Aktuarske in aktuarstva Zaposlitev

Posted on

Aktuarske in aktuarstva Zaposlitev

Aktuar je visoko usposobljeni statistik z izkušnjami pri vrednotenju različnih vrst tveganj. Približno 60% aktuarji so zaposleni v zavarovalnicah, in igrajo ključno vlogo pri določanju in pogoje zavarovanj, vključno premijskih stopenj. Aktuar ima tudi možnosti za napredovanje v upravljanje pokojninskih skladov, napovedovanje prihodnjih izplačil in ki določajo sedanje prispevke in naložbene politike v luči njih. Poleg tega, aktuarji (bodisi v hiši ali svetovalci) pomoč podjetja v vseh panogah oblikovanje in izvajanje politik in postopkov za zmanjšanje tveganj v različnih vidikih njihovega poslovanja.

izobraževanje

Aktuar se pričakuje, da imajo diplomo vsaj diplomiral. Tam je predpisano naloge v statistiki ali aktuarske vede (veja uporabne statistike), plus poslovanja, financ in ekonomije. Visoka stopnja računalniške pismenosti je vse bolj pomembna, še posebej v zvezi s programskimi paketi pogosto uporabljajo za bazo podatkov in statistične analize. MBA je lahko koristno za izpopolnjevanje, odvisno od podjetja.

certificiranje

Društvo aktuarjev (SOA) potrjuje aktuarjev v življenjska zavarovanja, pokojninskega načrta in investicij. Nezgode aktuarsko društvo (CAS) potrjuje aktuarjev v premoženjskih, nezgodnih in zavarovanje odgovornosti. Dosegla najvišjo raven potrjevanja je dolgotrajen proces, ki zahteva študijskih obveznosti in prenosu devetih ločenih izpitov običajno nad potekom šest do devet let. Tri od prvih štirih izpiti so skupne tako za SOA in CAS skladbe, ki omogoča morebitnemu aktuarja nekaj časa, da se odločijo o svoji specialnosti.

Dolžnosti in odgovornosti

Naloga aktuarja vključuje podrobno analizo podatkov glede tveganja. Prav tako zahteva znanje z naprednimi tehnikami modeliranja za napovedovanje prihodnjih verjetnosti različnih izidov, kot so izgube ali terjatev in njihovih pričakovanih veličin. Medtem ko so tehnično znanje in kvantitativne veščine treba, napredovanje je odvisno v veliki meri od sposobnosti za učinkovito komunikacijo z menedžerji, ki nimajo to ozadje.

Ne mešaj z aktuarja z zavarovalnico underwriter, ki ocenjuje vloge za zavarovanje, in sprejema odločitve o tem, ali naj sprejme ali jih zavrne. Aktuarskega dela na bolj makro ravni, ki določa parametre na visoki ravni, ki vodijo zavarovanje zavarovatelje.

tipična Urnik

Značilni aktuar deluje blizu standardni 40 urni delovni teden, običajno od lokacije fiksnega pisarni. Svetovalno aktuar kaže, da imajo pomembno potovanje, in tako lahko delo precej dlje.

Kaj je za Like

Aktuar je zelo spoštovan strokovnjak, ki je pomemben influencer politike družbe, če ni končna odločitev za kavo. To je dobro nadomestilo-Polje, ki ima ključno, viden učinek.

Kaj je ne bi radi

Za tiste, ki imajo ambicije za dvig splošnega managementa, lahko možnosti omejena v nekaterih podjetjih, ki bi lahko ogledajo tudi aktuarja kot ozek specialist. Prav tako, odvisno od družbe in položaj, delo aktuar lahko postane nekoliko ponavljajoče in premalo sorte.

plača Območje

Na Bureau of Labor Statistics, mediana letno nadomestilo je 93.680 $, od maja 2012, z 90% zaslužka med $ 55.780 in $ 175.330.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *