Kako narediti poklicna izbira, ko ste Neodločen

Posted on

Kako narediti poklicna izbira, ko ste Neodločen

Z več tisoč možnosti, kako boste odločijo za poklic  , ki je pravi za vas? Če nimate nobenega pojma, kaj želite narediti, lahko nalogo zdijo nepremostljive. Na srečo, to ni. Sledite organiziran proces in boste povečali svoje možnosti, da odločitev dobra.

Ocenite sami

Preden boste lahko izbrali pravo pot, se morate naučiti o sebi. Vaše vrednote, interese, mehke veščine in zmožnosti, v kombinaciji s vaš tip osebnosti, da nekatere poklice primerna za vas in druge, povsem neprimerno.

Uporaba orodja za samoocenjevanje in  poklicne teste  za zbiranje informacij o vaših lastnosti in posledično ustvarjajo seznam poklicev, ki so dobro prilegajo, ki temelji na njih. Nekateri ljudje se odločijo za delo s  poklicnim svetovalcem  ali drugih strokovnjakov poklicnega razvoja, ki jim lahko pomagajo krmariti ta proces.

Naredite seznam poklicev za raziskovanje

Verjetno imate več seznamov poklicev pred vami v tej točki nihče ga ustvarja vsak od orodij za samoocenjevanje jih uporabljajo. Če želite, da sami organizirali, jih združiti v en glavni seznam.

Prvič, poglej za kariero, ki se pojavljajo na več seznamih in jih kopirajo na prazno stran. Naslov je “Poklici za raziskovanje.” Vaši samoocene  je navedeno, da so primerna za vas, ki temelji na več svojih lastnosti, tako da si vsekakor vredno raziskati.

Nato najti nobene poklicev na seznamih, ki so všeč tebi. Ti lahko kariere veš malo o in radi še naprej raziskovali. Prav tako vključuje poklice, o katerih ne veste veliko. Morda se naučijo nekaj nepričakovanega.

Raziščite poklici na svoj seznam

Na tej točki, boste navdušeni boste uspeli zožiti seznam navzdol, da le 10 do 20 možnosti. Sedaj lahko dobite nekaj osnovnih informacij o vsaki izmed poklicev na seznamu.

Poišči opisov delovnih mest in izobraževanja, usposabljanja in zahteve za izdajo dovoljenj v objavljenih virov. Več o možnostih napredovanja. Uporabite vladno proizvaja informacij o trgu dela  , da bi dobili podatke o plačah in delovnih napovedi.

Ustvarjanje “Short List”

Zdaj imate več informacij, začeli zožiti seznam še dlje. Na podlagi tega, kaj ste se naučili iz raziskave doslej, začeli odpravo kariere ne želite nadaljevati naprej. Moral bi na koncu z dvema do pet poklicev na vaš “ožji izbor”.

Če so vaši razlogi za iskanje kariero nesprejemljivo ni mogoče pogajati, ga prečkamo off svoj seznam. Odstranite vse, kar je z nalogami, ki ne pritožba na vas. Odpraviti kariero, ki imajo šibke obete za zaposlitev . Znebite nobene druge poklicne dejavnosti, če se ne morejo ali nočejo izpolniti izobraževalne ali druge zahteve, ali če vam primanjkuje nekaj mehkih veščin, potrebnih za uspeh v njem.

Vodenje Informativna Intervjuji

Če imate le nekaj poklicev levo na seznamu, začeti početje raziskave bolj poglobljeno. Poskrbi, da se srečujejo z ljudmi, ki delajo v poklicih, ki vas zanimajo. Zagotovijo lahko iz prve roke znanje o karieri v vaši ožji izbor. Dostop do omrežja, vključno z LinkedIn, da bi našli ljudi, s katerimi bi bile te informativne razgovore.

Make Your poklicna izbira

Nazadnje, ko delaš vse svoje raziskave, ste verjetno pripravljeni, da bi vaši izbiri. Izberite poklic, ki mislite, da vam bo prinesla največ zadovoljstva na podlagi vseh informacij, ki ste jih zbrali. Zavedam se, da ste lahko storite puloverji, če si premislite o vaši izbiri na kateri koli točki v svojem življenju. Mnogi ljudje spremenijo svoje kariere vsaj nekajkrat.

Prepoznajte svoje cilje

Ko se boste odločili, prepoznati svoje dolgoročnih in kratkoročnih ciljev . To pomaga začrtati pot proti sčasoma pristanka dela na izbranem področju. Dolgoročni cilji običajno traja približno tri do pet let, da bi dosegli, pa lahko običajno izpolnijo kratkoročni cilj v šestih mesecev do treh let.

Naj raziskave si glede zahtevane izobrazbe in usposabljanja vaš vodič. Če nimate vseh podrobnosti, narediti nekaj več raziskav. Ko imate vse informacije, ki jih potrebujete, določiti svoje cilje. Primer dolgoročnega cilja bi izpolni svoje izobraževanje in usposabljanje. Kratkoročni cilji vključujejo uporabljajo za kolidž, vajeništvo, druge programe usposabljanja in pripravništva.

Napišite akcijski načrt kariere

Put skupaj  kariere akcijski načrt pisni dokument, ki opredeljuje vse korake, ki jih bodo morali sprejeti, da bi dosegli svoje cilje. Misli, da je časovni načrt, ki vas bo popeljal od točke A do B, nato pa, da napišete C in D. navzdol vse vaše kratkoročne in dolgoročne cilje in korake, ki jih bodo morali sprejeti, da bi dosegli vsak enega. Vključuje vse pričakovane ovire, ki bi lahko dobili v načinu za dosego svojih ciljev-in načine, kako jih lahko premagajo.

To lahko zveni kot veliko dela, in to je. Ampak to je veliko lažje oblikovati poklicne poti, ko veš, kaj hočeš. Ob tem korakom zgodaj vam bo prihranilo veliko borbe in negotovosti na dolgi rok.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *