De bästa Behavioral intervjuteknik och strategier

Posted on

De bästa Behavioral intervjuteknik och strategier

När du är jobbsökande , är det viktigt att vara beredd att hantera vad som kallas ”beteendeintervju.” Arbetsgivarna använder denna typ av intervju att få insikt i hur du hanterar specifika situationer på arbetsplatsen. Intervjuaren vill exempel på vad som hände i en särskilt utmanande omständighet, vad du gjorde och hur du uppnått ett positivt resultat.

De bästa teknikerna för hantering av en beteende intervju ingår att för intervjun frågor du kan bli ombedd, upptäcka så mycket som möjligt om företaget och jobbet, så att du har en idé om vad kompetens arbetsgivaren söker, och vara redo att ta specifika punkter i de svar du ger till intervjuaren.

strategier

Innan du beger dig ut till en anställningsintervju , tar sig tid att förbereda i förväg. Du kan, eller kan inte, ställas beteendeintervjufrågor, men det är bäst att vara redo om du är.

  • Granska vad en beteendevetenskaplig intervju är och vad företagen söker under en  beteende intervju .
  • Använd STAR intervjuteknik för att förbereda exempel att dela under en intervju.
  • Granska prov  beteendeintervjufrågor .

Forskning jobbet and Company

Att ta sig tid att forska både företaget och det jobb du intervjuar för hjälper dig att förbereda för en anställningsintervju. På så sätt kommer du vara beredd att både svara på intervjufrågor och ställa intervjufrågor själv. Du kommer också att kunna ta reda på om företaget och företagskulturen är en bra passform för dig. Det är alltid bäst att  forska företaget , så att du är väl informerad i förväg.

Tekniker

Först av allt, ge dig själv en stund att samla dina tankar. Det går bra att ta lite tid att rama in ditt svar om du är osäker på hur man ska bemöta frågan. Om du är osäker på hur du svara på frågan, be om förtydligande. Detta kommer att köpa dig lite extra tid att tänka på hur man ska svara. Sedan se till att inkludera dessa fyra punkter i ditt svar – situation, uppgift, action, resultat.

  • (S)  En specifik situation
  • (T)  De uppgifter som behövs för att göras
  • (A)  Åtgärden du tog
  • (R)  Resultaten, dvs vad som hände

Det är STAR intervjusvar teknik , och det är ett utmärkt sätt att förbereda sig. Kom ihåg att  det inte finns några rätt eller fel svar  på beteendeintervjufrågor. Intervju mål är att förstå hur man betedde sig i en given situation. Hur du svarar kommer att avgöra om det finns en matchning mellan dina kunskaper och positionen företaget strävar efter att fylla.

Den bästa beteende intervju strategi ingår att lyssna noga, att vara tydlig och detaljerad när du svarar och, viktigast av allt, att vara ärlig. Om ditt svar är inte vad intervjuaren söker, kan detta läge inte vara det bästa jobbet för dig ändå.

Uppföljning efter intervjun

Var det något du önskar att du hade sagt under intervjun, men fick inte en chans att? Din efterföljande tackkort ger dig en chans att nämna det. Det är också en möjlighet att upprepa ditt intresse för jobbet och företaget.

Fler tips och tricks

Förutom att veta vad man ska förvänta sig i en beteendevetenskaplig intervju, det finns 10 intervjuteknik som är viktiga för praktiken innan du går in i mötesrummet eller Skype session med en hyra kommitté: förberedelse, punktlighet, tänkande innan du talar, talar lugnt och sammanhållet, visar en säker (men inte arrogant) självförtroende, aktivt lyssnande, optimism, visat intresse för arbetsgivaren att kunna prata bortom din första ” elevator pitch ” och – kanske viktigast – att uttrycka din tacksamhet för att anställa utskottets tid både muntligt i slutet av intervjun och skriva en omedelbar uppföljning tackkort.

Fortfarande nervös, speciellt om det är första intervjun? Inga problem – även etablerade proffs känner några fjärilar innan en intervju. Du har tagit det första steget i lugnande din ångest genom att ta tid att gå igenom stegen ovan. Andra bra metoder för att stabilisera nerverna inkluderar undvika negativ self-talk, klä försiktigt, anländer tidigt till intervjun så att du kan ta några lugnande andas i förväg, och undvika att dricka för mycket koffein på dagen för mötet.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *