företaget åtminstone så länge att granska ansökningar och börja schemaläggning intervjuer.

Tips: Många platsannonser inte lista en kontaktperson, så det kan vara en utmaning att hitta någon att fråga om din ansökan. Linkedin kan vara en stor resurs för att hitta någon på företagets anställa laget.

Här är några sätt att hitta den rekryteraren och tips för att följa upp med dem.

Hur man följa upp en anställningsintervju

Det är alltid en bra idé att ta sig tid att skriva ett tackkort efter en anställningsintervju. Antingen via e-post eller för hand, det är en av de bästa sätten att följa upp. Företaget får inte göra en omedelbar anställningsbeslutet, så att inte panik om du inte hör tillbaka direkt. Ett annat alternativ är att ringa rekryteraren och tacka dem. Detta kan vara ett bra sätt att få en känsla för om du fortfarande i striden för jobbet.

Do not Stop ditt jobbsökande

Oavsett om du väljer att vänta för en arbetsgivare svar eller att försöka förmå ett svar själv, är det viktigt att hålla ansluta bort på ditt jobbsökande. Du vill inte slösa tid väntar på att höra tillbaka från en arbetsgivare som inte är intresserade av att anställa dig. Istället håller jobbet jakt tills du upptäcker rätt tillfälle.

Slutsats

Det kan inte vara om dig Det finns många skäl arbetsgivare inte följer upp med de sökande, och anledningen till att du inte hör tillbaka kan ha något att göra med dina kvalifikationer för jobbet.

Follow Up om du kan Det kan vara värt att ta tid att följa upp status för din kandidatur om du kan komma i kontakt med beslutsfattare på företaget.

Skär inte ditt jobbsökande Short Do not stop jobbsökande medan du väntar på att få höra tillbaka från en arbetsgivare. Fortsätt tills du har en fast erbjudande som du känner dig bekväm att acceptera.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *