Intervju Vprašanje: “Kaj je vaš Poučevanje filozofija?”

Posted on

Intervju Vprašanje:

Ko se uporablja za delo kot učitelj, boste morda morali o svojem poučevanja filozofije. To ni vrsta vprašanj, ki jih je treba tipati ali improvizirati na letenje – boste videti nepripravljeni za delo, če ne boste imeli pripravljen odgovor.

Po drugi strani pa, če imate kratko in jasno filozofijo, najem manager bo navdušil z vašo sposobnost razmišljati o metodah in ciljev vaše pedagoške prakse.

Pred razgovoru, poskrbite, da boste imeli filozofijo, ki jo lahko lepo artikulirati.

Kaj Intervju res želi vedeti

Anketar želi vedeti, da imate poučevanje filozofije, ki jo lahko artikulirajo in da so vaše prepričanja o poučevanju in učenju primerna za šole.

Kaj je nauk filozofija? To je razlaga vaših vrednot in prepričanj, ki so povezane s poučevanjem. Tvoja filozofija je pogosto kombinacija metod ste študirali v college ali podiplomski šoli in tudi izkušnje, pridobljene v katerem koli poklicne izkušnje od takrat. To se lahko pripravi tudi na podlagi lastnih izkušenj v vzgoji bodisi kot starš ali otrok sami.

Nasvet: Če ne veste, kaj je tvoj učni filozofija je, poskusite zapisali nekaj ključnih izjav mislite, da bi bilo res o izobraževanju, in nato nadaljujte od tam.

Razmislite o metodah, ki jih uporabljajo pri pouku, in svoje cilje za svoje študente. Prav tako menijo, kako ste dal svoje ideje o izobraževanju v dejanja, in kaj načela so dokazali s svojim delom v razredu. Zakaj si ponosen, da je učitelj? Kaj vam pove, da ste naredili dobro delo? Kaj se standardi ne nastavite za sebe in zakaj?

Osebni poučevanje filozofija je drugačna kot pedagoški teoriji, čeprav sta očitno povezani. Waldorf ali Montessori izobraževanje, na primer, vključuje zelo različne pristope k poučevanju (pedagogike) kot mainstream ameriški javnosti, šolski sistem uporablja, in še bi lahko učitelji iz vsakega sistema artikulirati zelo podobne filozofije.

Poučevanje stili in metode pogosto spreminja skozi kariero osebe, tako da pregleda svojo filozofijo od časa do časa, posodobiti in narediti spremembe, če je to potrebno.

Kako Odgovor “Kakšno je vaše poučevanje filozofije?”

Če ste nikoli ni dal svojega poučevanja filozofije v besede, lahko ta proces v treh korakih vam pomaga izraziti svoje prepričanje.

 • Začnite Preprosto
  začne z enim ali dveh stavkih, ki lepo zajame vaše razmišljanje.
 • Potem Izdelati
  Potem ko začetno izjavo, da lahko pripravi na to, kaj vaša filozofija pomeni v praksi.
 • Potem Vključite Primer
  lahko zagotovi tudi primer, kako uporabiti svoje poučevanje filozofije v razredu. To bo pomagalo, da vaša filozofija še bolj konkreten.

Vendar le osnovni primer, če imate dovolj časa. Če ste že rečeno za nekaj minut, ali če menite, da spraševalec želi korak naprej, lahko preskočite ta del.

Primeri najboljših odgovorov

Zdaj pa pride naš tristopenjski sistem in si nekaj vzorčnih odgovorov.

 • Menim, da je učilnica je živa skupnost in da vsi, od naročnika do študentov in staršev, mora prispevati, da bi ohranili pozitivno vzdušje.

Zakaj deluje:  Ta izjava je preprosta, enostavna in lahko absorbira. To traja položaj – v razredu je živa skupnost in vsakdo prispeva – in ga prenaša dobro. Čeprav vam ni treba, da se prilega vse, kar mislite, da o poučevanje v enem stavku, je pomembno, da se lahko izražajo najbolj osrednji del vaših idej in prioritet kot učitelj. Naj preostanek pa implicitno.

 • Vsi študenti so individualne in vsakdo uči v svojem poseben način. Uporabljam več metod poučevanja (jezikovna, vidne, slušne, kinesthetic) za učence, tako da se nihče zapostavljen.

Zakaj deluje:  Ta razlaga je jasno, da ta učitelj meni, da je za učinkovito poučevanje prinaša vsem skupaj skupaj. Prav tako lahko na kratko omenja izobraževalnih teorij in znanstvenih študij, ki podpirajo svojo filozofijo, ali se lahko nanašajo na druge vzgojitelje, ki ponazarjajo svojo filozofijo. Ti se trudijo, da bi bilo jasno, da vaše anketarjev, da dobro premislite o tem, kako učiti in so dobro izobraženi na izobraževalne prakse.

 • Vsi v razredu prispeva kot študent, učitelj in misleca. Učim se od študentov, kot toliko, kot se učijo od mene. Eden od načinov, poudarjam to filozofijo v mojih razredih je vključiti redne povratne informacije od učencev. Na primer, sem vprašal študente, da izpolnite oceno srednje hodi v razredu, v katerem se odražajo na cilje predmeta in zagotovijo povratne informacije o tem, ali je tečaj jim pomaga doseči te cilje doslej. Študenti so bili tako pronicljivo, ki vsebuje koristne informacije za mano o tem, kaj se dela v razredu, in kaj lahko izboljšamo. Prepričan sem, da nikoli ne ustavi učenje, in želim, da moji učenci, da vemo, da se lahko učimo drug od drugega.

Zakaj deluje:  Ta odgovor ponuja posebnosti o tem, kako učitelj vidi svojo vlogo. Prav tako je razvidno, da je kandidat dovzeten za povratne informacije in lahko vključi, ki v svojem pristopu. To je dober odgovor, da če je čas, da se pripravi. Če ste občutek, da spraševalec želi, da se premaknete naprej, ne zagotavljajo več podrobnosti.

Nasveti za Giving najboljši odgovor

Ugotovite svoje poučevanje filozofije pred intervjujem. Razmislite o svojih učnih metod in ciljev. Kako si dal svoje ideje v dejanja? Kaj načela so dokazali s svojim delom? Ne pozabite, da je poučevanje filozofije razlikuje od pedagoške teorije.

Priti do točke. Prepričajte se, da ste sposobni artikulirati svoje prepričanje jedrnato. Idealno bi bilo, da boš lahko povzamemo svoje poučevanje filozofije v enem stavku, če bi moral. (Čeprav seveda ne bi smeli imeti posebnosti ponuditi v primeru, da je čas, da govorijo v poglobljeno.)

Kaj ne bi rekel

Izogibajte števila besed.  Slabo organiziran ali manj-kot-jedrnato izjavo, bo težko za druge ljudi, da razumejo in vas lahko poškodoval. Anketar želi videti, da boste razumeli svoje poučevanje filozofije in ga lahko opisali tudi.

Preskoči na klišeje.  Izogibajte se tudi splošne in samoumevno izjave, kot so “vsi si zasluži priložnost, da se naučijo.” Seveda, to je široka in se uporabljajo za številne razredu situacije, ampak da zelo univerzalnost in očitnost naredi stavek problem. Preprosto povedano, če je vaša filozofija je Očevidnost ali kliše, da je očitno, da nisi dal veliko misli v to.

Če je dejansko vaša izobraževalna filozofija, da vsakdo zasluži priložnost (ali kaj podobnega), potem se prepričajte, da vaša izjava edinstven s pojasnilom, kako vidite načelo enakosti, kot ustreznega izobraževanja. Določba, da v mislih je, da če si ne morete predstavljati nikogar ne strinjajo s filozofijo (to pomeni, da se ne strinja inteligentno, za dobro premišljenih razlogov), potem ste verjetno pristala na očitno floskula.

Ključne takeaways

Pripravite vaš odgovor pred anketiranjem: Practice opisom prepričanja, cilje in metode.

Bodite jedrnat: Zberite svojo filozofijo v stavku ali dveh. Biti sposoben zagotoviti več podrobnosti, če je potrebno.

Izogibajte se klišejev: Bodite sposobni pokazati, kako se izjava nanaša na svoj edinstven vidika.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *