Kako izbrati najboljši Resume Format

Posted on

 Kako izbrati najboljši Resume Format


Vi ste naredili v vaših raziskavah in izbrali najboljše vrste življenjepis za odpiranje novih delovnih mest in vaše izkušnje, sposobnosti in dosežke. Ampak to je samo prvi korak pri ustvarjanju strokovni življenjepis, ki bo dobil pozornost najem manager je.

Nasveti za Izbira Best slog za vaš Resume

Da bi si povzročil življenjepis nad konkurenco, imate več možnosti, da bi. Na primer, kaj je najbolje pisave uporabiti v svoj življenjepis? Kako velika (ali majhna) mora vaše pisave biti? Morate uporabiti krepko in ležeče, da pobota svoje subheads, naslove delovnih mest, in druge značilnosti? Je ustvarjalno spet dobra ideja – in če je tako, kako ustvarjalni naj bi dobil?

Know Your občinstvo

Pri pisanju življenjepisa, prva stvar, da v mislih je vaše občinstvo. Če ste oddajo prijave na spletu, to pomeni ustvarjanje življenjepis, ki je enostaven za branje tako za najem menedžerjev in sistemov kandidatk za sledenje (ATS).

Na splošno velja, da je to slaba ideja, da se preveč fancy. Nestandardne pisave, prekomerno oblikovanje in druge okrasne elemente, ne bo uspelo z ATS, in lahko povzroči pokvarjenih ali neberljiv CV z vidika kadrovske osebo na drugem koncu.

Nadalje, to je dobra ideja, da poznajo kulturo organizacije, ki jo Dvorjenje. Tradicionalne industrije, kot so finance, bo verjetno jezijo na ustvarjalno življenjepis, medtem ko bi se oglaševanje ali oblikovanje podjetja posneli s svojim estetskem smislu. (Spet: to je le vredno tvegati, če ste izroči svoj življenjepis osebno ali neposredno stika e-poštni Karkoli, ki gre skozi spletni postopek prijave je treba, kot je standardiziran, kot je mogoče..)

Keep It Simple

Obstaja nekaj razlogov, zakaj je pomembno, da oblikovanje na svoj življenjepis preprosta. Najprej še enkrat, veliko nadaljuje najprej preberejo prosilk sistemi za sledenje, ne ljudje. Ti sistemi delujejo najbolje, ko bere preprosto besedilo namesto modno oblikovanje. Če sistem za sledenje stranka ne more prebrati svoj življenjepis, morda najem manager samo vrgel ven.
Prav tako je pomembno za najem manager, da bi lahko brez težav prebrati svoj življenjepis. Osnovni, berljive pisave, kot so Arial, Verdana, Calibri in Times New Roman vam bodo zagotovili svoj življenjepis bo prebral.

Ko izberete pisavo za svoj življenjepis, je treba velikost črk biti med 10 in 12 let, ki omogočajo berljivost. To lahko občutite skušnjava, da bi pisava na svoj življenjepis je zelo majhna, tako da se lahko vključi več informacij o posameznem delovnem mestu, in še vedno imajo svoj življenjepis prileganje na eni strani. Vendar upreti temu pozivam – drobna pisava je težko brati, kar bo na koncu poraz namen svoj življenjepis je.

Vaš življenjepis mora biti natisnjene tudi v črno-beli tehniki, ne barve. Druge barve so običajno moteča za najem manager.

Imate nekaj prožnosti v svoje glave razdelkov. Lahko bi te malo večje in / ali krepko.

Moral bi tudi vaše ime (na vrhu svoj življenjepis) znašala. Lahko naredite vaše ime nekoliko večji, in morda krepko, podčrtano, ali ležeče.

Bodite dosledni

Ali biti dosledni v svojem oblikovanje. Na primer, če ste krepko naslov en odsek, krepko jih vse. Če poudarjajo ime podjetja, se prepričajte, ostali so podčrtane, kot tudi.

Prav tako ne prekomerno kapitalizacije, krepko, ležeče, poudarja, ali drugih s poudarkom funkcije. Še enkrat, osnovni deluje najbolje.

Kdaj se ustvarjalno

Značilno je, da bi morali uporabiti berljiv, pisave tiskanja, kot je Times New Roman, Arial ali Calibri. Vendar, če se prijavljate na položaj v grafično oblikovanje ali oglaševanje (kjer bi postavitev življenjepis in oblikovanje biti del vaše ocene), lahko delodajalci so odprti za alternativne pisave, barve in celo netradicionalnih nadaljuje.

Vendar, ne glede na to, kaj se prepričajte, da pisava izberete je berljiva za najem manager. In mislim zelo skrbno pred uporabo alternativnega pisavo. Prepričajte se, da se ne bo bolelo vaše možnosti za pridobivanje delo. Če poznate koga, ki dela v podjetju, menijo, da jim prosi svoje misli pred oddajo netradicionalnih življenjepis, ali življenjepis z ustvarjalno pisavo ali barvo.

Kako izbrati pisavo

Preberite spodaj za dva načina, da izberete pisavo in velikost pisave za svoj življenjepis.

Možnost 1:

  • Izberite pisavo in velikost na seznamu na vrhu dokumenta, preden začnete pisati življenjepis.

Možnost 2:

  • Vnesite svoj življenjepis.
  • Označite življenjepis.
  • Ali izberite pisavo iz pop-up oknu (desni klik in nato izberite “Pisava”) ali izberite pisavo na seznamu na vrhu dokumenta.
  • Izberite velikost pisave, ki jo želite uporabiti na enak način.

Potrjevanje svoje pisave Choice

Ko ste izbrali pisavo in velikost, da je vedno pametno, da natisnete in poglej kopijo svoj življenjepis. Kot ste prebrali, se vprašajte: Ali je to spet enostavno skeniranje skozi? Če imate squint, da se glasi, ali ugotovili, da se zdi, da pisava utesnjen, izberite drugo pisavo ali izberite večjo velikost za vaše pisave.

Če stran izgleda zelo zaseden in zmedeno – na primer, če je preveč besed krepko, ležeče, in poudaril – da stil svoj življenjepis enostavnejša.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *