Najboljše Vedenjske tehnike opravljanja razgovorov in strategije

Posted on

Najboljše Vedenjske tehnike opravljanja razgovorov in strategije

Ko ste iskanju zaposlitve , je pomembno, da se pripravi za obravnavo, kar je znano kot “vedenjsko anketiranjem.” Delodajalci uporabljajo to vrsto intervjuja, da bi dobili vpogled v to, kako ravnati posebne razmere na delovnem mestu. Anketar bo želel primere, kaj se je zgodilo v poseben izziv okoliščino, kaj si naredil in kako ste dosegli pozitiven rezultat.

Najboljše tehnike za ravnanje vedenjski intervju vključujejo pripravo na vprašanja, intervju, ki jih morda vprašal, odkrivanje toliko, kot si lahko o podjetju in delovnem mestu, tako da imate idejo, kaj veščin delodajalec se iščejo, in je pripravljen za vključitev določenih točkah odgovorov ste dali na anketarja.

strategije

Preden se odpravite na razgovor za službo , si vzemite čas, da se pripravijo vnaprej. Vi lahko, ali pa tudi ne, morali vedenjske vprašanja za intervju, vendar je najbolje, da bo pripravljena v primeru, da ste se.

  • Oglejte si, kaj vedenjski intervju je in kaj podjetja iščejo med  vedenjsko intervjuju .
  • Uporaba razgovorov STAR postopek, za pripravo primerov deliti med intervjujem.
  • Oglejte si vzorec  obnašanja vprašanja za intervju .

Raziskave za delo in podjetje

Vzeli čas za raziskave tako podjetje in delo, ki ga razgovor za vam bo pomagal pripraviti na razgovor za delo. Na ta način boste pripravljeni tako, da se odzove na razgovor vprašanja in vprašati anketarjem Vprašanja sami. Prav tako boste lahko izvedeli, ali sta družba in kultura podjetja primerna za vas. To je vedno najbolje, da  raziskave družbe , tako da ste dobro obveščeni pred časom.

tehnike

Najprej, da si nekaj trenutkov, da zbrati svoje misli. To je v redu, da se malo časa za oblikovanje vašega odgovora, če niste prepričani o tem, kako odgovoriti na vprašanje. Če niste prepričani, kako odgovoriti na vprašanje, prosite za pojasnilo. To vam bo kupiti nekaj več časa za razmislek o tem, kako odgovoriti. Nato se prepričajte, da so te štiri točke, v svojem odgovoru – situacija, opravil, akcijske, rezultate.

  • (I)  položaj specifičen
  • (T)  Naloge, ki jih je bilo treba narediti
  • (A)  Dejanje, ki ga je
  • (R)  rezultati, to je, kaj se je zgodilo

To je odziv tehnika intervju STAR , in to je odličen način za pripravo. Ali Imejte v mislih, da  ni pravih in napačnih odgovorov  na vedenjske vprašanja intervju. Cilj anketar je razumeti, kako se obnaša v določeni situaciji. Kako se boste odzvali bo ugotoviti, ali je prišlo do ujemanja med svoje sposobnosti in položaj je družba želi zapolniti.

Najboljši vedenjska strategija intervju vključuje pozorno poslušal, da jasno in podrobno, ko se boste odzvali in, kar je najpomembneje, da je pošten. Če so vaši odgovori niso kaj anketar išče, ta položaj ne sme biti najboljša služba za vas vseeno.

Nadaljevanje po razgovoru

Je bil tam nekaj, kar si je želel bi si dejal v intervjuju, vendar ni dobil priložnost, da? Vaš naknadno zahvalno pismo vam daje priložnost, da jo omenjam. To je tudi priložnost, da ponovim svoje zanimanje za delo in podjetje.

Več nasveti in triki

Poleg tega, da vedo, kaj pričakovati v vedenjskem intervjuju, obstaja 10 intervju spretnosti , ki so pomembne za prakso, preden vstopijo v sejno sobo ali Skype sejo z najem odbor: priprava, točnost, razmišljanje, preden govorite, govoril mirno in povezovalno, prikazovanje zagotovljen (vendar ne aroganten) samozavest, aktivno poslušanje, optimizem, izrazil svoje zanimanje za delodajalca, da lahko govori izven prvotnem ” dvigalo igrišču ,” in – morda najpomembnejše – izrazite svojo hvaležnost za čas najem odbora tako ustno na koncu razgovora in pisno takoj Followup hvala-pismo.

Še vedno živčna, še posebej, če je to vaš prvi intervju? Brez skrbi – tudi določene strokovnjaki menijo nekaj metulji pred intervjujem. Vi ste prvi korak pri umirjanju svoje tesnobe, ki ste si vzeli čas za pregled zgoraj opisane korake. Drugo veliko tehnike za umiriti živce vključujejo izogibanje negativne self-talk, skrbno oblačenje, prispeli zgodaj na razgovor, tako da lahko traja nekaj pomirjujoče diha vnaprej, in izogibanje pitju preveč kofeina na dan sestanek.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *