Kakšna je razlika med življenjepis in spremno pismo?

Posted on

 Kakšna je razlika med življenjepis in spremno pismo?


Kakšna je razlika med življenjepis in spremnega pisma? Oba spremno pismo in življenjepis delijo skupen namen, ki dokazuje, da imate prave spretnosti excel na delovnem mestu, za katero se prijavljate.

Vendar pa obstajajo jasne razlike med strukturo in namen obeh dokumentov. Iskalci zaposlitve bi bilo videti njihovo spremno pismo in nadaljuje kot dopolnilni, ampak edinstven par dokumentov. To pomeni, da bi bilo vaše spremno pismo biti več kot le alinejah izpljune iz življenjepis.

Mnogi delodajalci zahtevajo, da je življenjepis predložen s prošnjo za delo.

Spremno pismo ne sme zahtevati. Ampak, vključno z eno, ko pride na delovno mesto lahko pomaga vaše možnosti za pridobivanje izbran za intervju.

Razlika med življenjepis in spremno pismo

Si lahko zamislite svoj življenjepis kot splošni povzetek vaše delovne izkušnje in vaše spremno pismo kot povzetek vaše delovne izkušnje, ki se nanaša na delo pri roki.

Prošnje je je dokument, ki itemizes zgodovino zaposlovanja. To povzema delovnih mest, ki ste jih hranijo, izobraževanju, ki ste jih dosegli, spričevalih, spretnosti in drugi merljivi informacije o vaši ozadje in delovne izkušnje.

Najpogostejši spet format je seznam z vaše kontaktne podatke, na izkušnje oddelku, ki vključuje nazive delovnih mest, opise položaj, datum zaposlitve, oddelka za izobraževanje in druge pomembne informacije.

Značilno je, da je življenjepis napisan v tretji osebi in uporablja kot nekaj besed, kot je mogoče povzeti izkušnje. Torej, namesto pisanja “sem nadzoroval veliko kupno ekipo na XYZ podjetja” življenjepis bi imela alineja, ki pravi, “Nadzorovan 19-člansko nakup ekipo.”

Če je le mogoče, boste želeli uporabiti številke na svoj življenjepis, kot je število ljudi, ki jih nadzoruje, odstotka prodaja povečala, število strank pomagal, itd

Spremno pismo je napisano, da označite kvalifikacije, ki jih imate na delovnem mestu, za katero se prijavljate. To se uporablja za zagotavljanje delodajalcu dodatne informacije o tem, zakaj ste primeren kandidat za delo. Glavna funkcija vaše spremno pismo je, da pokažejo, kako vam vaša kvalifikacija naredi tekmo za delo.

Spremno pismo je napisano v obliki črke vključno s pozdravom, več točk, in zapiranje. Za razliko od življenjepis, morate uporabiti prvi osebi, da napišete svoje spremno pismo. (To je dejal, se izogibajte uporabi “I” preveč.)

Kaj Nadaljuj vključuje

Vaš življenjepis mora zagotoviti delodajalcem s podrobnim seznamom vaših delovnih izkušenj in izobraževanja. Spretnosti in dosežki, povezane z vsako delovno mesto, ki ste jih potekala treba opisati dovolj podrobno pokazati delodajalcem, kako ste dodano vrednost v teh posebnih vlogah.

Pogosto se nadaljuje zagotoviti informacije v označene sezname; To pomaga, da je jedrnat dokument in omogoča nabornikov za skeniranje skozi to hitro.

Kaj spremno pismo vključuje

Spremno pismo je kratek tri ali štiri odstavek dokument. Treba je napisana ob predpostavki, da bodo delodajalci posvetuje svoj življenjepis, da se ujema z izjavo storiš v pismu o svojih kvalifikacij.

Spremno pismo bo pomagalo delodajalcem razložiti ozadje, kot je prikazan na življenjepis in bo pomagal dokazati, kako vaše dosedanje izkušnje ti izpolnjujejo pogoje za zaposlitev.

Ko pišete spremno pismo za delo, najprej pregleda zahtevam delovnega mesta, ki so opisane v objavo dela. Uporabite svojo spremno pismo, da pojasni, kako se izpolnjuje ta merila.

Uporabite spremno pismo, da prenašajo subjektivne informacije

Prošnje je navaja dejstva – kdo, kaj, kdaj in kako. Nasprotno pa spremno pismo daje priložnost, da pojasni, zakaj ste usposobljeni za delo. Ta dokument dodaja malo barve in osebnosti, in je namenjen prepričati delodajalce, da ste dobra izbira za položaj pri roki.

Spremno pismo je boljše vozilo, kot življenjepis, da gre bolj subjektivno informacije, kot so na podlagi svojega deleža v položaju, kako vaše vrednote motivirajo, da nadaljuje delo, ali zakaj je kultura a pritožb podjetje za vas.

Vaši zajema črke vam bo pomagal prodati svoje kvalifikacije za bodoči delodajalci, medtem ko svoj življenjepis zagotavlja podatke za varnostno kopiranje podatkov, vključenih v svojih pismih.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *