Bästa certifikat program som leder till högt betalda jobb

Posted on

Bästa certifikat program som leder till högt betalda jobb

Många utbildningsprogram kan bidra till att öka dina chanser att hitta en högt betalda jobb. Men många av dessa program är dyra och kan ta år att slutföra.

Ett alternativ till ett utbildningsprogram är ett intyg program. Certifikat program är kortsiktiga utbildningsprogram som ofta tar mindre tid att slutföra än en grad,

Obs: Du kan tjäna några certifikat på så kort tid som ett par months.They tenderar också att kosta mindre pengar än en examen.

Certifikat program kan hjälpa dig att utveckla de kunskaper och erfarenheter som krävs för en viss job.1 Det finns certifikat för jobb i en mängd olika branscher, bland annat  sjukvårdadministration och  informationsteknik  (IT).

Dessa program kan vara användbart för personer som just har börjat sina karriärer, liksom för personer som redan har flera års erfarenhet och vill öka sina kunskaper eller letar efter  en mid-life karriär förändring . Hitta rätt program för dig, och du kommer att vara på väg mot en framgångsrik karriär.

Varför få ett certifikat?

Det finns många fördelar med att fylla i ett intyg program. Om du startar ditt jobbsökande, kommer att fylla i ett intyg program öka dina kunskaper och färdigheter, och kommer att göra dig  att stå ut på arbetsmarknaden .

Även om du redan har en karriär, kan du fortfarande dra nytta av att slutföra ett certifikatprogram för att finslipa en viss färdighet. Till exempel, ett antal  IT-certifikat program  hjälpa människor att utveckla färdigheter och kunskapsbaser som är nödvändiga för inträde i IT-branschen. Det finns också certifikat inom management, såsom projektledning certifikat.

Tänk dock att certifikaten är inte samma sak som professionella licenser och certification.2 Tillstånd krävs för vissa arbeten, såsom undervisning och kosmetika. Certifieringar visar att en person har fått kunskaper inom ett visst område. Till exempel finns det bokförings certifieringar som kan hjälpa en revisor flytta upp i hans eller hennes karriär. Dessa certifieringar vanligtvis innebära att sitta en examen. Ibland kan du ta ett certifikat för att hjälpa dig att förbereda för licensieringen eller certifiering.

Hur att hitta rätt program för dig

Använd CareerOneStop Certification Finder:  Sök certifiering Finder  genom certifiering namn, organisation, industri, eller yrke för att skapa en lista med certifieringar, med information om den certifierande organisationen, hur man får certifieras, och tentamen information.

Fråga dina kontakter:  Om du är intresserad av att starta på en viss karriär, frågar folk inom detta område vilka typer av grader och certifikat folk inom detta område har oftast. Upprätta  informations intervjuer  att ställa dessa kontakter att rekommendera vad certifikat kan hjälpa dig i din karriär. Om en av dina kontakter har avslutat ett certifikatprogram, få feedback på både skolan och programmet.

Prata med din nuvarande arbetsgivare:  Om du letar efter ett certifikat för att hjälpa öka din karriär, prata med din arbetsgivare. Han eller hon kanske har några förslag på certifikat som kan förbättra ditt CV och även leda till en befordran. Kontrollera också reda på om ditt företag erbjuder att betala (eller delvis återbetalning) ett intyg program om det är relaterat till ditt nuvarande jobb.

Kontrollera lokala skolor:  De flesta certifikat program utfärdas av skolor (även om vissa är utgivna av företag och andra organisationer). När du vet vilken typ av certifikat du vill kontrollera dina lokala högskolor, högskolor och yrkestekniska skolor för att se vilka program de erbjuder. In-stat och högskolor har ofta de billigaste certifikat program.

Hitta en ackrediterad skola:  Se till att skolan du väljer är ackrediterad av US Department of Education eller rådet för högre utbildning . Vinstdrivande skolor inte alltid ackrediterade, och de ibland saknar rigorösa akademiker och / eller användbara karriärtjänster. Bara för att en skola genererar en hel del reklam (i tryck, online eller på skyltar) betyder inte att det är rätt skola för dig.

Hitta ett program som fungerar med ditt schema:  titta på vad varje programkostnaderna, Howlong det tar att slutföra programmet och vad programmet erbjudanden (t.ex. på arbetsplatsen utbildning, kurser, tentor). Välj ett program som passar ditt schema. Till exempel, om du vill fortsätta att arbeta heltid samtidigt fullfölja programmet, se till att programmet schema är flexibel.

Om det är för bra för att vara sant, är det förmodligen:  Om du hittar ett certifikat program som verkar alltför lätt, alltför billigt, eller för snabbt för att slutföra, sannolikt är det. Göra en del forskning för att se till att programmet är ackrediterad.

Prata med Alumni:  Ett annat sätt att undvika dåliga certifikat program är att prata med alumner. De flesta skolor bör vara villiga att sätta dig i kontakt med alumner som kan svara på dina frågor om programmet. Fråga de alumner vad programmet var, och om det inte hjälpte dem säkra ett jobb.

Rådgör med Officers från din Professional Association eller unionen:  Fråga om certifieringar inom ditt område som kommer att förbättra din säljbarhet och fråga om program som erbjuds eller godkändes av yourassociation.

10 högt betalda jobb som kräver (eller Rekommenderat) ett certifikat

Dessa är välbetalda jobb som kräver ett certifikat eller som existerar relevanta certifikat program. För de flesta av dessa positioner, kan ett intyg hjälpa någon i början av sin karriär får ett bra första jobb.

 1. Webbutvecklare

Webbutvecklare  skapar och design hemsidor. De skapar utseendet på platsen och hantera webbplatsens prestanda, hastighet och kapacitet. Webbutvecklare kan fungera för datorsystem designföretag, eller för att marknadsföra företag eller avdelningar, eller vara  egenföretagare . Medan vissa webbutvecklare har ett intresseföretag examen i webbdesign, andra har ett certifikat i webbutveckling istället.

Lön och Employment Outlook: Enligt  Bureau of Labor Statistics , webbutvecklare tjäna en medianinkomst på $ 69.430 per år och kommer att se mycket snabbare än genomsnittet jobb tillväxt på 13% genom 2028.

 1. Konstruktion och Byggnadsinspektör

Konstruktion  och byggnadsinspektörer inspektera byggarbetsplatser och byggnader för att se till att strukturerna uppfyller alla nödvändiga koder och regler. Många bygg- och byggnadsinspektörer har ett intyg från en lokal eller community college, även om andra har en tvåårig associera-examen i stället.

Lön och Employment Outlook: Enligt  Bureau of Labor Statistics , byggande och bebyggelse inspektörer tjäna en medianinkomst på $ 59.700 per år och kommer att se snabbare än genomsnittet jobbtillväxt på 7% genom 2028.

 1. Arkitektoniska och civil Drafter

En arkitektonisk och civil drafter skapar ritningar av de strukturella drag av byggnader, eller skapar kartor över anläggningsprojekt (inklusive offentliga arbeten, broar och vägar). De flesta projektörer har utbildning i datorstödd design och utformning (CADD), teknik, mekanisk ritning, och andra design och ingenjörskonst. Denna utbildning kan vara från ett certifikatprogram, ett tvåårigt program, eller till och med ett fyraårigt program.

Lön och Employment Outlook: Enligt  Bureau of Labor Statistics , projektörer tjäna en medianinkomst på $ 55.550 per år och kommer att se lite eller inget jobb tillväxt genom 2028.

 1. Industrial Engineering Technician

Industriell tekniker hjälpa industriella ingenjörer med att revidera arbetsmetoder på fabriker och andra industriområden. De hjälper revidera arbetsmetoder, utrustning layout, och mer, för att göra en fabriks fungera smidigare. De flesta industritekniska tekniker har antingen ett intresseföretag grad eller ett intyg från en yrkes-teknisk skola.

Lön och Employment Outlook: Enligt  Bureau of Labor Statistics , industriell tekniker tjäna en medianinkomst på $ 55.460 per år och kommer att se lite eller inget jobb tillväxt genom 2028.

 1. Rörmontör och Plumber

Rörmokare och pipefitters  installera och reparera ledningar på kontor, bostäder, fabriker och andra byggnader. Många rörmokare lär sitt arbete genom ett intyg program och / eller en fyra till fem års lärlingsutbildning. Vissa stater kräver också att rörmokare och pipefitters licensieras.

Lön och Employment Outlook: Enligt  Bureau of Labor Statistics , pipefitters och rörmokare tjäna en medianinkomst på $ 53.920 per år och kommer att se mycket snabbare än genomsnittet jobbtillväxt på 14% genom 2028.

 1. Rättskorrespondent

En  domstol reporter  transkriberar, ord för ord, ett antal rättsprocesser som nedfall och prövningar. De flesta domstol reportrar arbetar i domstol eller lagstiftande. Många domstol reportrar har åtminstone en eftergymnasial certifikat i domstol rapportering från ett community college eller tekniskt institut.

Lön och Employment Outlook: Enligt Bureau of Labor Statistics, domstol reportrar tjäna en medianinkomst på $ 57.150 per år och kommer att se snabbare än genomsnittet jobbtillväxt på 7% genom 2028.

 1. Tunga fordon och mobil utrustning Mechanic

Tunga fordon och mobil utrustning mekanik (även kända som servicetekniker) inspektera och reparations fordon och maskiner som används för transport (inklusive järnvägstransporter), jordbruk, konstruktion, och mer. Fler och fler arbetsgivare vill anställa mekaniker som har genomgått en en- till två års certifikat program i dieselteknik eller tung reparatörer, eftersom en del av den senaste maskiner är mycket komplex.

Lön och Employment Outlook: tungt fordon och mobila mekaniker utrustning tjäna en medianinkomst på $ 50.320 per år och kommer att se jobbtillväxten på 4% till 2028 – ungefär lika snabbt som genomsnittet.

 1. Plåtsarbetare

Plåtslagare konstruktioner och / eller installerar produkter tillverkade av tunn metallplåt. Detta arbete kan handla om mätning och märkning dimensioner på ark, borrning av hål i ark, bärande stora ark, eller svetsning, bultning, nitning, och lödning blad. Många plåtslagare lära sitt arbete genom en lärlingsplats eller ett intyg program från en teknisk skola.

Lön och Employment Outlook: Enligt  Bureau of Labor Statistics , plåtslagare tjäna en medianinkomst på $ 48.460 per år och kommer att se snabbare än genomsnittet jobbtillväxt på 8% genom 2028.

 1. Värme, luftkonditionering och kylteknik Mechanic och Installer

 Dessa mekanik och installatörer, även känd som  HVACR tekniker , arbete vid upphettning, kylning, ventilation och kylsystem i bostäder, kontor och andra byggnader. HVACR tekniker slutföra vanligtvis en examen eller intyg program från en handel eller teknisk skola eller ett community college. Dessa program kan vara från sex månader till ett år.

Lön och Employment Outlook: Enligt Bureau of Labor Statistics, HVACR tekniker tjäna en medianinkomst på $ 47.610 per år och kommer att se mycket snabbare än genomsnittet jobb tillväxt på 13% genom 2028.

 1. kirurgisk Technologist

Kirurgiska tekniker  hjälpa till att operationssalar på sjukhus. De hjälpa till att förbereda operationssalar, ordna utrustning, sterilisera patienter och hjälpa läkare under operationer. De fylla ofta en certifikatprogram i kirurgisk teknik, som kan pågå från några månader till två år.

Lön och Employment Outlook:  Kirurgiska tekniker  tjänar i genomsnitt $ 47.300 och ser snabbare än genomsnittet jobbtillväxt på 9% genom 2028.

Mer jobb du kan få med ett certifikat

 Healthcare jobb

 • Tandläkarassistent
 • Diagnostic Medical Sonographer
 • Emergency Medical Technician
 • Hospital Transcriptionist
 • Licensierad praktisk och yrkes Nurse
 • Sjuksköterska
 • Medicinsk och klinisk Lab Technician
 • Medical Coder
 • Medical Transcriptionist
 • Apotekstekniker
 • Radiologic logic~~POS=HEADCOMP Technologist
 • veterinärassistent

Industrial jobb

 • Automotive Mechanic
 • Datorstyrda verktygsmaskiner Operator
 • maskinister
 • Telekommunikationsutrustning Installer och reparatörer
 • Verktygs Makers
 • Svetsare och svetsare Montör

andra jobb

 • Datorstöd Specialist
 • Kosmetolog
 • Brandman
 • Tränare och instruktör
 • Frisör
 • Manikyrist
 • Massör
 • Nätverk och datorsystemadministratör
 • pedicurist
 • upphandling Clerk
 • Fastighetsmäklare

Fler utbildningssystem alternativ

Det finns även andra  högt betalda jobb som finns som inte kräver en fyraårig examen . För vissa av dessa karriärmöjligheter, yrkesutbildning eller en tvåårig examen kan kvalificera dig att komma igång.

Lärlings  är en av de bästa alternativen att överväga eftersom de kombinerar utbildning med lön och resulterar i en referens eller intyg efter avslutad.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *