Odstop in Don’ts

Posted on

 Odstop in Don'ts

Kako bi morali odstopiti od svojega dela, ko je čas, da se premaknete na nekaj drugega? Obstajajo nekatere stvari, ki jih ne smete početi, ko vključite v svoj odstop. Obstajajo dobri – in ne tako dobro – načine, da odstopi, vendar je najbolje ohraniti trezno glavo in ne zapišeš svoje mostove.

Pustil službo lahko nestanovitne čas. Na primer, lahko jezen delavec nehal odhodu opombo na mizi oskrbnika rekel on ali ona zapreti in ne bo nazaj. Še en zaposleni lahko dobili jezen, kričati na šefa, in hodi ven. Niti možnost, seveda, je najboljši način, da odstopi, če lahko to pomaga.

Opomba : Leaving na pozitivno in ne negativno, note vam bo dala boljše možnosti za pridobivanje dobre reference o zaposlitvi, če je potrebno kasneje.

Delavec, ki odstopi elegantno, daje dva tedna obvestilo, piše vljudno pismo odstop, in hvala delodajalec za priložnosti, ki so jih imeli v času njihovega mandata v podjetju bo cenjeno, čeprav je on ali ona premika naprej.

Odstop in Don’ts

Hočeš prenehati. Torej, globoko vdihnite in načrtujejo vnaprej. Tukaj je tisto, kar bi morala (in kaj ne sme) narediti, ko je odstopil od svoje delo.

Ali Clean Up računalnik.  Tudi če daš obvestilo, lahko vaš delodajalec odloči, da si je treba storiti zdaj, in boste lahko pokazali vrata. Preden se vključite v svoj odstop, čiščenje računalnika. Izbrisati osebne datoteke in e-poštna sporočila, vendar poskrbite, da boste imeli kontaktne informacije za vse, kar potrebujete, da ostanejo v stiku s ko ste odšli na.

Ne dajo nič v pisni obliki.  Ne glede na to, koliko jih sovraži svoje delo, sovraži svojega šefa, ali sovražiš podjetje, ne rečem. Ever. Tudi če Zapiranje je najboljši kariere potezo ste jih naredili do te točke, da obdržite zase.

To je najbolje, da bodite previdni s svojimi besedami, tako da tukaj je, kaj naj rečem, ko zaprete svoje delo. Oglejte si tudi tisto, kar ne pomeni, ko odstopi. Vaš odstop pismo bo postavljena v datoteki zaposlitvi, in lahko pride nazaj, da vas preganja – celo let po tem, ko je odstopil. To pošteno ni vredno zračenja. Če imate težave pri delu, je bolj primerno, da se z njimi spopasti, preden greš.

Ali mi obvestila kadar je to mogoče.  Razen če je položaj nevzdržen, kar dva tedna obvestilo je običajna praksa, ko je odstopil. Obstaja nekaj razlogov, ko bi lahko zaprete brez predhodnega obvestila, kot če ste bili ogroženi ali spolno nadleguje. Ampak, če ti razlogi ne ustreza trenutni položaj in želite, da zapustijo prej, je primerno, da se vprašam, če lahko greš takoj.

Get Podrobnosti.  Ko obvestite svojega šefa ali oddelek za človeške vire, ki si šolanja se prepričajte, da bi dobili podatke o pokojnine in plače ste upravičeni, da so, ko odideš. Pozanimajte se o nadaljevanju zdravstveno zavarovanje preko COBRA (Zakon Konsolidirani Omnibus Budget Uskladitev) ali prek vladnega zdravstveno zavarovanje Marketplace, zbiranje neuporabljeno oddih in bolniškega dopusta, in vodenje, unovčevanja, ali prevrnitev svoj 401 (k) ali drug pokojninski načrt.

Ne biti negativna. Ko govorimo o svojem odstopu s sodelavci, poskusite poudariti pozitivno in govori o tem, kako je podjetje vam koristi, čeprav je čas, da se premaknete naprej. Nima smisla, da bi bil negativen – odhajaš, in želite pustiti v dobrih odnosih.

Ne hvali svojo novo službo.  Tudi če si dobil najboljšo službo na svetu, ne hvalil o tem. Ali je res vsaka točka za izdelavo vaš kmalu-to-je ex-kolegi počutim slabo, da ste zapustili? Ti bom pogrešal, in imaš veliko dela, da gredo, da to ne pohvali o tem.

Ali Ponudba za pomoč.  Če je to izvedljivo, nudijo pomoč pri prehodu in po njem. Ponudba ne sme biti sprejeta, vendar pa bodo cenili.

Ali Vprašaj za referenco.  Vprašajte svojega šefa in sodelavce, če bi bili pripravljeni, da vam sklic. Če se strinjajo, jih prosite, naj vam napiše LinkedIn priporočilo, prav tako pa so na voljo preko e-pošte ali telefona. Imeli boste sklic kot del vašega profila LinkedIn, ki je super za vaše bodoče iskanja zaposlitve prizadevanj.

Ne pozabite, da se poslovite.  Preden greš, si vzemite čas, da pošljete sporočilo poslovilno do sodelavcev in jim sporočite, da ste se gibljejo na novo mesto, ki se začne z iskanjem zaposlitve, upokojil, ali počne kaj drugega s svojim življenjem. To je primerno, da pošljete sporočilo, e-slovo. Vključi vaše kontaktne podatke, tako da lahko ostanejo v stiku. Tu je več o tem, kako reči zbogom kolegi.

Ali Napišite odstopno pismo.  To je dobra ideja, da napišete uradno odstopno pismo za datoteko o zaposlitvi, tudi če odstopi po e-pošti ali po telefonu. Vam ni treba povedati veliko več, kot ste zapustili, in ko vaš zadnji delovni dan bo. Če niste prepričani, kaj naj rečem, pregled teh odstop pismo vzorce za scenarij skoraj vsak odstop lahko zamislite – od formalne, da iskren, selitve, se vračajo v šolo in druge osebne odstopu situacije.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *