Hva er forskjellen mellom en CV og et følgebrev?

Posted on

 Hva er forskjellen mellom en CV og et følgebrev?


Hva er forskjellen mellom en CV og et følgebrev? Både en søknad og en CV dele felles som bevis for at du har riktig kompetanse til å utmerke seg på jobben som du søker.

Men det er klare forskjeller mellom strukturen og hensikten med de to dokumentene. Jobbsøkere bør vise sine følgebrev og CV som en komplementær men unikt par av dokumenter. Det er, bør følgebrevet være mer enn bare punkter regurgitated fra CV.

Mange arbeidsgivere krever at en CV er sendt med en jobbsøknad.

Et følgebrev kan ikke være nødvendig. Men, inkludert en når du søker på en jobb kan hjelpe sjansene for å bli valgt for et intervju.

Forskjellen mellom en CV og en følgebrev

Du kan tenke på din CV som en generell oppsummering av arbeidserfaring og følgebrev som en oppsummering av din arbeidserfaring som gjelder den aktuelle jobben.

En CV er et dokument som spesifiserer sysselsetting historie. Det oppsummerer de jobbene du har hatt, den opplæringen du har oppnådd, sertifiseringer, ferdigheter, og andre kvantifiserbare informasjon om din bakgrunn og arbeidserfaring.

Den vanligste gjenoppta format er en liste med kontaktinformasjon, en opplevelse delen som omfatter jobbtitler, stillingsbeskrivelser, datoene for sysselsetting, utdanning delen, og annen relevant informasjon.

Vanligvis er en CV skrevet i tredje person og bruker så få ord som mulig for å oppsummere erfaringene. Så i stedet for å skrive “Jeg overvåket store kjøpeteam på XYZ selskapet” en CV ville ha et punkt som sier “Overvåket 19-person kjøper team.”

Når det er mulig, vil du ønsker å bruke tall på CV-en din, slik som antall personer du overvåket, økt prosent salg, antall kunder hjulpet, etc.

Et følgebrev er skrevet for å fremheve de kvalifikasjoner du har for den jobben som du søker. Den brukes til å gi arbeidsgiver med ytterligere informasjon om hvorfor du er en god kandidat til jobben. Den viktigste funksjonen til følgebrevet er å vise frem hvordan kvalifisering gjør deg til en kamp for jobben.

Et følgebrev er skrevet i et brev format inkludert en hilsen, flere avsnitt, og en avsluttende. I motsetning til en CV, bør du bruke den første personen til å skrive følgebrev. (Når det er sagt, unngå å bruke “jeg” for mye.)

Hva en CV Inkluderer

Din CV bør gi arbeidsgivere med en detaljert liste over din arbeidserfaring og utdanning. Ferdigheter og prestasjoner knyttet til hver jobb du har hatt skal beskrives i nok detaljer til å vise arbeidsgivere hvor du har lagt verdi i disse bestemte roller.

Ofte fortsetter gi informasjon i punktlister; Dette bidrar til å gjøre dokumentet konsis og lar rekrutterere å skanne gjennom det raskt.

Hva en Cover Letter Inkluderer

Et følgebrev er en kort tre eller fire avsnitt dokument. Det bør være skrevet med utgangspunkt i at arbeidsgivere vil ta kontakt med din CV å matche det til setningen du gjør i brevet om dine kvalifikasjoner.

Et følgebrev vil hjelpe arbeidsgivere til å tolke din bakgrunn som er representert på CV og vil bidra til å bevise hvordan dine tidligere erfaringer kvalifisere deg for en jobb.

Når du skriver et følgebrev for en jobb, først gjennom jobbkravene som er beskrevet i stillingsannonsen. Bruk din følgebrev til å forklare hvordan du oppfyller disse kriteriene.

Bruk en Cover Letter å formidle subjektiv informasjon

En CV fastslår fakta – hvem, hva, når og hvordan. I kontrast, gir et følgebrev en mulighet til å forklare hvorfor du er kvalifisert for jobben. Dette dokumentet legger litt farge og personlighet, og er ment å overbevise arbeidsgivere at du er en god plass for plassering på hånden.

Et følgebrev er en bedre bil enn en CV å formidle mer subjektiv informasjon som grunnlag for din interesse for en stilling, hvor dine verdier motivere deg til å satse på en jobb, eller hvorfor kulturen i et selskap som appellerer til deg.

Dine følgebrev vil hjelpe deg å selge dine kvalifikasjoner til potensielle arbeidsgivere mens din CV gir detaljer for å sikkerhetskopiere informasjonen i brevene.

Gravatar Image

Experienced Recruiter with a demonstrated history of working in the media production industry. Strong human resources professional with a Bachelor's degree focused in Psychology from Universitas Kristen Satya Wacana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *