Hur mycket kostar det att bli modell?

Posted on

Hur mycket kostar det att bli modell?

Ett av de områden som skapar mest förvirring för nya modeller är det område av avgifter, kostnader och startkostnader. Det finns en hel del hype och felaktig information kring modellerings kostnader och vad en modell bör och inte bör betala för de börjar ut. Denna desinformation är särskilt utbrett i modellering forum och andra resurser på nätet. Nya modeller kan få förvirrad till den grad att ge upp och aldrig fullfölja sin dröm. Låt inte detta hända dig.

När du först börjar resan att bli modell, du egentligen bara behöver två enkla saker: ögonblicksbilder och exponering. Förvärva dessa saker behöver inte vara dyrt, och med lite know-how, kan det till och med vara billig.

Basic Snapshots

Det första steget i modellerings resa bör vara att ta några grundläggande ögonblicksbilder. Dessa bilder kan vara mycket enkel, och de kan tas av en vän eller familjemedlem. Du vill ha enkla kläder och mycket lite makeup i dessa ögonblicksbilder.

Få exponering Modellering Agenter och scouter

När du har dina bilder, måste du få dessa ögonblicksbilder ses av så många agenter och scouter som möjligt. Att exponeringen kommer att hjälpa dig att få kontrakt med en modellagentur-den första stora målet för varje blivande modell. Det finns flera strategier för att ta itu med det här steget, och de har fördelar och nackdelar.

Du kan skriva ut dina bilder och fysiskt skicka dem till alla myndigheter, men detta skulle vara den långsammaste och mest kostsamma sättet att närma sig detta steg. Du kan också skicka dina bilder till alla organ. Även e-post är ett gratis alternativ till att betala för porto, det är inte alltid så effektiva, en e-post är mer sannolikt att ignoreras eller oavsiktligt missat än en fysisk paket som får levereras till ett kontor. Slutligen kan du skicka dina bilder till modell scouting webbplatser, om du lär dig några agenter eller scouter som aktivt söker efter modeller.

När du har snapshots och en strategi för att få exponering, det är ganska mycket det! Med tillräckligt ansträngning och lite tur, kommer dessa två saker få din fot i dörren av modellering världen.

När en byrå önskar att logga in dig

Samtidigt tjäna en byrå uppmärksamhet är orsaken till någon ny modell för att fira, det bara markerar början av din karriär som modell. När en myndighet har uttryckt ett intresse att representera dig, kommer du troligen att få en helt ny uppsättning uppgifter-av vilka många kommer att kosta pengar. Du kan höra att du behöver anlita en fotograf, makeup artist eller stylist. Du kan bli ombedd att göra utskrifter av dina bilder, skapa sammansatta kort, lägga upp foton på myndighetens webbplats, och så vidare. Vissa organ kan till och med säga att du behöver ta modellering klasser på skolan som lär dessa typer av kompetens.

Detta är det dags för dig att ta ett andetag och räkna ut den bästa vägen för dig.

Många nya modeller har hört “om du måste betala något det är en bluff” eller “Om en myndighet gillar dig, kommer de att betala för allt.” Men det är inte alltid fallet, och frågan om kostnader är aldrig så klippa och torr som folk vill tro. Du bör inte ge upp på dig själv eller en byrå när ämnet kostnader kommer upp, men du behöver tänka igenom vad du blir ombedd att göra och vad som är bäst för din karriär.

Några saker att tänka på är:

  • Vad är rykte för byrån? Är den myndighet känd för att utveckla nya modeller och få dem bokningar? Har de anslutningar till större byråer i större modellerings marknader? Vad är deras plan för hur man ska marknadsföra dig?
  • Om du behöver nya bilder, be byrån för en lista över olika fotografer de skulle rekommendera. Om de insisterar på att du använder deras interna fotograf, akta. Det kan vara en varningssignal om att de tjänar mer säljande photoshoots än de gör får du bokningar. En byrå bör inte få inkomster från dina photoshoots.
  • Är den myndighet del av en modellskola? Modellering klasser kan vara till nytta för vissa modeller, men de bör inte vara ett krav för dig att få kontrakt med en byrå.
  • Är du i en stor marknad som New York, Los Angeles, Milano eller Paris? Eller är du i en mindre, lokal marknad? De flesta modeller börjar inte på topp i stora New York eller Paris organ. Snarare de lära sig verksamheten, utveckla deras utseende och bygga sina böcker på de mindre institut. Medan en stor byrå i New York kan erbjuda att avancera dina utgifter, organ i mindre marknader är mindre benägna att ha resurser för att finansiera nya modeller. Men ändå, om du har möjlighet att arbeta med en byrå i en mindre marknad, inte försitta det. Liten marknad myndigheter kan vara en värdefull tillgång för din karriär.

Organ får Advance kostnader, men aldrig Finance

När du är inloggad på en byrå, du betraktas som en oberoende leverantör. Du är inte anställd av byrån. Dina tjänster som en modell är kontrakterade av byrån. I huvudsak är du en enskild firma av ditt eget företag. Därför kommer alla kostnader vara ditt ansvar. Med detta sagt, det finns fall där en myndighet kan vara villiga att föra en del av dessa kostnader för att komma igång. När du börjar att boka jobb, kommer byrån dra vad som är skyldig till dem från ditt konto.

Även efter att du börjar arbeta och boka massor av jobb, kommer du att ha löpande kostnader som nya photoshoots, grafik för din bok, kurirer, myndighetens hemsida avgifter, agentprovisioner, resekostnader, långväga telefonkostnader, etc. Dessa kostnader är inte unik för nya modeller-ens etablerade super har liknande kostnader från tid till annan. Men dessa kommer (förhoppningsvis) vara små kostnader i jämförelse med den inkomst som du kommer att tjäna. Kom också ihåg att alla affärskostnader kommer att vara avdragsgilla.

Varje modell och varje byrå är annorlunda

När det gäller att modellera start avgifter och kostnader, är det viktigt att komma ihåg att varje modell och varje byrå är annorlunda. Om du frågade 100 framgångsrika modeller hur de kommit igång, skulle du förmodligen få 100 olika berättelser. Vissa kan ha haft vissa fördelar som du inte personligen kan replikera, men de flesta av dem gjorde förmodligen inte. De flesta modeller har arbetat mycket hårt för att komma dit de är, och genom att matcha deras arbetsmoral, kan du komma dit, liksom.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *