Kako se vrniti na delo po prekinitvi kariere

Posted on

Kako se vrniti na delo po prekinitvi kariere

Ali vaša kariera premoru je bilo načrtovano ali nenačrtovano, se vračajo na trg delovne sile po daljšem obdobju, se mu lahko izziv. Nekateri kadroviki in najem menedžerjev bo razumevanje o letih od zmleti devet do pet, drugi pa se lahko počutijo Strah o vas najem. In s časom stran od delovne sile, svoje sposobnosti-skupaj s svojimi življenjepis in intervju spretnosti -Lahko potrebujejo posodobitev. To je lahko težko, da se počutijo samozavestni in usposobljeni, preveč.

Preobremenjeni? Živčni? Ne bodi: Tukaj je, kako se uspešno iskanje zaposlitve in prehoda nazaj do zaposlitve po dopustu.

Nasveti za Getting Back v delavcih po premoru

Ocenite svojo službo želi & tehnika

Ne samo potopite v iskanju na spletnih straneh delo napotitve . Namesto tega, si vzemite čas, da razmisli, kaj želite: Kakšne vrste delo bo izpolnjevanje in zadoščenje? In, hočeš iti nazaj v vlogo, kot tistega, ki ste ga imeli, preden ste zapustili delovno silo, ali pa želite poskusiti nekaj malo drugačen? Razmislite, kaj bi radi, da bi dobili iz službe, in zakaj (poleg finančnih razlogov) ste zainteresirani za ponovno deluje. Naj bo vaše potrebe v mislih tudi: ali je to plače zahteve, prilagodljive ur, ali karkoli drugega. Naredite seznam “must-bogatimi” za vaš naslednji delo.

Plus, odražajo na vašem premoru ali sobotnem . Ali se boste naučili novih spretnosti, prostovoljca, začetek strani vrveža , ali pa razrede? Tudi če ne bi aktivno deluje, boste morda morali opazne dosežke na navedbe v intervjujih ali dodate na svoj življenjepis.

Ponovno Naučite svoje industrijo in omrežje

Če je že kar nekaj časa, saj ste delali, boste verjetno morali sami refamiliarize s svojo industrijo in zaposlitvene možnosti v njem. Nekatere možne ukrepe, da bi:

  • Raziskave svojo industrijo: Preživite nekaj časa Glassdoor.com , raziskovanje družbe in svojo industrijo. Mogoče bi vas še posebej zanima, če želite izvedeti razpon plač za vloge, ki so zanimivi za vas. Tu je več informacij o tem, kako raziskovalnih podjetij pre-intervjuju .
  • Omrežje : stik z nekdanjimi kolegi, da jim sporočite, ste se vrnili na delovno silo. Ne samo, da lahko dobite potencialnih delovnih mest vodi, vendar so ti stiki lahko tudi možnost, da vas obvestimo o najnovejših industrija obeti-velikimi igralci, novi žargonu, itd Vprašajte svoje povezave za nasvete in nasvete o prihodu nazaj v delovno silo.
  • Udeležiti konference in informativnih razgovorov: Vzpostavitev nekaj priložnostne informativnih razgovorov lahko tudi pomaga čutite up-to-tekočem z vašo industrijo. To bo pripomoglo, da vaše reference sveža na razgovorih za zaposlitev. Konference se lahko tudi vam pomaga priti do hitrosti , pa tudi kot priložnost za razširitev svoje mreže. Tudi sodelovanje v skupini LinkedIn, povezane z vašo industrijo lahko pomaga priti nazaj v utor.

Osvežiti svoje sposobnosti

V času vašega industrijskih raziskav, lahko ugotovimo, da je to povsem nov svet žargonu. Novi programi lahko bistvena. Ali pa morda orodja so enake, vendar je bilo že nekaj časa, odkar ste jih uporabljali. Osvežili svoje sposobnosti, preden greš ven na intervjujih ali pošlje pokrova črke, to vam bo pomagal počutili bolj samozavestni kot kandidata. Tukaj je nekaj idej:

  • Prostovoljno delo: Tudi, če je to povezano z svojem področju, prostovoljstvo redno nivoju ste se navadili, da je strukturirano okolje, ki jih delodajalci radi videli. Bonus če vaš prostovoljstvo gradi ali vzdržuje sposobnosti , da potencialni delodajalci želijo videti v kandidatov.
  • Razredi: Če so novi izdelki ali programi, ki so na voljo, ki jih ne poznajo, da vaš, bi bilo smiselno, da bi razred. To je lahko v osebno seveda, ali online tutorial. Ko ste osvojili novo znanje, jo lahko vključite v razdelku spretnosti na svoj življenjepis .
  • Glasila, podcasti, itd .: Do neke mere, morda ne boste potrebovali nova znanja in spretnosti. Nekatera polja ne hitro spreminjajo. Mogoče je samo, da boste morali, da se spomnite, kako industriji dela, ali to pomeni, thumbing skozi stare učbenike, se udeležujejo konference, ali se začne brati dnevno industrije novice, poslušanje podcastov, se naročite na novice, itd

Practice Search Job spretnosti

Koliko časa je minilo od zadnjega zaprosil za službo? Če je to težko zapomniti, boste verjetno morali posodobiti svoj življenjepis . (In morda vaš LinkedIn profil , preveč!) Ko boste posodobili svoj življenjepis, menijo odločili za funkcionalno različico , namesto kronološki eno -to lahko pomoč de-poudarjajo vrzel v zgodovini zaposlovanja.

Prav tako boste želeli opravljati razgovore preveč, da sredstva pregledu vaše odgovore na najpogostejša vprašanja na razgovoru in sestavljanje intervju obleko . Plus, si oglejte te nasvete za odziv na razgovor o tem, da so ostali brez dela , skupaj s tem, kako razložiti razlike o zaposlitvi na svoj življenjepis .

Pojasnite Your Career Break-Toda Keep It Brief

Če ste imeli dolgo pavzo, boste verjetno morali razpravljati v vašem spremno pismo, kot tudi med pogovori . Ni važno, kaj je tvoj razlog za podaljšano dopusta iz delovne sile, da si razlage kratko. Preprost stavek bo naredil. Poskusi, “sem preživel čas skrbi za bolnega sorodnika,” ali “Pomembno je bilo, da mi je biti doma z mojim otrokom do vrtca,” “sem bil prostovoljstvo na brezdomstvo dobrodelnosti ob knjigovodske razrede,” ali “sem preživel zadnjih nekaj let potuje po vsem svetu, ki delajo na svojih jezikovnih spretnosti.”

Zaradi svoje oddaljenosti, poskusite destilirati do nečesa kratko-in vrnitev pogovor na delo, ki ga je storil, preden vaš čas proč. Vaše delovne izkušnje še vedno velja, čeprav je minilo nekaj časa, odkar ste pridobili te izkušnje.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *