Kako ustvariti kronološkem Nadaljuj

Posted on

 Kako ustvariti kronološkem Nadaljuj


Kronološki življenjepis je ena izmed najpogostejših formatov življenjepis in obstaja dober razlog za to: Delodajalci ponavadi raje, ker je preprosta in enostavno skeniranje.

Če še nikoli niste ustvarili življenjepis prej, in si sedel za izgradnjo enega od nič, verjetno imate kronološki življenjepis v mislih. In medtem, da bi bil najboljša izbira za vas, je vredno učenje kaj kronološke nadaljuje delati dobro – in kako pravilno oblikovati eno, tako da lahko uporabite te vrste življenjepis na najboljši možni način.

Obratnem kronološkem, tehnično

Kronološki življenjepis navaja svojo delovno zgodovino, da bi datum, z zadnje pozicije na vrhu. To lahko vključuje cilj, nadaljujete ali kariere povzetek pred seznamu delovnih izkušenj.

Opomba: Pomembno je, da se dejstva, ravno ko ste kotacijo svoje delovne izkušnje, tako da delodajalec ne bodo mislili, da lažeš na svoj življenjepis, če bi se odločili, da to preverjanje preteklosti. Prepričajte se, da so datumi, naslovi delovnih mest, zgodovina plača (če je vključen), itd točni, preden oddate svoj življenjepis in prošnjo.

Izobraževanje, certifikati, in posebna znanja sledijo delovne izkušnje v tem stilu življenjepis.

Prednosti kronološkem Nadaljuj

Kronološki življenjepis je eden izmed najpogosteje uporabljenih stilov, in samo poznavanje omogoča lažje informacije, da absorbira. Idealno bi bilo, kaže napredovanje kariere jasno.

To je lahko lažje zbrati, preveč, saj je njegova usmerjenost k datume pomaga Zakovati podrobnosti o vaši zgodovini delovnih mest.

Kdaj Uporaba kronološko Nadaljuj

Kot poudarja zgodovino dela, kronološki življenjepis je najbolj učinkovit za kandidate s trdnih izkušenj na tem področju. Z predstavili svojo delovno zgodovino spredaj in center, takoj pokazati delodajalca, da ste v zvezi izkušnje in znanje.

Ko ne uporabljati kronološkem Nadaljuj

Čeprav so mnogi delodajalci raje kronološki življenjepis, so časi, ko to ni prava izbira. Nekaj ​​primerov:

 • Ko ste šele začeli svojo kariero: Kronološki format spet ne bo dobro delo, če ste novi na delovno silo. Morda imate vse spretnosti, potrebne in se uporablja izkušnje zunaj sfero plačanega dela, kot so prostovoljstvo in pripravništva. Ampak, če se odločite za kronološki življenjepis, bo najem manager vidijo samo svoje pomanjkanje plačanih delovnih izkušenj, ne pa svoje sposobnosti. V tem primeru, funkcionalna življenjepis, ki poudarja, da znanje več linearno delovnih izkušenj, vam bo pomagal narediti vaš primer.
 • Ko spremenite kariere: bo Mnogi delodajalci dajo svoj življenjepis v “ne” kup, če vidijo, da nimate neposredno ustrezne delovne izkušnje. Izberite drug slog, kot je funkcionalno življenjepis, ki se osredotoča na svoje sposobnosti in izkušenj ali kombiniranega življenjepis, v katerem so navedene tako svoje sposobnosti in svojo delovno zgodovino.
 • Ko imate vrzeli v vašem delovnem zgodovini: Morda ste bili brezposelni dalj časa, ali ste vzeli čas delovne sile, da skrbi za majhne otroke ali težavah družinskih članov. Ne glede na to, zakaj ste bili iz delovne sile, da izberete obliko, ki prikazuje, kaj lahko naredite, ne pa vaše delo zgodovine, ki vam bo pomagal narediti najboljši vtis.
 • Ko ste pogosto spremenjenih delovnih mest: lojalnost zaposlenih je stvar preteklosti, in za dober razlog: zelo malo delodajalci voditi delavce za njihove celotne kariere več. Vendar pa lahko tudi veliko sprememb delovnih videti slabo, da upravljavci v najem, ki ne želijo investirati čas in denar usposabljanje zaposlenega, ki se dogaja na skok ladje. Če ste imeli delo skokov, kronološki življenjepis verjetno ni najbolj primerna.

Začetek

Razmislite o uporabi predlogo, ki vam pomaga ustvariti svoj življenjepis. Predloge vam ready-made postavitev in vas vodil skozi postopek, da jo izpolnite.

Nadaljuj primeri lahko vidite, kakšno vsebino bi morali vključiti v dokument, in kako bi morali pisati in oblikovati.

Kronološko Nadaljuj Vzorec

Prijavitelj
999 Chugalug način
Wheaton, MA 60.187
celic: (123) 555-1234
applicant@email.com

KARIERA CILJ

Upravni koordinator želi vodstvenem delovnem mestu pri top družbe, ki bo omogočal njen izkoristiti svoje organizacijske in vodstvene sposobnosti, medtem ko usklajevanje poteka dela in nadzor nad logistično podjetje.

CORE KVALIFIKACIJE

 • Dobro organizirana posameznik sposoben za delo in hkrati nadzira več nalog.
 • razredi Izkušnje načrtovanje usposabljanja zaposlenih, srečanja zaposlenih in pisarniški selitve.
 • So natančno upravlja proračun je vredna dolarjev.

PROFESIONALNE IZKUŠNJE

Upravni koordinator , Mannix storitve, Naperville, IL
december 2016 – Present

Odgovorni za analizo mesečnih, tedenskih in dnevnih poročilih o prodaji.

 • Dosegla 100-odstotno natančnost v zadnjih dveh letih.
 • Odgovorni za usposabljanj načrtovanje, seminarjih in konferencah.

Upravni sekretar, Minnesota Life Insurance, Barrington, IL
junij 2014 – december 2016

Nadziral raziskave in načrtovanje prodaje in predstavitve usposabljanja, ki zahteva gladkost v PowerPoint, SlideShare, in Prezi.

 • Odgovorni za razporejanje zaposlenih usposabljanje tri osebe.

Objekti pomočnik , SBC Warburg Dillon Reed, Chicago, IL
maj 2012 – junij 2014

Odgovorni za uravnoteženje milijonov $ 7 objektov proračun.

 • Načrtovano vzdrževanje klice, srečanja zaposlenih, pisarniški selitve in gradbenih projektov.

Generalni direktor , KSMR Radio 92,5 AM / 94.3 FM, Winona, MN
maj 2000 – maj 2012

Odgovoren za osebje v 36-članski, kot tudi vodstva 7-članski, z nalogami, ki so vključene disciplinske ukrepe, proračuna, posebne želje, programsko načrtovanje in zaposlovanje.

 • Vodil komisijo, ki je prejela nepovratna sredstva za povečanje udobja postaj.

IZOBRAŽEVANJE

Bachelor of Arts v odnose z javnostmi
Marijinega Univerze v Minnesoti, Winona, MN

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *