Avskedsbrev att säga adjö till kollegor

Posted on

Avskedsbrev att säga adjö till kollegor


När du lämnar ditt jobb, tar sig tid att skicka ett avskedsbrev till kollegor du har arbetat med. Detta är en bra idé för många skäl. Det är alltid bra att lämna ett jobb på goda villkor.

De personer som du arbetat med är en viktig del av ditt nätverk och kan vara till hjälp kontakter att ha i framtiden. Till exempel kan de kunna hjälpa dig med din karriär på något sätt, till exempel ge dig en referens, som erbjuder dig några jobb leder om du söker, eller introducera dig till någon annan kanske du vill nätverk med.

Tillsammans med alla dessa skäl att säga adjö är helt enkelt artigt sak att göra.

Tips : Oavsett din anledning för att lämna, är det viktigt att lämna på ett slag och professionell not.

Tips för att skriva ett avskedsbrev

Granska tips för hur man skriver ett avskedsbrev, vad som ska ingå i den, vad man inte ska säga, och när man ska skicka det. Också granska exempel som du kan använda som utgångspunkt för dina egna brev och e-postmeddelanden.

Skicka den innan du lämnar. Skicka e-post eller brev en dag eller två innan du reser. Du vill ge dig själv och dina kollegor tillräckligt med tid att säga adjö. Men inte skicka brev tills du är klar de flesta av dina arbetsuppgifter. Detta gör att du kan fokusera på att säga adjö under den sista dagen eller timmar.

Anpassa ditt brev. Överväg att skräddarsy varje bokstav för den enskilde personen istället för att skicka ut en massa meddelande. Adress varje person genom nameand, om möjligt, inkludera en anekdot eller annan personligt meddelande reflektera över din tid tillsammans.

Obs: Endast skicka brev till personer som du har arbetat med. Speciellt om du arbetar på ett stort företag, behöver du inte vill skicka ett meddelande till alla (om du arbetat med dem alla).

Säg tack.  Detta brev är din chans att uttrycka tacksamhet för någon hjälp eller mentorskap tillhandahålls. Du kan också uttrycka hur mycket du har tyckt om att arbeta med dina kollegor.

Inkludera kontaktinformation. Ge information om hur dina kollegor kan nå dig när du lämnar. Inkludera en e-postadress (en icke-arbete e-post) och / eller telefonnummer. Du kan också inkludera din Linkedin-profil adress.

Håll det positivt. Återigen är målet med brevet att hålla kontakten med dina tidigare arbetskamrater; du inte vill lämna ett dåligt intryck.

Hålla det kort. Skriv inte mer än ett par stycken. Tillsammans med att säga tack och med dina kontaktuppgifter, kanske du vill nämna dina planer för framtiden. Men utöver detta, hålla det kort och rakt på sak.

Anslut på Linkedin. Om du inte redan har gjort, ta kontakt med dina medarbetare på Linkedin. Detta kommer att hjälpa dig att hålla kontakten när du lämnar.

Använd ett urval brev.  Du kan använda ett prov avskedsbrev eller e-postmeddelande för att hjälpa dig att skriva din egen adjö anteckning till medarbetare. Men se till att ändra detaljerna i meddelandet för att passa just din situation.

Prov Farewell Letter

Kära John,

Jag ville ta en stund så att du vet att jag lämnar min position på ABC Corporation. Jag kommer att starta en ny position på XYZ Company Nästa månad.

Jag har haft min tid här, och jag uppskattar att ha haft möjlighet att arbeta med er. Tack för stöd, vägledning och uppmuntran ni har gett mig under min tid på ABC Corporation.

Även om jag kommer att sakna mina kollegor och företaget, jag ser fram emot denna nya utmaning och starta en ny fas av min karriär.

Vänligen hålla kontakten: Jag kan nås på min personliga e-postadress (samantha83@gmail2.com), på Linkedin (linkedin.com/samanthasterling) eller på min mobiltelefon (555-555-2222).

Tack igen för allt. Jag önskar er all lycka.

Undertecknad,

Samantha

Att skicka ett e-postavskedsbrev

Det är ofta en bra idé att skicka brev via e-post. Detta gör att dina kollegor för att ta emot meddelandet snabbt. Detta kommer också att hjälpa dig att enkelt anpassa varje meddelande för att passa den enskilde mottagaren.

Tips : När du skickar din farväl meddelande via e-post, ange ditt namn och anledningen till att du skriver i ämnesraden i meddelandet för att se till att din e-post får öppnas.

Här är exempel på vad du kan skriva:

  • Ämne:  Förnamn Efternamn – hålla kontakten
  • Ämne:  Förnamn Efternamn Update
  • Ämne:  Förnamn – Moving On
  • Ämne:  Förnamn Update
  • Ämne: Nyheter från Förnamn Efternamn

Sample Farväl Email Meddelande

Ämne:  Tyrone Garrett – Uppdatering

Dear Linda,

Jag skriver så att du vet att jag går i pension i slutet av månaden.

Jag har haft så arbeta här de senaste tio åren. Jag är tacksam för att ha haft möjlighet att arbeta tillsammans med dig. Jag kommer aldrig att glömma din vänlighet och professionalism när vi arbetat med teamet projekt tillsammans.

Min fru och jag kommer att flytta till Seattle i tre månader; Men jag hoppas att hålla kontakten. Du kan nå mig på min e-postadress (tgarrett@email.com) eller på min mobiltelefon, 555-555-5555.

Tack igen för en fantastisk tio år. Jag önskar er all lycka och hoppas att hålla kontakten.

Vänliga hälsningar,

Tyrone

Det bästa sättet att gå vidare från ett jobb

Ta dig tid att säga adjö: Oavsett varför du går vidare, säger adjö till alla de människor som har stöttat dig på jobbet.

Dela din Kontaktuppgifter: Ta din personliga kontaktinformation i alla korrespondens du skickar att göra det enkelt för mottagaren att hålla kontakten.

Håll det Concise: Dina avskeds mejl behöver inte vara lång. Ett par stycken är gott.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *