Kakšne so prednosti in slabosti freelancing?

Posted on

Kakšne so prednosti in slabosti freelancing?

Če ste naredili odločitev, da želite delati od doma, je naslednje vprašanje za mnoge je:  Ali naj delam za sebe ali najti stališče o zaposlitvi za delo na daljavo?

Odkrito povedano, okoliščine zelo pogosto, da ta odločitev za nas. Vendar, če ste srečo, da tehtanje prednosti samozaposlitve (ali freelancing) proti tradicionalnim zaposlitev, menijo, da te prednosti in slabosti samozaposlitve.

Prednosti

Več svobode pri razporejanje in opravljanju dela

Svoboda izbire svoj urnik, je eden od najbolj privlačnih prednosti freelancing. Ker IRS opredeljuje neodvisnega izvajalca kot nekoga, da podjetje ne usmerja “sredstva in metode”, s katerimi delajo, so seveda imeli več svobode v svojem urniku. Samostojni podjetniki so pogosto delo na podlagi projekta in plača po zaključku dela.

Lažje najti delo

Ko podjetja najeti samostojni, se ne bi toliko zaveze, kot so, ko se najem zaposlenega, in tako so lahko pripravljeni najeti nekoga za enkratno delo z manj impresivno življenjepis. Torej freelancing je lahko način za prodor na nove linije dela. Vendar bo delo morali dokazati svoje sposobnosti, če želite, da bi dobili več.

Delo na domu Pozicije bolj verjetno

Medtem ko lahko neodvisni izvajalci delajo v pisarni, ker niso tako natančno nadzoruje, kot zaposleni so bolj verjetno, da bo temeljila na domu. To je lahko prednost za podjetje najeti izvajalci, saj ni potrebno, da zagotovi pisarniški prostor za njih.

Davčna olajšava Poslovni odhodki

Samozaposleni se lahko odpiše več različnih poslovnih stroškov na svojih davkov na dohodek. Med davčnimi samozaposlitev odbitkov za delo-at-home izvajalci uživali, je Ministrstvo za notranje zadeve odtegljaj.

Ni Davki vzeti iz plačila

Pregledi, da samostojni podjetniki prejmejo od strank so ponavadi večje kot bi jih, kot je zaposlenih, ker ni davki so vzeti ven. To ne pomeni, da ne dolgujem davkov, vendar so dobili več denarja vnaprej.

Nadomestilo je lahko višja

Ker lahko najem izvajalca cenejši za podjetje, je morda lahko ponudi višjo stopnjo nadomestila. Vendar pa to nikakor ne drži vedno.

Slabosti

Zdi se, da zadnji pro na prejšnji seznam, da v nasprotju s prvim con na tem seznamu. Ne pozabite, da so podjetja vedno gledamo na njihovo bottom line, in da lahko nadomestilo divje razlikujejo glede na sposobnosti želenih in na trgu za te veščine.

Ni morajo prejeti minimalni plači

Ker je samostojni podjetnik pogosto poteka na podlagi projektov, ni nobenega jamstva, kaj bi lahko urna postavka bo ali pa je višja od minimalne plače.

Višji davki

Delodajalci plača polovico stroškov davkov zaposlenega za socialno varnost in Medicare. Izvajalci plačati vse od teh davkov z davčnimi samozaposlovanja.

davčni plačila

Delodajalci zbirajo na dohodek in davek na izplačane plače s plačilno listo odbitkov in jih poslali vladi. Neodvisni izvajalec mora o pošiljanju v teh plačil, in se lahko zahtevajo četrtletni ocenjene plačila davka.

Stroški vodenja podjetja

Čeprav je lepo, da so stroški za vodenje podjetja davčno olajšavo, je še lepše, če nekdo plača za internetno povezavo, pisarniškega materiala, ter druge poslovne potrebe. Običajno delodajalci plačati za te vrste stroškov.

ni Prednosti

Prednosti, kot so zdravstveno zavarovanje, počitnice, pokojninskega načrta, itd, so na voljo samo za zaposlene,

Manj Job varnost

Podjetja najeti neodvisni izvajalci pogosto zato, ker imajo kratkoročne projekte ali nepravilen potek dela. Izvajalci delo lahko pridejo v praznik ali lakota stints.

Plačila pogosto pridejo na neredno

Tako kot delo lahko nepravilna, tako da lahko plačila. To lahko osebno proračuna težko.

Izdajanje računov in Collection je odgovornost izvajalca

V nasprotju s plačo, ki prihaja na urniku brez ukrepanja s strani zaposlenega, mora izvajalec ponavadi pošljejo račun, da je treba plačati. In če se račun ne plača pravočasno, to je izvajalec, ki mora slediti, da se zagotovi plačilo. In v nekaterih primerih stranke morda nikoli ne plača sploh, kar pomeni, da pade na izvajalca, da pravno ukrepa in ne sprejema pa stiffed.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *