Vad gör en lärare göra? Lön, nödvändig kompetens, & More

Posted on

Vad gör en lärare göra? Lön, nödvändig kompetens, & More

Lärarna instruera eleverna i ett brett spektrum av ämnen, från standard områden i studien som matematik, naturvetenskap och engelska till andra ämnen som konst, musik och idrott. Elementära lärare Vanligtvis när med samma grupp av studenter varje dag vid en viss klass nivå, medan lärare i gymnasieskolor och mellanstadieskolor kommer att arbeta med en annan grupp studenter varje timme, vanligtvis fokusera sina pedagogiska insatser på inte mer än en eller två ämnen.

Lärare Arbetsuppgifter och ansvar

Att vara lärare kräver vanligtvis förmågan att hantera följande uppgifter:

 • Kännedom om riktmärken och standarder
 • Föreläsning
 • lead diskussion
 • Skapa lektionsplaner
 • Bedöm eleverna
 • En-mot-en arbets
 • Grupparbete
 • Träffa föräldrar

Beroende på ämnet de undervisar och klass nivå, lärare undervisa elever enligt en läroplan som innehåller riktmärken och granskningsprocesser. De planerar, utvecklar, skriva och genomföra program i klassrummet i linje med skoldistrikt och krav statliga utbildning, bokföring av studentens prestation och spåra sina förmågor.

Lärarna måste hålla klassrum engagerade samtidigt bedöma eleverna individuellt och arbetar en-mot-en med studenter vid behov. Att kommunicera med föräldrar också är en viktig del av jobbet, speciellt när eleverna kämpar och behöver extra hjälp eller uppmärksamhet utanför klassrummet.

lärare Lön

US Bureau of Labor Statistics skiljer mellan sekundära och grundskola lärare när de rapporterar om löner. Även siffrorna är ganska lika, gör high lärare tjänar något mer. Medianen årslön på $ 55.790 täcker alla lärare, men den övre och nedre 10 procent för elementära lärare kommer in något lägre, på $ 92.770 och $ 37.340 respektive.

 • Median Årslön: $ 55.790 ($ 26,82 / timme)
 • Topp 10% Årslön: $ 95.380 ($ 45,85 / timme)
 • Under 10% Årslön: $ 39.080 ($ 18,79 / timme)

Källa: US Bureau of Labor Statistics, 2017

Utbildning, och certifiering

Alla stater kräver lärare att licensieras, och för att få en licens, lärare måste ha tjänat en kandidatexamen som en del av ett ackrediterat lärarutbildningen.

 • Utbildning: De flesta program erbjuder separata vägar för grundutbildning och gymnasieutbildning. Elementär ed. program förbereda vanligtvis lärare för undervisning dagis genom om sexan, medan sekundär ed. program förbereda lärare för högstadiet och gymnasiet jobb. De flesta program kräver minst en termin av student undervisning.
 • Certifiering: Särskilda krav varierar från land till land, men en initial undervisning certifikat varar normalt för fem eller sex år och omfattar grundutbildning eller gymnasieutbildning. Sekundär ed. undervisningscertifikat inkluderar certifieringar för specifika ämnen, såsom engelska eller biologi. Certifikat också kräver ofta lärare att slutföra ett visst antal poäng mot fortbildning för att certifikatet förnyas när det är dags.

Lärare Skills & Kompetens

Framgångsrika lärare måste kunna ta kontakt med studenter på ett meningsfullt sätt som går utöver föremålet för klassen. Några av de färdigheter lärarna behöver är:

 • Verbal kommunikation: Lärare behöver för att effektivt dela information med elever, kollegor och föräldrar. När den lägger fram lektioner till studenter, lärare måste kunna göra det på ett sätt som håller eleverna engagerade och intresserade.
 • Lyssna: Kommunikation är en tvåvägskommunikation, och för att bedöma eleverna på ett effektivt sätt, lärare måste kunna förstå hur och varför elever kan ha svårigheter eller varför de måste utmanas ytterligare.
 • Tålamod: Eleverna lär sig i olika takt, så lärarna måste ha tålamod med dem som kämpar och hitta sätt att hjälpa dem.
 • Kritiskt tänkande: Att bedöma framstegen handlar om mer än bara gradering uppdrag och tester. Lärare måste kunna analysera sina egna lektioner och huruvida de når studenter på ett effektivt sätt.
 • Passion för lärande: De mest effektiva lärare är i allmänhet de som verkligen älskar att lära. Eleverna inser detta och är mer benägna att lära sig att förvärva denna passion från lärare som har det.

Job Outlook

Enligt US Bureau of Labor Statistics , är jobbtillväxt för lärare uppgå till cirka 8 procent för tio år slutar på 2026. Detta är något bättre än 7 procents tillväxt beräknas för alla yrken.

Flera faktorer påverkar tillgången på lärarjobb. De certifierade att undervisa matematik eller naturvetenskap normalt är högre efterfrågan än undervisning i engelska eller samhällskunskap. Vad bra, det är mindre konkurrens om jobben i tätort och på landsbygden inställningar än det finns i förorts inställningar. Så är mer benägna att ha en enklare tid att hitta ett jobb än en engelsk lärare söker arbete i förortsområden en matematik eller naturvetenskap lärare villiga att arbeta i en tätbefolkad stad.

Arbetsmiljö

Lärarna har oftast sina egna klassrum att de har möjlighet att ordna och dekorera sina egna smaker, som är relevanta för ämnet och på vilken nivå de undervisar. High school och mellanstadiet lärare ofta lär två eller tre sektioner av högst två eller tre kurser, medan grundskolelärare i allmänhet arbeta med samma grupp studenter under större delen av dagen, undervisning flera ämnen.

Arbetsschema

Skoltid varierar från distrikt till distrikt över hela landet, men de flesta skolor börjar i intervallet 7-8 am och avsätta studenter i intervallet 2: 30-3: 30 PM Lärare kommer vanligtvis 30 minuter till en timme innan klasserna börjar och lämna 30 minuter till en timme efter klasser ände. Lärare som coach eller hjälpa till att leda andra fritidsaktiviteter ofta kommer att arbeta in på kvällen för praxis eller spel.

Skolår varar vanligtvis ca 40 veckor med en förlängd sommaruppehållet, men vissa skoldistrikt utspridda sina raster under loppet av ett helt kalenderår. De flesta lärare använder sina pauser för att antingen lära sommarskola eller att fortsätta sina egna utbildningar, enligt statliga krav där de bor.

Hur får jobbet

STUDIE
Lärarna måste tjäna en kandidatexamen som en del av ett utbildningsprogram.

STUDENT TEACH
De flesta program kräver minst en termin av student undervisning, men många andra program förväntar studenter att få arbete i klassrummen redan innan de studerande lära.

CERTIFIERING
Olika länder har olika standarder, men alla kräver lärare att klara ett prov för att tjäna en lärarexamen.

Jämföra liknande jobb

Traditionella K-12 lärarjobb är inte det enda sättet att arbeta inom utbildningsområdet. Några andra liknande yrken, med median årslöner, inkluderar:

 • Skola och yrkesvägledaren: $ 55.410
 • Karriär och teknisk utbildning lärare: $ 55.240
 • Förskollärare: $ 28.990
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *