Micro jobb och hur man kan tjäna pengar att göra dem

Posted on

Micro jobb och hur man kan tjäna pengar att göra dem

En micro jobb är, som ordet antyder, en mycket liten betald uppgift. Ett bättre ord för mikro jobb kan faktiskt vara “spelningar” eftersom ordet “jobb” kan innebära arbete och inga mikro jobb är för de anställda, men bara för fristående entreprenörer.

Definiera Micro jobb

Den grundläggande idén om en mikro jobb, ta emot en liten avgift för en liten uppgift, löper över många möjliga typer av mikro jobb. Dessa kan omfatta:

Online uppgifter: Dessa små uppgifter eller mikrouppgifter kan göras helt online, kräver ingen verklig interaktion. Köpare av dessa tjänster annonsera på mikro jobb webbplatser för att hitta någon som är villig att göra uppgiften. Amazons Mechanical Turk är en av de mest populära webbplatser som erbjuder denna typ av mikro jobb.

Verkliga uppgifter: Liknande till online uppgifter där köpare av tjänsten annonsera på nätet för arbetstagare uppgiften är inte avslutat online men personligen. Webbplatser som främjar dessa typer av mikro jobb är i grunden en marknadsplats för ströjobb. Taskrabbit är en av de mer populära verkliga arbetsuppgift platser. Men Taskrabbit och andra gillar det brukar erbjuda online-uppgifter liksom.

Press projekt: att använda en online press plattform, företag anställa arbetstagare att göra en liten del av ett större projekt. Arbetare logga i allmänhet på ett företags hemsida och väljer från tillgängliga uppgifter. Clickworker är ett företag som använder crowdsourcing för en mängd olika uppgifter.

Webbplats användartester: Fjärranvändbarhets testare granska webbplatser och mobila applikationer för en fast avgift (vanligtvis runt $ 10), vanligtvis med hjälp av en skärm eller röstinspelning.

Onlinetjänster Marknads: I n dessa mikro jobb, arbetare erbjuda små tjänster (vanligtvis en fast avgift) och köpare surfa på marknaden för att hitta personer som erbjuder de tjänster de behöver. Webbplatsen tar en avgift från köparen, säljaren eller båda.

Belöna program: Vissa mikro jobb kanske inte erbjuder betalning i pengar utan i punkter eller något annat. Uppgifterna i dessa innebär ofta marknadsföring av produkter till arbetstagaren.

Undersökningar: Kompletterings undersökningar som ett verk-at-home jobb har funnits ett tag och är kanske den ursprungliga mikro jobbet.

Hur Micro jobb görs

Många mikro jobb, särskilt de av crowdsourced datainmatning projekt, görs helt på nätet från en dator. Dock kan vissa mikro jobb göras både i den verkliga världen och på nätet och kan kräva en mobiltelefon. Till exempel kan ett företag vill du gå till en butik och fotografera en visning av en produkt eller göra en priskontroll och skicka informationen på nätet via din mobiltelefon.

Hur Micro jobb Pay

I allmänhet är dessa jobb betalar mycket små summor, men de bör kräva väldigt lite tid. Jobb kan betala allt från en cent till $ 50, och tanken är att det arbete som krävs ska stå i proportion med avgift erbjuds. Som sagt, för att tjäna pengar, måste du arbeta snabbt och ta på så många uppgifter som möjligt.

Eftersom dessa görs på ett kontrakt (och inte anställd) basis, det finns ingen garanti för att dessa mikro jobb betalar minimilön. De flesta företag betalar kontant (vanligen genom ett PayPal-konto) men vissa lön i något annat än pengar, det vill säga presentkort, belöning punkter, tjänster, Bitcoins. Ofta lönen beräknas i US-dollar, men kan omvandlas till en annan valuta när betalas till ett PayPal-konto.

relaterade definitioner

  • Press : Liknar och ibland används synonymt med mikro arbetskraft, crowdsourcing ofta sysselsätter volontär arbetskraft.
  • Uppgift Site : Online-forum där köpare och säljare av små tjänster.
  • Microlabor: Liknar och ibland synonymt med crowdsourcing är mikro arbete betald, men vanligtvis små mängder.
  • Bid platser: platser som Elance , där arbetarna bud på projekt är exempel på bud platser; skillnaden mellan dem och mikro arbetskraft är löneskalan och komplexiteten i projekten.
  • Oberoende entreprenör: Micro arbetare är oberoende entreprenörer men den nedre delen av löneskalan.
  • BPO: business process outsourcing.
  • Data Entry : Vissa datainmatning företag anställer micro arbete genom att bryta upp stora datainmatning projekt i skilda saker gjorda av en rad människor.
  • Outsourcing : Använda micro arbetskraft är en annan typ av outsourcing än offshoring eller homeshoring.

 

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *