Hva er en funksjonell CV?

Posted on

Hva er en funksjonell CV?

Hva er en funksjonell CV, og når bør du bruke en til å søke på jobber? En funksjonell CV fokuserer på dine ferdigheter og erfaring, snarere enn på din kronologisk arbeid historie. Det er vanligvis brukt av jobbsøkere som er bytte karriere, som har hull i deres sysselsetting historie, eller hvis arbeid historie er ikke direkte relatert til jobben. På denne måten er spesifikke ferdigheter og evner vektlagt for å markere arbeidssøkerens evner.

Dette er forskjellig fra en tradisjonell, kronologisk CV som viser en tidslinje av omvendt arbeidserfaring med korte forklaringer på hver jobb. Som et resultat, er fokuset skiftet fra jobbtitler og hvor mye tid som har gått til de faktiske ferdigheter søkeren besitter.

Er en funksjonell gjenoppta riktig for deg? 

Jobb søkere har mange muligheter når det gjelder å skape sin CV. Siden en funksjonell gjenoppta fokuserer på ferdigheter over datoer, er det ideelt for kandidater som har mellomrom mellom jobber, er tidlig i sin karriere (eller bare har praksisbasert erfaring), eller gjør et karriereskift.

En funksjonell CV er mindre vanlig enn en kronologisk CV, som viser kandidatens arbeid historie, som begynner med de mest nylig holdt posisjonen. Rekrutterere og intervjuere foretrekker dette formatet, så hvis du ikke har en grunn til å bruke en funksjonell gjenoppta, velger en kronologisk en. En annen mulighet er kombinasjonen CV, som tilbyr det beste fra begge verdener. På en kombinasjon CV, dine ferdigheter uthevet først og deretter fulgt av arbeidet historie.

Tips for å skrive en funksjonell CV

Vurdere en CV oppsummering. Vurdere å inkludere en CV sammendrag i begynnelsen av din CV som fokuserer på de ferdighetene du har som er relevante for jobben. Dette er en fin måte å forme måten arbeidsgiver ser deg (og din CV) ved første øyekast.

Organiser etter tema. Når du skriver en funksjonell CV, organisere din CV ved temaer, i stedet for bare å liste jobbene i omvendt kronologisk rekkefølge. Disse temaene kan være ferdigheter eller kvalifikasjoner som er oppført i CV (for eksempel “Rekruttering Experience” og “Customer Service Experience”). Ved å gruppere dine ferdigheter sammen, kan arbeidsgiver lettere se at du har rett kompetanse for jobben, selv om arbeidet historie er mindre enn fantastisk (eller mindre relatert til jobben).

Bruk nøkkelord. Pass på å bruke søkeord fra stillingsbeskrivelsen i din CV. Du kan bruke disse søkeordene som titlene for underoverskrifter, eller i punktlister der du beskriver dine ferdigheter og prestasjoner i mer detalj. Dette vil hjelpe arbeidsgiveren ser at dine evner samsvarer godt med jobbkrav.

Nevn relevante prosjekter. Husk også å ta med noen prosjekter – personlige eller profesjonelle – som er relatert til jobben. Prosjekter demonstrere din suksess i å utvikle og fullføre oppgaver.

Fremdeles inkluderer sysselsetting historie. Uansett hva, vil du sannsynligvis fortsatt trenger å inkludere sysselsetting historie. Inkluder denne nederst på CV-en din, slik at arbeidsgiver vil fokusere mer på dine ferdigheter i stedet for arbeidet historie.

Skriv en sterk følgebrev. Ta med en sterk følgebrev til å gå med din CV. Bruk dette følgebrevet til å utvide på ferdigheter og evner du har som gjør deg til en sterk kandidat til stillingen. Dette vil bidra til å minske eventuelle bekymringer arbeidsgiver måtte ha om arbeidet historie.

Funksjonell CV Eksempel

Dette er et eksempel på en funksjonell CV.

Søkeren
321 Jackson Street
San Jose, CA 55555
(123) 456-7890
the.applicant@email.com

phlebotomist

Vellykket track record i blodet-bank omsorg miljø

Resultatorientert, høy energi, hands-on profesjonell med ferdigheter i ledelse, kvalitetssikring, programutvikling, opplæring og kundeservice.

Viktige ferdigheter inkluderer:

 • blod banktjenester
 • Kvalitetssikring
 • AABB akkreditering
 • Kompatibel med FDA cGMP

faglige prestasjoner

EDUCATIONAL

 • Tilrettelagt pedagogiske prosjekter fra 2016-2018 for Northern California blod sentre.

Phlebotomy

 • Assistert gruppemedlemmer i veni-punkteringer, donor reaksjon omsorg og gi lisensiert bemanning til å utvide sine plikter ved å styre blodforskriften dokumentasjon (BSDene) mens tilordnet selvforsynt blod mobil enhet (SCU).

SAMSVAR

 • Forutsatt daglig drift gjennomgang / kvalitetskontroll av utdannelse ansvarlighet som gjelder kravene som stilles statlige forskrifter i et medisinsk miljø.

PROGRAM styring og kontroll

 • Vellykket overvåket kontrakt støtte for seks AT & T Broadband systemer ligger i Bay Area før en karriere i blodprøvetaking. Managed planlegging, kvalitetssikring, lønn, spesielle prosjekter, og evalueringer for å sikre riktig end-of-line og avgrensning signal.
 • Redusert turn, introduserte toveis kommunikasjon til feltet ansatte, forbedret ansatt utseende, og i spissen for utvidelse av ansattes (helse) fordeler.

TEKNOLOGI

 • Chief kontaktpunkt for AT & T telefon og ABC-tilknyttede TV-stasjoner som er relatert til klager og diagnostisere kommunikasjonsproblemer enten på stedet eller fjern kringkasting.

Utdanning og legitimasjon

SAN JOSE STATE UNIVERSITY , San Jose, California.

 • Associate of Applied Science i EKG-Phlebotomy 2014
Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *