Vse, kar morate vedeti, da odstopi s svojo službo

Posted on

Kako zapustiti svoje delo - Vse, kar morate vedeti, da odstopi s svojo službo
Zapiranje ni vedno lahko, tudi če sovražiš svoje delo ali šef ali pa ne more čakati, da začnete nov položaj. Tudi če ste na tem, da se je sprožil, je lahko težko taktno odstopi. Če razmišljate o odhodu svoje delo, tukaj je nekaj pomembnih točk, da razmišljajo skozi, preden zavijete v odstopu.

Najprej se prepričajte, da si res želite končati. Obstaja nekaj opozorilnih znakov, da je čas, da gredo, vključno z zmanjšano produktivnost, fizične pritožb in iskanju pogovor doma zaradi vprašanj, povezanih z delom prevladujejo. (Ne pozabite, da boste morda želeli, da teh vprašanj, da si ob naslednjem razgovoru najem manager ni treba vedeti, koliko ti sovražiš svojo staro službo -.., Kako navdušen ste o novem delovnem mestu pred vami)

Tudi če imate vse razloge, na svetu, da odstopi, da ne bi bilo dobro, da zaprete svoje delo takoj. Prepričajte se, da ste odhodom iz pravih razlogov, ne pa opustili, ker imate slab teden, in zdi se, kot da ne bo bolje kadarkoli prej.

Ko ste prepričani, da želite končati, ročaj svoj odstop skrbno, kot bi ročaj koli drugo poslovno prizadevanja. To je vedno pametno, da ne gorijo mostov. Nikoli ne veš, kdaj boste potrebovali svoje pretekle delodajalce za referenco.

Preglejte odstopu in slabosti

Preden se odloči, da zaprete, se popolnoma prepričani, da je to prava odločitev. Saj ne vem, kako dolgo bo trajalo, za delodajalca, da se premaknete naprej in izpolnite svoj položaj, če si premislite.

Če ste še vedno na ograjo o naslednji položaj, ki ga namerava sprejeti, vprašajte, če lahko preživite dan v pisarni, “senčenje” osebje. To lahko okrepi svojo odločitev, da prevzame položaj ali pomoč se odločite, da ne želite, da nove zaposlitve po vseh.

Pretehtati možnosti

Ali imate še kakšno ponudbo za delo? Če je tako, pretehtati prednosti in slabosti novega položaja v primerjavi z vašega trenutnega položaja. Razmislite delovno okolje, fleksibilnost, plačo in ugodnosti, poleg odgovornosti delovnih mest. Kako o možnostih za napredovanje? Če je novo delovno mesto pride ven naprej v vseh pogledih in se počutite prepričani, da je to prava sprememba, da bi, ne oklevajte.

Opozorilo : Če nimate še položaj poravnan, upoštevati osnove pred odnehala. To bo trajalo približno tri do šest mesecev, včasih tudi dlje, da bi našli novo zaposlitev. Razen če nehal za dobre stvari, ki jih morda ne bodo upravičeni do nadomestila za brezposelnost.

Ali imate dovolj prihrankov ali druge prihodke za upravljanje finančno? Tudi če je vaše stanje na področju zaposlovanja ni najboljša, boste morda želeli razmisliti visi na delovnem mestu imate, kot tudi vaše plače, in začnete iskanje zaposlitve, preden odstopi. To je star pregovor, da “je lažje najti službo, če imaš službo” ne drži.

Ustrezno obvestiti

Če imate sklenjeno pogodbo o zaposlitvi, ki določa, koliko obvestilo morate dati, ga bo upoštevala. V nasprotnem primeru, je primerno, da ponudijo dve obvestilo tednov.

Vendar pa je v nekaterih primerih morda menite, da ne morete, da ostanejo še nekaj tednov. Ko se to zgodi, je pomembno, da se opravi profesionalno v vseh drug način – poslali uradno pismo odstopno, nudijo pomoč za najboljše svoje sposobnosti, in da se stvari pozitivno, dokler ne greš.

Ti ni zadolžen za daljše bivanje

Če vaš delodajalec prosi, da ostanejo dlje kot dva tedna (ali časovno obdobje, v svoji pogodbi), ki jih ni dolžan, da ostanejo. Vaš novi delodajalec bo pričakoval, da začnete kot je bilo načrtovano, in pravočasno. Kaj bi lahko storili, je ponudila pomoč pri prejšnji delodajalec, če je to potrebno, po nekaj urah, po elektronski pošti ali po telefonu.

Kako Quit elegantno

Formalni način, da odstopi, je, da napišete pismo odstopno in obvestite svojega nadzornika v osebe, ki si šolanja. Vendar, glede na okoliščine, boste morda morali zapreti preko telefona ali zapreti preko e-pošte.

Napišite odstopu pismo

Ne glede na to, kako odstopiti, napisati pismo odstopno. Pismo odstop lahko pomaga ohranjati pozitiven odnos s svojim starim delodajalcem, hkrati pa utira pot za vas, da se premaknete naprej. Nikoli ne veš, kdaj boste potrebovali, da se stara delodajalca, da vam sklicujejo, zato je smiselno, da se čas za pisanje polirani in strokovno pismo odstopno.

Kaj reči na svojo Boss

Ne govori veliko več, kot ste zapušča. Poudarite pozitivna in govori o tem, kako je podjetje vam koristi, ampak tudi omeniti, da je čas, da se premaknete naprej. Ponudba za pomoč pri prehodu in pozneje.

Ne biti negativna. Ni point – greš in želite pustiti v dobrih odnosih. Ne glede na to, zakaj si nehal svoje delo, se prepričajte, da reči prave stvari v svojem odstopu pismu: ponuja kratko razlago, zakaj ste zapustili, se jim zahvalil za priložnost, in jim sporočite, kdaj bo zadnji dan je. Prav vse od sebe, da se ne dajo nogo v usta. Bodite pripravljeni, kot tudi, da ravnanje izstopno intervju.

Vprašajte za Reference

Preden greš, prosi za dopisu z dne priporočila svojim vodjem. S časom in ljudje naprej, to je enostavno zmanjkalo prejšnjih delodajalcev. S pismom v roki ali LinkedIn priporočila na spletu, boste imeli dokumentacijo poverilnic deliti s potencialnimi delodajalci.

Ne pozabite na Podrobnosti

Pozanimajte se o pokojnine in plače ste upravičeni do ob odhodu. Pozanimajte se o zbiranju neuporabljeno oddih in bolniškega dopusta, in vodenje, unovčevanja, ali prevrnitev svoj 401 (k) ali drugega pokojninskega načrta.

Opomba: Morda boste morali sodelovati v izstopni intervjuju pred odhodom. Oglejte si vzorec vprašanja izhod intervju, da bi dobili idejo o tem, kaj boste morali med izhodnim intervjujem. Preden se vključite v svoj odstop, si ti odstop Zapovedi in prepovedi ter odstopi kot elegantno, kot je mogoče.

Nazaj Podjetje Nepremičnine

Vrni se vsako premoženje podjetja, ki jih imate – vključno s ključi, dokumenti, računalniki, telefoni, in karkoli drugega, ki ne pripada vam. Družba ne želi, da chase, da ga dobil nazaj, in ne želite, da ni odgovorna, če to ni vrnil pravočasno.

Spodnja črta

Bodite prepričani, da res želite končati: Ne puščajte po en slab dan ali teden, in poskrbite, da line up drugo službo ali varno prihranke.

Daj ustrezno obvestilo: Če nimate pogodbe o zaposlitvi, ki pravi drugače, dva tedna obvestilo je standard.

Bodite Professional: Napišite pismo odstopno in pustite na najboljših možnih pogojih.

Ne Zagotovite preveč informacij: Saj ni treba zagotoviti veliko podrobnosti o tem, zakaj ste odstopu.

Zvezal malenkosti: Vprašajte za referenco, ugotovite, kakšne so prednosti in pridobil čas, in se vrniti nobenega premoženja podjetja.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *