7 sätt att skydda dig från Work-at-Home Scams

Posted on

 7 sätt att skydda dig från Work-at-Home Scams

Arbeta hemifrån blir allt vanligare, eftersom folk inser fördelarna med att inte behöva pendla till ett kontor för att ta in en inkomst. Det är dock viktigt att vara medveten om arbete-at-home nackdelar och bedrägerier, vilket kan innebära en risk. Genom att omedvetet ge din personliga information till en bedragare, du riskerar att förlora alla dina pengar och andra tillgångar. Här är hur du skyddar dig att undvika denna typ av problem.

Vet hur man känner igen en bluff

Kunskap är det bästa försvaret när du vågar på internet på jakt efter hem-baserade sysselsättning.

Så innan du gör, tar sig tid att lära sig att tala om vilka möjligheter är legitima arbete-at-home jobb och som är arbete-at-home bedrägerier. Ju mer arbete-at-home platsannonser och annonser som du ringer, desto fler bedrägerier du kommer att stöta och ett mönster av bedrägeri blir tydligare.

Detta i sin tur kommer att göra de verkligt legitima arbete-at-home jobb lättare att upptäcka. Du kommer att börja urskilja kontrollampa tecken på ett verk-at-home bluff, delvis på grund av likformigheten av deras platser.

Använder sunt förnuft

Vid bedömningen av en möjlighet, först tänka om det verkar lönsamt från företagets perspektiv, särskilt om det verkar mycket lukrativ. Hur skulle initiativtagarna möjlighet tjäna pengar om de betalar så mycket för så lite arbete?

Dessutom, om ett företags marknadsföringsstrategi bygger främst på visas legitimt, det är troligt eftersom det erbjuder ett verk-at-home bluff eller åtminstone ett dåligt tjäna pengar möjlighet. Det är därför alla jobb som främjar sig i sökmotorn annonser som “legitima arbete-at-home jobb” med största sannolikhet är inte legitimt.

Tänk om det verkar för bra för att vara sant, är det förmodligen inte ett bra tillfälle. Men bedragare är vilseledande, så sunt förnuft räcker inte.

Håll dina känslor i Check

Det vanligaste sättet att bedragare hitta offer är att spela på sina känslor. När du vill ha något dåligt, kan dina känslor leda dig att göra ologiska beslut i jakten på det. Att hitta en work-at-home jobb är inte lätt, så du behöver tålamod och en klar i huvudet. Var särskilt försiktig med någon möjlighet som försöker att spela på dina känslor genom att säga dig “förtjänar” något.

Gör dina läxor

Börja med att tvivla allt du ser, så gör din forskning med ett klart huvud. Även om en möjlighet ser ärlig, inte skicka pengar till någon organisation utan noggrant checkar ut. Detta inkluderar att ta reda på om det är fysiskt baserade, bestämma om det finns kontaktuppgifter och kontakta dem via telefon. Slå upp på sociala medier och gör en sökning på Internet för alla recensioner. Det hjälper ofta att göra en sökning på Internet med namnet på företaget och “bluff” eller “översyn”. Resultaten kan inte ge mycket konkret information, men det kan vara en utgångspunkt. Tänk på att de flesta legitima företag inte tar ut arbetssökande och att affärsmöjligheter är aldrig riskfritt.

Var medveten om Risky möjligheter

Medan arbete-at-home bedragare alltid komma med nya system, de tenderar att variera på några teman. En del av dessa möjligheter bör undvikas, medan andra kan vara legitima arbete-at-home jobb. Men ofta är de inte, så vara mycket försiktig med något av följande:

 • Direktförsäljning eller multilevel marknadsföring
 • Pyramidspel-alltid undvika!
 • Företagsetablering kit
 • Allt som involverar inlösning kontroller / kabeldragning pengar alltid undvika!
 • Hem montering / kuvertering, alltid undvika!
 • Att bli en produkt re-seller eller grossist
 • Stock handelssystem-alltid undvika!
 • Kataloger av distansarbete jobb eller företag
 • Ta online-undersökningar
 • mystery shopping
 • Datainmatning / call center

En knepig bluff teknik är att sätta upp en hel webbplats för avslöjande arbete-at-home bedrägerier som trattar människor till de få “legitima” work-at-home jobb, vilket naturligtvis är inte legitimt.

Undvik Möjligheter på Search Engine Reklam och i oönskad e-post

Använda traditionella kanaler för jobb sökningar för att hitta ett arbete-at-home jobb, såsom anslagstavlor, jobb sökmotorer, och tidningar. Även om det finns ingen garanti leder som finns i dessa platser är alltid legitimt, de skickas via e-post eller som finns i internetannonser är oftast inte. Alltid gå direkt till ett företags anställnings hemsida om du hittar ett arbetstillfälle på ett annat ställe. Inte bara kan du kontrollera om det är legitimt, kan du läsa mer om tjänsten och företaget.

Tänk på att företag som anställer legitima arbete från hemmet jobb söker kvalificerad, pålitliga människor att göra arbetet. Screening sökande är en tidskrävande process, så de kastar ett brett nät med hjälp av Google, sökmotorn annonser eller sociala medier reklam är inte så troligt att vara legitima.

Inte betala för möjligheter

Arbetsgivarna tar inte betalt anställda att arbeta för dem, och bedrägerier poserar som legitima affärsmöjligheter kommer att be om pengar. Planen är att företagen förväntas ha uppstartskostnader. Men riktiga företag är oftast inte enkla utbyte av outbildad arbetskraft för betalning, som i hemmet montering och kuvert-fyllning system. En sann hem företag utvecklas över tiden med noggrann planering och forskning, inte köpas online sight unseen. Det finns många gratis pålitliga resurser som listar legitima företag som erbjuder arbete från hemmet jobb av industrin.

Rapportera Scams

Om du misstänker att du har blivit lurad, rapportera det omedelbart. Om du har gett ut finansiell information, kontakta din bank eller kreditkortsföretag och rapportera det till din statens justitieminister eller valfritt antal andra myndigheter.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *