Kako ostati organiziranega Ko delo na domu

Posted on

Kako ostati organiziranega Ko delo na domu

Organiziranje družinskega življenja in poklicnega življenja, je težko dovolj za vsakogar. Tisti, ki delajo na domu, čeprav naletijo na posebne izzive pri ohranjanju tako njihovih družinskih in delovnih obveznosti v zakonitim mestih, kot sta svetovi družijo pod eno streho.

slog in sposobnost za organiziranje razlikujejo vsakogar, tako da ena velikost ustrezal vsem pristop vsekakor ne deluje. Vendar pa ti viri zajemajo vrste stvari, ki jih boste potrebovali, da si greste o organizaciji svoje delo-at-home življenje.

Organizacijski svoj čas

Čas je dragocena dobrina. Kar se da večino svojega časa, z odpravo vozi, na vrhu seznama razlogov za delo na domu za mnoge starše, delo na domu, vendar je čas, shranjene na enem mestu, je mogoče čas zapravili v drugi, če ne prevzamejo nadzor nad vaš čas.

nastavitev Pričakovanja

Učinkovito upravljanje časa za delo na domu staršev se začne z ustvarjanjem nekatera temeljna pravila tako za svojo družino in za sebe. Eden od teh pravil mora biti, da določi svoje delovne ure vnaprej. To vas bo od dela preveč ali pa delajo premalo, kar je vaša težnja. To prinaša večjo družinsko stanje, ker vsi vedo, kaj naj pričakujem.

Zmanjševanje Distractions

Ne glede na to, kako dobro ste z vztrajanjem na svojih tleh pravila, ne bo motenj, če delate doma. Oni bodo samo se razlikujejo od tistih, ki jedo zunaj na dan vaši kolegi nazaj v pisarni. Učenje, kaj so za vas in kako ravnati z motečih je pomembna veščina.

Izbira Koledar sistem

Uporaba sistema za koledar, ki se lahko delijo z vsemi člani družine. Google Koledar  delo še posebej zato, ker so brez da otroci lahko ima vsak svoje, starši pa imajo dostop do njih. Prav tako otroci vidijo, kaj se dogaja za vse ostale.

Za koledar, da ima vsakdo dostop do, tam je tudi vedno koledar papirja visi v kuhinji. Problem je ta tip koledarja je, da ga ne imeti s seboj, ko ste pri zdravniku ali na funkcijo šole in jih je potrebno dodati, da ga. Nekje med elektronskim in staromodno koledar papirja je tedenski izpis vseh prihajajočih dogodkih visela na vidnem mestu. Ustvarjanje to vsako nedeljo zvečer bo tudi vam pomagajo prepoznati konflikte v družini urnik v prihodnjem tednu.

Organiziranje vaših prostorov

Ko pride do svoje poklicne in osebne življenje v istem mestu, morate skrbeti za organizacijo, da fizični prostor na način, ki prispeva k produktivnosti za oba dela svojega življenja.

Delovni prostori

Namenski delovni prostor je bistvenega pomena za vsakogar, ki dela na domu. V idealnih razmerah bi vaš dom urad je soba (z vrati), ki se ne uporabljajo za noben drug namen. Večina od nas, čeprav, samo nimajo toliko dodatnega prostora v naših domovih, zato smo morali kompromis. Morda bi bilo v kotu sobe, spalnice in jedilnice. Kaj je pomembno, je, da je to predvsem prostor, namenjen za to z enim samim namenom. Nastavitev prenosnik na kuhinjsko mizo, ne šteje kot domačo pisarno!

Design vaš dom pisarniški prostor s svojimi slabostmi, rutin in vaša naloga je in potrebam vaše družine v mislih. Ali ste enostavno moti otrok Tekmovanje za vašo pozornost, medtem ko delate? Izberite prostor, daleč od svojih igralnih mestih. Ali ste poskušali narediti dvojne dajatve, ki jih gledajo otroci, medtem ko delate? Postavi se v bližini njih. Boste morali tiho telekonference in telefonske klice? Pick out-of-the-način sobo z vrati, kot spalnico.

Ne glede na območje, ki ga izberete za vašo pisarno, kar potrebujete, vsaj, mizo, stol, računalnik in nekaj polic ali drugih prostora za shranjevanje. Vzemite si čas, da ga vabi prostor, okrasitev s slikami ali spomine na način, da bi lahko kabina v pisarni. Moral bi uživali v tem prostoru.

Ne dovolite, da drugi uporabniki prostora, če niste, in ga ne uporabljajo se za dejavnosti izven svojega strokovnega dela. Ne plačujejo račune tam ali izpolnijo obrazce za šolo svoje otroke. Vodenje poklicnih in osebnih obveznosti iz taljenje skupaj se začne z ločenimi prostori.

družinske prostori

Vodenje, da delovni prostor, namenjen in ločeno je veliko lažje, če imate druge prostore v vašem domu dobro organizirani. Ustvari družina informacijsko vozlišče a. Izberite prostor, kjer se kopičijo informacije, povezane z družino, na primer pošta, ki prihaja v, članki iz šole, itd Če uporabljate koledar papirja ali tedenski seznam dogodkov, to je, če je treba. Če so vaši otroci v šoli, da bo vaše življenje malo lažje, saj ima košaro za njihovo deponiranje vse dokumente, ki jih prinašajo domov iz šole. Imate ločeno košaro za menice in druge papirologije.

Izberite območje, kjer se boste organizirali in obdeluje te podatke. To je lahko na istem območju, kjer se je nabralo, ali pa bi se v bližini vašega namenskega delovnega prostora. Samo ne mešajte s svojimi povezanimi z delom dokumentov. V tem primeru, to je v redu, da izvlecite svoj prenosni računalnik in uporabite kuhinjsko mizo, ampak ustvariti prostor, kjer vsi potrebni elementi na pravem mestu, ko ne delajo na njih.

Morda boste želeli uporabiti svoj delovni računalnik za dokončanje teh nalog. Tako kot mnogi od nas ne bi bilo dodatne prostore, ki se lahko uporabljajo izključno kot domače pisarne, ne moremo vsi nujno privoščiti dodatne računalniške opreme. Če je le mogoče, uporablja tablični računalnik ali drug računalnik za osebno uporabo. Če ste zaposleni telecommuter, ste morda že dogovorili, da je oprema, družba ne za osebno uporabo kot del vašega sporazuma delo na daljavo. Če ste lastnik samostojni ali doma poslovanja, se zdi bolj učinkovito, da imajo samo en računalnik, vendar razmislite o nakupu poceni netbook ali ponovno starejši računalnik. Ko zmešamo osebno in profesionalno uporabo računalnika, pred dolgimi drugi v vaši družini se ga uporablja kot dobro.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *