Kako se spoprijeti z zavračanjem zaposlitve in naprej

Posted on

 Kako ravnati z Job Zavrnitev in Move On

Nihče ne mara, da je treba zavrniti zaposlitev. Ali ste imeli svoje srce nastavljena na pridobivanje najel, ali pa sploh niso prepričani, da je želel na koncert, še vedno piki, da ugotovite, da ste bili obrnil navzdol.

To je lahko še posebej težko obvladovati zavrnitve pri iskanju zaposlitve, ko se to zgodi, znova in znova – ampak to ni nič nenavadnega izkušnja za iskalce zaposlitve. Ne pozabite, da so v mnogih primerih morda stotine prosilcev za enotno odpiranje delovnih mest. Tudi če ste zelo kvalificiran, da stoji na razlog, da boste zavrnili bolj pogosto, kot boste dobili službo.

Nasvet: Proces iskanja odlično delo za vas je veliko, kot datiranje: kot pravi pregovor, morate poljubiti veliko žab, preden boste našli vaš princ ali princesa.

Za uspeh v vaši dolgoročni cilj ugotovitvi, da je sanjsko priložnost in pridobivanje najel, morate naučiti obvladovati se obrnil navzdol. V nasprotnem primeru, to je enostavno pustiti trenutni zaostanek spremenila v velike kariere zapora.

Kako premakniti na Po Job Zavrnitev

Gremo naprej po niso dobili ponudbo za delo , se lahko razdelijo na tri dele:

  • Kako nad zavrnitvijo
  • Analiziranje svojo kandidaturo
  • Napredek pri iskanju zaposlitve

Preboleti zavrnitev

Prvi korak pri pridobivanju po zavrnitvi s strani potencialnega delodajalca ima za posledico delitev frustracije, razočaranje in jezo, ki spremlja vsako izgubo. Pogovor za prijatelja ali družinskega člana in delite svoje občutke v zaupnem okolju.

Nasvet: Prezračevanje je lahko zelo uporabno orodje za izpustiti negativnega in premika naprej.

Samo se prepričajte, da ste izbrali svoje podpornike dobro. Idealna oseba za delnico je nekdo, ki ne bo postal prihodnji šef ali sodelavec. Čeprav so vaši občutki razumljivo, da ne želite, da bi slab vtis na nekoga, ki bi lahko kasneje ocenili svojo kandidaturo za drugo delovno mesto. Družinski člani so izbira dobra, kot tudi stari prijatelji, ki ste bili z vami s pomočjo dobrih in slabih časih.

In karkoli narediš, upreti pozivam, da povedati nič negativnega na najem manager. Nikoli ne veš, ali si morda želeli uporabiti za organizacijo še v prihodnje. Včasih je težko natančno vedeti, zakaj je bil kandidat zavrnjen, in to bi lahko bil, da ste bili preveč kvalificirani. Če je temu tako, lahko delodajalec prišel nazaj kasneje z boljšo ponudbe za zaposlitev.

Še enkrat, to je treba priznati, da je večina išče precej konkurenčna, in mnogi nadarjeni kandidati pogosto zavrnjena zaradi tesen trg dela. To je precej verjetno, da je delodajalec dejansko ni zavrnitev, ampak videl drugega kandidata, kot je (morda celo nekoliko) boljši oprijem. Ker so najem odločitve ponavadi subjektivna, je povsem mogoče, da bi bili drugi recruiter vas izbrali.

Prav tako ne pozabite, da najem manager bilo morda prav, in to delo ni najbolj primerna za vas, vi pa ne bi delal ali bil srečen v vlogi. V tem primeru, je družba ti naredil uslugo, ki vas ne najem.

Analiziranje svojo kandidaturo

Vzemite si čas za razmislek o vašem pristopu k najem proces, da vidim, če je kaj, kar bi lahko izboljšali tudi v prihodnosti. Preglejte svoj življenjepis, spremno pismo, kaj se je med intervjujem, in vaše spremljanje po razgovoru.

Glede na to, kar ste se naučili o zahtevami delovnega mesta in ljudi, ki sodelujejo, se vprašajte, če bi lahko storili kaj drugače, da bi se predstavili v boljši luči in tisti, ki so vam zdi boljše prileganje za delo.

Čeprav ni tipična, včasih delodajalec deliti povratne informacije o svoji kandidaturi. Če to ne drži, in ste razvili odnos s komerkoli v organizaciji, jih poskusite približuje z zahtevo za konstruktivno kritiko.

Naj Vaš Job Search Moving Forward

Kandidati pogosto izgubilo zagon pri iskanju, medtem ko čaka, da slišim, če so pristali na delo, še posebej, če mislijo, da so pribili na razgovor za službo. Ne spadajo v to past. To ni nikoli dobra ideja, da ustavi videti dokler ste bili na voljo in sprejela ponudbo za delo.

Dokler imaš kaj v pisni obliki, nadaljuje z iskanjem. Iskanje druge možnosti, in prejema pozitivne odzive od anketarjev, bo ublaži udarec, če ste zavrnili. Morda boste našli boljšo ponudbo, ne glede na to, ali ste pristali na to posebno službo.

Torej, da uporabi, mreženje, in delati na vaši dolgoročni karierni načrt. najboljšem primeru, boste še bolj privlačen kandidat za delovno mesto razmišljate. najslabšem primeru, vam ne bo treba začeti iz nič s povsem novo iskanje.

ključ takeaways

Job Search Zavrnitev zgodi vsakomur. To je, kaj storiti, Naslednja, ki šteje: izkoristiti to priložnost izpopolniti svoje anketiranja spretnosti in analizirati svoj pristop.

Vas prosimo, da Vent – Ampak izbrati pravi sistem za podporo: nič ne govori negativno na najem manager ali vsakogar, ki bi lahko poroča delodajalcu.

Ne izgubite svoj zagon: Tudi če stvari obetajo pri enem delodajalcu, ne prenehajte iskati zaposlitev, dokler imate ponudbo v roki.

Imejte v mislih, da je najem direktor Lahko se boste uslugo: Delo bi resnično slaba primerni za vas … ali pa, da bi dobili poziv kasneje za boljši položaj v istem podjetju.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *