Kako Odgovor vedenjska Intervju vprašanja

Posted on

Kako Odgovor vedenjska Intervju vprašanja

Večina menedžerjev najemne vključujejo vsaj nekaj vedenjske vprašanja v vsakem razgovoru jih opravijo. Kaj lahko pričakujete, ko ste vprašal te vrste vprašanj? V vedenjskem razgovoru, spraševalec postavlja vprašanja o preteklih delovnih izkušenj. Na primer, lahko on ali ona pravi: “Povej mi kaj o času, ki ga je imel na multitask na delovnem mestu” ali “Daj mi primer konflikta ste imeli s zaposlenega. Kako ste to rešili? “

Delodajalci, ki uporabljajo ta pristop iščejo konkretne dokaze, ki dokazuje, da kandidat ima znanje in sposobnosti, ki so potrebne za delo. Ideja za vedenjsko vprašanje intervju je, da je preteklo ravnanje pokazatelj bodočega vedenja. Zato, primeri iz svoje preteklosti daje delodajalcu idejo, kako bi se ravnati v podobnem položaju, če je bilo treba najeti.

Kaj se lahko zahteva

Anketarji lahko predstavljajo različne vedenjske vprašanj. Primeri intervju vprašanja vključujejo: “Ali mi lahko poveste primer, kako ste motivirani za neučinkovite podrejen povečati produktivnost?” in “Opišite čas, ko ste uvedli nov program, ki je bil uspešen.”

Delodajalci iščejo podrobno razlago izkušnje iz svoje preteklosti. Želijo vedeti, kakšna je bila izkušnja in kako obravnavati z njim. Vaši odgovori bo anketar podatek o tem, kako ravnati projekte in težave pri delu.

Kako pripraviti

Nemogoče je, da kandidati predvideti vse možne vprašanja, ki jih bomo prosili pred razgovorom. Mnogi bodo specifični za delo, za katerega ste se šteje. Vendar pa s skrbnim pregledom uvrstitev delovnih mest in pregled seznamov pogostih vedenjskih vprašanj intervju, si lahko pripravite na najbolj verjetnih vprašanj.

Preden se spustimo v intervjuju, si vzemite čas za določitev lastnosti idealnega kandidata za ta položaj. Odmisliti seznam delovnih mest za seznam kvalifikacij in skeniranje za vse ključne besede, ki vam namig, kaj delodajalec želi v kandidata delovnih mest. Potem se ujemajo z vašo usposobljenost za delo, tako da ste pripravljeni s primeri, povezanimi z izkušnjami in kvalifikacijami delodajalec išče.

Poleg tega, da iščejo vse pokazatelje v oglasu, če to dopušča čas, opravljajo informativne razgovore s strokovnimi stiki na tem področju, da se prispevek o prednostnih spretnosti, baze znanja in osebnostnih lastnosti uspešnih zaposlenih v tej vrsto dela.

Ko dobiš občutek za vprašanja, ki jih morda vprašal, bo naslednji korak, da pridejo gor s primeri iz preteklih izkušenj, ki so pomagali ste razviti sposobnosti in lastnosti, ki so potrebne za delo. Ustvarite seznam sedem do 10 ključnih sredstev, ki vam močan kandidat za vašo ciljno delovno mesto. Za vsako sredstvo, pomislite anekdoto ali zgodbo o tem, kako ste uporabili, da je moč na dodano vrednost v neki situaciji. Lahko uporabite anekdot iz svoje vloge kot zaposlenih, študent, prostovoljec ali pripravnik.

Kako Odgovor vedenjska Intervju vprašanja

Ko vadil odgovore za vedenjskih vprašanj intervju, razmislite, kaj se imenuje tehnika STAR odgovor intervju. Gre za štiri-stopenjska tehnika za odgovarjanje na vprašanja o preteklih vedenje pri delu:

  • (S) Stanje. Opišite situacijo ali nastavite scene. Pojasnite mesto, kjer ste delali za ali opravilo, ki ga je bilo dano.
  • (T) Naloga. Opišite vprašanje ali težavo, ki jo je bilo soočili.
  • (A) ukrepe.  Opišite dejanje, ki ga je dala, da poseže v situacijo ali rešiti problem. To bi moralo uvesti ključno sredstvo, ki ga želite prikazati.
  • (R) rezultatov. Opišite rezultate vaše dejanje ustvari. Pojasnite, kako ste pomagali rešiti problem ali izboljšanje podjetje na nek način.

Predstavljajte si, da delodajalec vas vpraša vedenjske vprašanje intervju, “Povej mi kaj o času, ki ste ga uporabili svoje organizacijske sposobnosti za izboljšanje situacije na delovnem mestu.” A možni odgovor s tehniko STAR bi bilo takole:

Ko sem prevzel delo kot asistent na Marketing Solutions, sem kmalu ugotovila, da ni bilo lahko dostopen sistem za pridobivanje podatkov o preteklih akcijah. Vsak od petih svetovalci imeli svoje računalniške datoteke. Sem predlagal za direktorja, da smo vzpostavili skupno spletno vložitve sistem s preteklih gradiva kampanje, da bi imela dostop vseh zaposlenih. I razgovor vsak od zaposlenih, da se prispevek o tem, kako kategorizirati datotek in predlagal sistem, ki je bil izveden. Sistem je bil uspešen; je še vedno v veljavi štiri leta kasneje. Moj nadzornik omenja ta dosežek kot enega od razlogov za moj dvig na mojem nedavnem pregledu uspešnosti.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *