Hur man skriver ett brev för en unadvertised jobb

Posted on

Hur man skriver ett brev för en unadvertised jobb

Inte alla företag annonserar lediga jobb. Vissa företag får massor av sökande utan reklam. Andra företag kanske inte att anställa läge men kommer att överväga ansökningar från kvalificerade kandidater om de räknar med en öppning inom en snar framtid.

Skicka ett CV och personliga brev till en arbetsgivare, även om du inte är säker på om det finns lediga jobb, är ett sätt att få din kandidatur märkt. Det kan också få du avancerar hänsyn till positioner som just har öppnat. Om du har kompetens företaget är i behov av, det kan till och med få dig övervägas för en helt ny position.

När du vet en arbetsgivare har en öppning, tveka inte att gälla.

Tips : Om du har ett företag som du skulle älska att arbeta för, överväga att ta tid att nå ut och ansluta oavsett om organisationen för närvarande att anställa.

Tips för att skriva en brev för en unadvertised jobb

Vad är det bästa sättet att ansöka om unadvertised lediga jobb? Det beror på om du vet att det finns en position finns, men företaget har inte listat det, eller om det finns ett företag som du vill arbeta för och du vet inte om det finns lediga tjänster.

När du vet att det är ett jobb Öppning

Om du vet företaget att anställa, men har inte annonseras positionen, skriva ett traditionellt  brev visat intresse i öppet läge på företaget. Var noga med att specifikt relatera dina kvalifikationer för jobbet.

När du inte vet om företaget anställer

Skriva ett personligt brev till en unadvertised öppning (även känd som en  kall kontakt följebrev eller bokstav ränta) är lite annorlunda än att skriva ett personligt brev för ett jobb som du vet är tillgänglig.

Med denna typ av brev, måste du göra en stark pitch för dig själv och hur du kan hjälpa företaget. Nedan följer några tips om hur man skriver ett personligt brev till en unadvertised öppning.

  • Nämn dina kontakter. Om du känner någon på organisationen, nämner detta i början av följebrevet. Att ha en kontaktperson på företaget är ett bra sätt att få din fot i dörren, även om företaget inte aktivt anställa.
  • Använd papper eller e-post.  Du kan skicka ditt brev via papper eller e-post. Skicka ett gammaldags papper brev fungerar bra för den här typen av brev, eftersom det kan ha en bättre chans att läsa än ett e-postmeddelande, som kan tas bort utan att ens öppnas.
  • Inkludera ett CV.  Oavsett om du skickar ditt personliga brev via papper eller e-post, se till att inkludera en kopia av ditt CV. Se till att du skräddarsy ditt CV till företaget och vilken typ av jobb du söker.

Vad som ska ingå i ditt personliga brev

Nedan finns detaljerad information om vad som ska ingå i ditt personliga brev, tillsammans med länkar till exempel följebrev.

Din kontaktinformation
Namn
Adress
City, State Zip Code
Telefonnummer
E-postadress

Datum

Hälsning
Om du kan hitta en kontaktperson på företaget, rikta ditt brev eller e-postmeddelande till dem. Här är hur man hittar kontakter på företag.

Om du inte kan hitta en kontaktperson, adress ditt brev till “Kära rekryteraren” eller utelämna detta avsnitt och börjar med det första stycket i ditt brev.

Body of brev
Målet med brevet är att få uppmärksamhet som en blivande anställd även om företaget inte anställa omedelbart. Ditt brev bör förklara orsaken till ditt intresse i organisationen, och identifiera dina mest relevanta kunskaper eller erfarenheter och förklara varför du skulle vara en tillgång för företaget.

Första stycket: Första stycket i brevet ska innehålla information om varför du skriver. Om du känner någon på företaget, nämna det nu. Var specifik om varför du är intresserad av detta företag.

Mellersta punkt (s): I nästa avsnitt av ditt följebrev ska beskriva vad du har att erbjuda arbetsgivaren. Återigen, vara specifika för hur man kan hjälpa organisationen.

Sista stycket:  Avsluta din följebrevet med att tacka arbetsgivaren för att pröva dig för sysselsättningen.

Stängning
Bästa hälsningar,  (eller välja en annan stängning av exemplen)

Signatur
handskriven signatur  (för en postade brev)

Skrivit signatur
När du skickar ett e-post brev, se till att inkludera alla dina kontaktuppgifter i din signatur.

Följebrevet Exempel på ett jobb som är inte annonseras

Du kan använda detta prov som en modell för att skriva ett brev.

Ditt namn
Din adress
Stad, delstat postnummer
ditt telefonnummer
Din e-postadress

Datum

Kontakta Namn
Titel
Företag
Adress
City, State Zip Code

Kära Kalle Karlsson. Efternamn,

Som IT professionella med hög nivå erfarenhet inom IT-branschen, lärde jag mig att det bästa sättet att nå framgång var att motivera de resurser jag hade med väldefinierade mål och egenmakt.

En management tro bygger på integritet, kvalitet och service, tillsammans med en positiv attityd, en fallenhet för strategiskt tänkande och planering, och förmågan att snabbt anpassa sig till nya idéer och situationer tillåter mig att uppnå konsekventa och betydande framgångar i flera branscher.

Min personlighetsprofil säger:

  • En säker, driven person som reagerar snabbt på förändringar.
  • En självgående med en stark känsla av brådska som reagerar positivt att utmana och tryck.
  • En snabb elev som är en praktisk och sinnrik problemlösare.
  • En flytande och formulera kommunikatör, flexibel och lyhörd. En självstyrd, målinriktad doer.

Mina tidigare chefernas säger:

“… The Information Technology Analysis kommer att fungera som en riktlinje för att göra positiva bidrag … din ledarstil som ett fotavtryck för yngre medlemmar i vår organisation … ett mycket positivt intryck av bidragen som du har gjort för vår verksamhet och dess tillväxt.” Gregory Hines, VD, Information Data Technology.

“… den viktigaste källan till tillväxt i vår datateknik verksamhet … kunna fokusera laget och hantera produkten till en framgångsrik introduktion … beror till stor del på sin egen personliga engagemang … utmärkt IT projektledning och operativa ledningskompetens.” Pauline Hallenback, CTO på informationssystem.

“… dina styrkor som chef är många och varierande … alla frågor konfronteras i tid … målstyrning kommer som en andra natur för dig …” Jackson Brownell, Director of Operations, Denver Technologies.

ABC Company är ett företag som skulle ge mig möjlighet att sätta mina personlighet, färdigheter och framgångar för att arbeta. Vid ett personligt möte, vill jag diskutera med dig hur jag kommer att bidra till fortsatt tillväxt av ditt företag.

Vänliga hälsningar,

Ditt namn

Korrekturläsa dina dokument

Noggrant korrekturläsa både ditt CV och personliga brev innan du skickar dem.

Hur man skickar din Letter

När du skickar ditt brev via e-post, skriva ditt brev i e-postmeddelandet och bifoga ditt CV till meddelandet. I ämnesraden, sätta ditt namn och anledningen till att skriva (Ditt namn – Introduktion).

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *