Kako Mehke veščine Pomoč Boost Vaša kariera

Posted on

Kako Mehke veščine Pomoč Boost Vaša kariera

Večina poklici zahtevajo, da tisti, ki delajo v njem imajo določene sposobnosti, ki jim omogočajo, da opravijo svoje delo. Na primer, fotografi razumeti, kako različni nastavitve fotoaparata in svetila vpliva na slike, ki jih sprejmejo, morajo učitelji lahko uporabljali določene tehnike za poučevanje matematike in branja, in računalniški programerji morali vedeti, kako uporabljati programskih jezikov. Te sposobnosti so znane kot trde ali tehničnih veščin in jih naučiti eno navadno vpiše v neke vrste izobraževalnega programa v primeru, da prejme razredu pouk in pogosto praktično usposabljanje kot dobro.

Če želite delati v vsakem poklicu morate tudi, kaj je navedeno kot mehkih veščin.

Kaj so Mehke veščine?

Mehke veščine so osebne karakteristike ali lastnosti vsakega od nas ima. Predstavljajo, ki smo jih na splošno zajema naša stališča, navade in kako interakcijo z drugimi ljudmi. So veliko manj oprijemljivi, kot trdi ali tehničnih znanj, in za razliko od njih, ki jih ne učijo spretnosti z vpisom v program usposabljanja. Lahko pa jih pridobijo preko izobraževalnih, delovnih in življenjskih izkušenj, vendar pa bo usklajena prizadevanja z vaše strani. Recimo, na primer, ste grozno pri upravljanju svojega časa, vendar pa se znajdete, vpisanih v razredu, ki zahteva, da izpolni številne projekte.

Če želite delati dobro, boste morali izboljšati svoje spretnosti upravljanja časa, da bi zadovoljili svoje roke. Lahko se naučijo, kako bolje upravljati svoj čas, ki ga išče nasvet od fakultete in sošolcev ali branje koristne članke. Tu so nekatere vrste mehkih veščin.

 • Govorna komunikacija: Ljudje z dobrimi verbalne komunikacijske veščine imajo možnost, da dobijo informacije drugim z govorjenjem.
 • Medosebne spretnosti: ob dobre medosebne pomeni, da ena ni le sposobnost komuniciranja z drugimi, ampak je pripravljen poslušati ljudi, ne da bi jih sodeč, izmenjavo idej in igrišča v trenutku, ko sodelavci potrebujejo pomoč.
 • Pisanje : Dobre sposobnosti pisanja vam omogočajo, da se nanašajo informacije, s pomočjo pisane besede.
 • Reševanje problemov in kritično mišljenje: Reševanje problemov je sposobnost, da prepoznajo probleme, nato pa prišli do možnih rešitev. Sposobnosti kritičnega mišljenja vam omogočajo, da ocenijo vsako možno rešitev, s pomočjo logiko in sklepanje, da se ugotovi, katera je najbolj verjetno, da bo uspešna.
 • Aktivno poslušanje: Dobro poslušalci potruditi, da bi razumeli, kaj pravijo drugi, prekinjajo le, če je to primerno, da postavljajo vprašanja, ki bodo pomagali razjasniti informacije v skupni rabi.
 • Aktivno učenje: Aktivni udeleženci so pripravljeni in sposobni pridobiti znanje in ga uporabljajo za svoja delovna mesta.
 • Organizacijska: Tisti, ki imajo močne organizacijske sposobnosti vedo, kako bi sistematični pristop k vsaki nalogi.
 • Time Management: Tisti, ki so dobri pri upravljanju svojega časa, vedo, kako načrtovati svoje naloge za dokončanje projektov v skladu z roki. So dobri prednostnih nalog svoje delo.
 • Ekipa igralcev: Tisti, ki so igralci ekipe so zadruge in so lahko voditelji ali udeleženci, ki so nujni zaradi razmer na roki. So pripravljeni deliti odgovornost z drugimi člani skupine, ali to pomeni, da ob zasluge za uspehe in odgovornost za napake.
 • Strokovnost: Ta značilnost je težko opredeliti, vendar je zelo jasno, ko se nekdo manjka. To je verjetno ena lastnost, da vsak delodajalec želi, ne glede na to, kaj počnete in kje delaš. Strokovnost vključuje veliko stvari, med drugim kaže na čas, vljudnosti, pri čemer je na splošno prijetno in koristno, primerno oblačenje in prevzemanje odgovornosti za svoja dejanja.
 • Bralno razumevanje: Posamezniki z močno bralnih sposobnosti razumevanja imeli malo težav z razumevanjem vsebine pisnih materialov.
 • Fleksibilnost in prilagodljivost: Ljudje, ki so fleksibilni in prilagodljivi odzivajo tudi na spremembe v njihovih delovnih mest in delovnih okoljih. Imajo pozitiven lahko, storiti odnos o ničemer, da dobi vrže svojo pot.

Zakaj potrebujem mehkih veščin?

Vsak posamezni poklic, si lahko zamislite zahtev, ki jih imajo določene lastnosti znakov, ali ste zdravnik, ki mora biti odličen komunikator za posredovanje informacij na svojih pacientov, hišnika, ki mora imeti dobre medosebne odnose, tako da lahko dobite skupaj s svojimi sodelavci ali igralec, ki mora biti vztrajen, kljub sooča zavrnitev znova in znova. Pomembna stvar je tudi omeniti, da so mehke veščine prenosljive med različnimi poklici. Čeprav boste morda morali iti nazaj v šolo, da se naučijo novih tehničnih znanj, če spremenite kariero, lahko vedno vzamete spretnosti z vami, saj se vrednotijo ​​na različnih področjih.

Poleg tega, da to, kar zahteva svoj poklic, delodajalci pričakujejo tudi, da imajo določene lastnosti znakov. Samo poglej na vsakem objave delovnih mest in boste videli perilo seznam kvalifikacij, ki vključuje ne samo tehnične spretnosti, ki jih potrebujejo za svoje delo, temveč lastnosti kot “odlične komunikacijske sposobnosti,” “močna organizacijska spretnost,” “team player” in ” močan poslušanje sposobnost “ni na seznamu, kot tudi. Tudi če imate tehnične sposobnosti, ki so potrebne za zaposlitev, če ne more dokazati, da imate z navedenimi lastnosti verjetno ne boste dobili delo.

Poskrbite, da svoj življenjepis izpiše dosežkov, ki kažejo želene spretnosti in da najti tudi načine za njihovo razpravo v času vašega razgovor.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *