Idrottskarriär Förberedelse Startar i skolan

Posted on

Idrottskarriär Förberedelse Startar i skolan

En karriär inom idrotten kan vara ett alternativ för personer med flera olika typer av bakgrunder, även de som inte är idrottare. Oberoende av vägen i en idrottskarriär, stark utbildning och erfarenhet genom praktik och deltidsjobb kommer att bli nödvändigt.

Vissa högskolor och universitet erbjuder sporthanteringsprogram, men dina grundutbildning behöver inte vara så specifika för en idrottskarriär. Idrottslag och ligor behöver affärs- och finans proffs som kan hjälpa hantera verksamheten. Marknadsföring och PR yrkesverksamma är nödvändiga för att skapa intresse och utbildare och sjukgymnaster behövs för att hålla idrottare frisk och i toppskick. Även en juristexamen kan leda till en karriär som agent som representerar idrottare eller som ombud för franchise och ligor.

Vissa yrken innebär att arbeta direkt för idrottslag, medan andra innebär att arbeta för separata verksamheter som också stödjer idrottare eller lag. Till exempel kan en sjukgymnastik klinik specialiserade på att arbeta med idrottsmän och se spelare från professionell, högskola, eller höga skollag i området. Journalister är sannolikt att arbeta för de lokala nyhetsorganisationer som täcker idrottslag.

fritidsaktiviteter

Många studenter är intresserade av idrottskarriärer idrotta på high school och college nivå. Självklart, on-the-erfarenhet från fältet kan vara värdefull förberedelse för framtida tränare, atletisk tränare, atletiska direktörer och andra. Faktum är att lagarbete lärt sig i att idrotta och det engagemang som krävs kan hjälpa en person förväg i många yrken.

Men om du inte är atletiskt benägen, finns det fortfarande gott om möjligheter. Liksom andra avdelningar på campus, har atletiska avdelningen ofta deltidsjobb tillgängliga för studenter. Även om det är bara ett jobb att svara på telefoner, är det fortfarande en möjlighet att få erfarenhet och knyta kontakter inom området där du vill arbeta.

Sportinformationsavdelning behöver vanligtvis studenter för att hjälpa till att spåra statistik och skriva pressmeddelanden. Skoltidn kan behöva en sportreporter. Överväga någon avdelning på campus som interagerar med friidrott, och det sannolikt finns möjligheter tillgängliga.

Om du är fortfarande i high school, be en lärare, tränare eller kurator om möjligheter som finns.

Tips : Extracurricular upplevelser hjälper dig att lära dig mer om dina egna styrkor, gillar och ogillar, och motiv. På många sätt är de kanske lika viktigt som din skolgång.

Praktikplatser och deltidsjobb

Många sport management program hjälper Anslut studenter till goda praktikmöjligheter. Studenter huvudämne i något annat än sport management fortfarande kan hitta sportrelaterade praktik med hjälp av rådgivare eller rådgivare. En skolans idrotts- avdelning eller sport informationsavdelning kan erbjuda praktikplatser för en rad olika positioner. Professionella idrottslag och halvprofessionella sportlag erbjuder även praktikplatser, liksom företag anslutna med sportbranschen.

Till skillnad från praktik kommer jobben inte att få dig college kredit, men de kan förse dig med erfarenhet. Professionella idrottslag behöver ofta deltid eller säsongs hjälp och skolatletiska och sport informationsavdelningar anställa studenter deltid även om praktikplatser är inte tillgängliga.

Tips : Oavsett om de är jobb eller praktikplatser kan möjligheter hittas direkt via arbetsgivare eller via särskilda jobbsökande webbplatser som TeamworkOnline.com.

Deltagande

Även om inte alla sportrelaterade jobb innebär att delta som en idrottsman, är det en bra grund att ha och ett utmärkt sätt att få in en fot i dörren. Ganska mycket alla jobb i samband med coaching eller scouting är endast realistiskt tillgänglig för någon med erfarenhet av att spela sporten. Även arbeten som inte kräver direkt erfarenhet som en idrottsman blir lättare att få om du har den atletiska erfarenhet för att kunna relatera på någon nivå med dem i mitten av ditt valda yrke.

Detta betyder inte att du behöver vara en mycket skicklig eller mycket framgångsrik idrottsman. En benchwarmer med ett rykte om att arbeta hårt i praxis uppvisar ofta typer av egenskaper arbetsgivare inom något yrke kommer värde. Och de rekommendationer som du kan få från en tränare som uppskattar din arbetsmoral trots brist på speltid kan vara det som får dig en fot i dörren för ett jobb eller praktik.

Key Takeaways

Inte bara för idrottare

Många karriärvägar-ekonomi, juridik, marknadsföring, hälsovård och mer stödjande verksamhet i sport.

Deltids jobb

Skolatletisk och sport informationsavdelningar hyra vanliga studenter.

praktikplatser

Professionella idrottslag och ligor erbjuda praktikplatser i en rad olika områden.

 

 

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *